Λουτσιάνο Λίτσι –Στρατής Χαρισιάδης Δ’2. Ζει Ο μαύρος γύπας είναι ένα είδος της Ευρασίας με τα δυτικά όρια της ζώνης εξάπλωσής του να είναι στην Ισπανία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΗΣ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗΣ.  Στο νοτιοανατολικό άκρο του νομού Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, ο ποταμός Έβρος σχηματίζει ένα εκτεταμένο Δέλτα, διεθνούς.
Advertisements

ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Προστατευόμενα ζώα του τόπου μας
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ Δ΄2
Αγριόγιδο. Είναι ορεσίβιος τύπος και μάλιστα ιδιαίτερα ευκίνητος
ΣΟΦΙΑΛΕΝΑ ΜΑΧΑΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΥΤΙΝΙΩΤΟΥ
Ζώα της Σαβάνας και κατοικίδια
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ E1
Γ1.2 Η κατανομή των ανθρώπων στη Γη
ΒΟΛΒΗ ΚΡΙΣΕΛΑ.
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
Δασκάλα της τάξης: Τσέκου Σύλα
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δεκάδες είδη ζώων και φυτών εξαφανίζονται καθημερινά. Αιτία, η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση των βιοτόπων τους, το παράνομο κυνήγι, η ρύπανση.
Κάθε λαός έχει την δική του κουζίνα
Μαυρόγυπας Ένα από τα πιο απειλούμενα αρπακτικά στην Ευρώπη είναι ο μαυρόγυπας. Κατά τους ιστορικούς χρόνους το είδος αυτό είχε μεγάλη εξάπλωση και υπήρχε.
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
Zώα υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΦΝΗ.
Ο ΓΥΠΑΕΤΟΣ Γυπαετός είναι είδος γύπα, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι  και περιλαμβάνει 3 υποείδη. Στην Ελλάδα απαντά.
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
3ο ΜΑΘΗΜΑ Μελετώντας τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο
Ζώα υπό εξαφάνιση Γιάννης και Λυδία.
Πεδιάδες, βοσκοτόπια, έρημοι του πλανήτη
Παγκόσμιος Χάρτης.
ΜΑΥΡΟΓΥΠΑΣ Ένα από τα πιο απειλούμενα αρπακτικά στην Ευρώπη είναι ο μαυρόγυπας. Κατά τους ιστορικούς χρόνους το είδος αυτό είχε μεγάλη εξάπλωση και υπήρχε.
ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2
ΛΥΚΟΣ.
ΧΛΩΡΙΔΑ - ΠΑΝΙΔΑ ΛΕΣΒΟΥ
ΞΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΛΟΜΠΟΥΡΔΑ
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗ Δ ’2.
Το Γιγαντιαίο Πάντα Το Πάντα είναι ένα ζώο το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη υπό εξαφάνιση.
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Λευκή Τίγρης.
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ – ZΩΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.
 Δημοτικό Σχολείο Ελευθερών  Σχ. έτος :  Συντονιστής : Αποστολίδης Χρήστος.
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.
ΜΑΡΑ ΜΕΛΙΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
Β 4.4 Τα πλεονεκτήματα της ζωής στα βουνά
Αγγελική Μποσμαλή Μουσικό Λύκειο Βέροιας
Κεφ. 34 Το φυσικό περιβάλλον και η θέση της Ασίας ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013.
Κεφ. 11 Ζώνες βλάστησης..
Κεφάλαιο 11 Ζώνες βλάστησης. Βλάστηση Βλάστηση είναι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών μιας περιοχής. Σε κάθε περιοχή της Γης η βλάστηση δεν είναι η ίδια.
Ζώα της άγριας φύσης. ● Παρότι δεν βλέπουμε γύρω μας ζώα και φυτά της άγριας φύσης,αυτό δε σημαίνει ότι δεν μας αφορά η προστασία τους. ● Η εξαφάνιση.
ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α 4 Σχ. Έτος ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ.
ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
Διάφορα, παράξενα και ενδιαφέροντα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2.
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
Ορνιθοπανίδα Μεσογείου
Τα οικοσυστήματα.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ 19, 24 Το κλίμα και η βλάστηση της Ευρώπης
ΡΟΥΜΑΝΙΑ.
Finland ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Ε.Μ, Τ.Κ, Ζ.Σ, Τ.Γ, Ζ.Γ.
Η φύση είναι το σπίτι μας
Ο βαρύς χειμώνας αποκλείει τις ορεινές περιοχές αρκετά συχνά
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis. Σε ποιες περιοχές χωρίζεται η Ασία; Ποιες είναι οι δύο μεγάλες οροσειρές της Ασίας; Ποιοι είναι οι πιο.
Αγριόγατος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Λουτσιάνο Λίτσι –Στρατής Χαρισιάδης Δ’2

Ζει Ο μαύρος γύπας είναι ένα είδος της Ευρασίας με τα δυτικά όρια της ζώνης εξάπλωσής του να είναι στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Ακολουθεί μία ζώνη ασυνέχειας στην Ελλάδα, την Τουρκία και όλη την κεντρική Μέση Ανατολή. Κατόπιν η ζώνη συνεχίζεται μέσα από το Αφγανιστάν προς τη βόρεια Ινδία, για να καταλήξει στην κεντρική Ασία, τη Μογγολία και την Κορέα, όπου και βρίσκονται τα προς ανατολάς όριά της.Ο μαύρος γύπας είναι ένα είδος της Ευρασίας με τα δυτικά όρια της ζώνης εξάπλωσής του να είναι στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Ακολουθεί μία ζώνη ασυνέχειας στην Ελλάδα, την Τουρκία και όλη την κεντρική Μέση Ανατολή. Κατόπιν η ζώνη συνεχίζεται μέσα από το Αφγανιστάν προς τη βόρεια Ινδία, για να καταλήξει στην κεντρική Ασία, τη Μογγολία και την Κορέα, όπου και βρίσκονται τα προς ανατολάς όριά της. ΙσπανίαΠορτογαλίαΕλλάδαΤουρκίαΜέση ΑνατολήΑφγανιστάνΙνδίαΜογγολία Κορέα ΙσπανίαΠορτογαλίαΕλλάδαΤουρκίαΜέση ΑνατολήΑφγανιστάνΙνδίαΜογγολία Κορέα

ZEI Ο Μαυρόγυπας είναι ένα είδος που αρέσκεται να συχνάζει σε λοφώδεις, ημιορεινές περιοχές, κυρίως άνυδρους ημι-ανοικτούς οικοτόπους, όπως τα απομακρυσμένα λιβάδια, στέπες και οροπέδια μεγάλων υψομέτρων, που χαρακτηρίζονται από περιορισμένη ανθρώπινη όχληση.Ο Μαυρόγυπας είναι ένα είδος που αρέσκεται να συχνάζει σε λοφώδεις, ημιορεινές περιοχές, κυρίως άνυδρους ημι-ανοικτούς οικοτόπους, όπως τα απομακρυσμένα λιβάδια, στέπες και οροπέδια μεγάλων υψομέτρων, που χαρακτηρίζονται από περιορισμένη ανθρώπινη όχληση.στέπες Στην ευρωπαϊκή επικράτειά τους -μαζί με τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή-, παρατηρήθηκαν από τα 100 έως τα μέτρα, ενώ στην ασιατική συνήθως βρίσκονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα.Στην ευρωπαϊκή επικράτειά τους -μαζί με τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή-, παρατηρήθηκαν από τα 100 έως τα μέτρα, ενώ στην ασιατική συνήθως βρίσκονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Δύο ιδιαίτερα ενδιαιτήματα βρέθηκαν Κίνα και το Θιβέτ. Εκεί, συχνάζουν είτε σε ορεινά δάση και θαμνώδεις εκτάσεις από 800 έως μέτρα, είτε σε άγονα ή ημι-άνυδρα αλπικά λιβάδια στα έως μέτρα.Δύο ιδιαίτερα ενδιαιτήματα βρέθηκαν Κίνα και το Θιβέτ. Εκεί, συχνάζουν είτε σε ορεινά δάση και θαμνώδεις εκτάσεις από 800 έως μέτρα, είτε σε άγονα ή ημι-άνυδρα αλπικά λιβάδια στα έως μέτρα.ΚίναΘιβέτΚίναΘιβέτ

ΤΡΕΦΕΤΑΙ Όπως όλοι οι γύπες, ο Μαυρόγυπας τρώει κυρίως θνησιμαία (ψοφίμια), που κυμαίνονται από τα μεγαλύτερα θηλαστικά, μέχρι ψάρια και ερπετά.] Στο Θιβέτ, ανάμεσα στα πτώματα από άγρια και οικόσιτα γιακ, γαζέλες, λαγούς, μαρμότες και πρόβατα, περιλαμβάνονται ακόμη και εκείνα ανθρώπων (!), από τις ντόπιες μεταθανάτιες τελετές (καύση νεκρών, κ.ο.κ). Από όλους τους γύπες, ο Μαυρόγυπας είναι ο καλύτερα εξοπλισμένος για να σκίζει σκληρά δέρματα σφαγίων χάρη στο ισχυρότατο ράμφος του. Μπορεί ακόμη και να σπάζει μικρά οστά, όπως εκείνα των πλευρών, για να έχει πρόσβαση στην κυρίως σάρκα. Οι Μαυρόγυπες κυριαρχούν έναντι άλλων «καθαριστών» στην επικράτειά τους, όπως το όρνιο ή άγρια αρπακτικά του εδάφους, όπως οι αλεπούδες και, πάντοτε τρώνε πρώτοι.Όπως όλοι οι γύπες, ο Μαυρόγυπας τρώει κυρίως θνησιμαία (ψοφίμια), που κυμαίνονται από τα μεγαλύτερα θηλαστικά, μέχρι ψάρια και ερπετά.] Στο Θιβέτ, ανάμεσα στα πτώματα από άγρια και οικόσιτα γιακ, γαζέλες, λαγούς, μαρμότες και πρόβατα, περιλαμβάνονται ακόμη και εκείνα ανθρώπων (!), από τις ντόπιες μεταθανάτιες τελετές (καύση νεκρών, κ.ο.κ). Από όλους τους γύπες, ο Μαυρόγυπας είναι ο καλύτερα εξοπλισμένος για να σκίζει σκληρά δέρματα σφαγίων χάρη στο ισχυρότατο ράμφος του. Μπορεί ακόμη και να σπάζει μικρά οστά, όπως εκείνα των πλευρών, για να έχει πρόσβαση στην κυρίως σάρκα. Οι Μαυρόγυπες κυριαρχούν έναντι άλλων «καθαριστών» στην επικράτειά τους, όπως το όρνιο ή άγρια αρπακτικά του εδάφους, όπως οι αλεπούδες και, πάντοτε τρώνε πρώτοι.γύπες]Θιβέτγιακμαρμότεςπρόβαταγύπεςόρνιογύπες]Θιβέτγιακμαρμότεςπρόβαταγύπεςόρνιο

ΤΡΕΦΑΙΤΕ Σπανιότερα, έχει παρατηρηθεί να επιτίθεται σε σαύρες ή χελώνες, χρησιμοποιώντας την τακτική του Γυπαετού, προσπαθεί δηλαδή να σπάσει το καβούκι τους, πετώντας τις από μεγάλο ύψος.Σπανιότερα, έχει παρατηρηθεί να επιτίθεται σε σαύρες ή χελώνες, χρησιμοποιώντας την τακτική του Γυπαετού, προσπαθεί δηλαδή να σπάσει το καβούκι τους, πετώντας τις από μεγάλο ύψος.χελώνεςΓυπαετούχελώνεςΓυπαετού

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ Ο Μαυρόγυπας έχει μειωθεί δραματικά στο μεγαλύτερο μέρος της παλαιάς επικράτειάς του, κατά τα τελευταία 200 χρόνια, κυρίως λόγω κατανάλωσης δηλητηριασμένων δολωμάτων (στρυχνίνη), που τοποθετούνται για τη θανάτωση άλλων ζώων. Επίσης, πράγμα πιο φυσιολογικό, η καλυτέρευση των συνθηκών υγιεινής, έχει μειώσει την απανταχού ποσότητα των, διαθεσίμων για τη διατροφή του, θνησιμαίων.Ο Μαυρόγυπας έχει μειωθεί δραματικά στο μεγαλύτερο μέρος της παλαιάς επικράτειάς του, κατά τα τελευταία 200 χρόνια, κυρίως λόγω κατανάλωσης δηλητηριασμένων δολωμάτων (στρυχνίνη), που τοποθετούνται για τη θανάτωση άλλων ζώων. Επίσης, πράγμα πιο φυσιολογικό, η καλυτέρευση των συνθηκών υγιεινής, έχει μειώσει την απανταχού ποσότητα των, διαθεσίμων για τη διατροφή του, θνησιμαίων.στρυχνίνη

ΕΙΚΟΝΕΣ