Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
Advertisements

5η Ενότητα: Προετοιμασία Τραπεζαρίας (Mise un place)
Ενότητα 5η Συνέχεια.
Τεχνολογικές Ενότητες
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Ιδιοκτήτης α’ € (60%) Ιδιοκτήτης β’ € (10%) Ιδιοκτήτης γ’ € (12%) Ιδιοκτήτης δ’ € (14%) Ιδιοκτήτης ε’ € (4%) ΣΥΝΟΛΟ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
-17 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Σεπτέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 a +20 Δείκτης 0 a -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
Έρευνα για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα Αθήνα 9 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ι.Ο.Φο.Μ. Ι.Ο.Φο.Μ. – Π.Μ.Σ. Φορολογία και Ελεγκτική.
ΜΕΙΓΜΑΤΑ.
Τι είναι η χημεία και γιατί τη μελετάμε
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
1 Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ Σ.Δ.Ο. Τμήμα: Διαχείριση Πληροφοριών Ον.Επ.: Μπίκος Κωνσταντίνος Μάντη Χρυσάνθη Χατζημάρκου Αθηνά Καπίταλη Ζωή Εισηγητής: Χατζής Θέμα:
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΣΑΛΤΣΕΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Καταγραφή Εξοπλισμού. Καταγραφή Εξοπλισμού ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει την καταγραφή του εξοπλισμού. Εξηγεί τη χρησιμότητα.
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΕΡΕΥΝΑ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. - Ο.Λ.Μ.Ε. (Απρίλης – Μάης 2008)
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Κοστολόγηση.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΏΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 3 Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΑΔΑΣ Ο εξοπλισμός του εστιατορίου.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8.
Διοικηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 3ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΑΔΑΣ
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Νερό Το 70% της επιφάνειας της Γης.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ Κεφάλαιο:1.3 Εξοπλισμός Μπαρ

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ ή να:   Αναφέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ορθή λειτουργία του μπαρ σε: Μηχανήματα και συσκευές. Σκεύη και εργαλεία. Μικρά αντικείμενα. Διακοσμητικά μικροαντικείμενα. Ποτήρια.

Εξοπλισμός Για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου μπαρ είναι απαραίτητες οι πιο κάτω κατηγορίες εξοπλισμού: Μηχανήματα – συσκευές. 2. Σκεύη, εργαλεία. 3. Ποτήρια.

Μηχανήματα – συσκευές Ψυγείο πάγκος. Μηχανή παγοκύβων. Μηχανή πλυσίματος ποτηριών και φλιντζανιών. Μηχανή καφέ εσπρέσο. Ηλεκτρικός αναδευτήρας ποτών (Drink / Bar Mixer). Ομογενοποιητής (Blender). Εκχυμωτής (Juice Extractor). Παγοθραυστική μηχανή (Ice-crusher). Συσκευή για την μπύρα σε βαρέλι (Draft Beer).

Ταμειακή μηχανή (Cash Register). Μηχανή άλεσης του καφέ με δοσομετρητή. Τοστιέρα (Toaster). Ψυγείο βιτρίνα παγωτού (Ice-cream Display). Ψυγείο βιτρίνα κρύων εδεσμάτων (Cold Dishes Display Fridge). Ψυγείο βιτρίνα κρασιών και αναψυκτικών. Βιτρίνα ζεστών εδεσμάτων (Rechands). Ψυγείο διανεμητής κρύων ροφημάτων. Διανεμητής αεριούχων ποτών Πρε-μιξ και Ποστ-μιξ.

BLENDER ΜΥΛΟΣ ΚΑΦΕ ΣΤΙΦΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗ ΕΣΠΡΕΣΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΑΝΑΔΕΥΤΗΡΑΣ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ ΦΙΛΤΡΟΥ ΜΕ ΚΑΝΑΤΑ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ BAR

Σκεύη και εργαλεία του μπαρ Αναμικτήρας – Σέικερ (Shaker). Αναμικτήρας – Σέικερ δύο τεμαχίων (Boston Shaker). Ποτήρι ανάμειξης ποτών ή μιξινγκ-γκλας (Mixing Glass). Σουρωτήρι (Strainer). Κουτάλι του μπαρ. Μεταλλικό ποτηράκι ή μεζούρα. Αυτόματος δοσομετρητής ποτών. Σιφόνι σόδας (Soda Siphon).

Τα πιο κάτω μικρά σκεύη και εργαλεία είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική λειτουργία του μπαρ. Εκπωματήρας κρασιού. Ανοιχτήρι μπύρας και αναψυκτικών. Κουβαδάκια ή δοχεία για το σερβίρισμα του πάγου στο τραπέζι. Λαβίδες και σέσουλα πάγου. Λαβίδα, πιρούνι και μαχαιράκι για το κόψιμο των φρούτων. Κανάτες σε διάφορα μεγέθη γυάλινες ή μεταλλικές για νερό και χυμό.

Σαμπανιέρες. Μικρός τρίφτης για το μοσχοκάρυδο. Στίφτης λεμονιού ή λεμονοστίφτης. Μύλος πιπεριού. Αλατιέρα – πιπεριέρα. Πώματα φιαλών. Πώματα φιαλών για αφρώδη κρασιά. Πλαστικοί κουβάδες για την μεταφορά του πάγου. Ξύλο για τον τεμαχισμό.

Αναδευτήρες ποτών σε διάφορα μεγέθη. Βάση για το σερβίρισμα των ποτηριών και φιαλών. Εξαγωγέας φελλών, που έχουν σπάσει ή πέσει μέσα στο μπουκάλι κρασιού. Φιάλες μικρές για τα υπόπικρα ποτά (μπίτερς). Διανομέας αλκοολούχων ποτών με πώμα για τις φιάλες. Ποτηρόπαννα και πετσέτες. Σταχτοδοχεία, ανθοδοχεία, κηροπήγια. Ζαχαριέρες, μπολ διαφόρων μεγεθών.

Λαβίδες για ζαχαροκύβους. Τσαγιέρες, καφετιέρες, γαλατιέρες διαφόρων μεγεθών. Κουταλάκια για διάφορες χρήσεις (καφέ, παγωτού). Φλιτζάνια και πιατάκια για τσάι, καφέ (ελληνικού, γαλλικού, εσπρέσο κ.α). Δίσκοι σερβιρίσματος. Μαχαιράκι για τη χάραξη του λεμονιού και πορτοκαλιού σε σπιράλ. Αθερμικός κουβάς με καπάκι για παγόκυβους.

1. Boston σέικερ 2. Clobber σέικερ 3. Δοσομετρητής 4

Boston Shaker Ανοιχτήρι σερβιτόρου Kουβάς πάγου Πώμα φιάλης Μεζούρα Σουρωτήρι κοκτέιλ Πώμα ροής Εργαλείο διακόσμησης λεμονιών Shaker Kανάτα Mαχαίρι ξεφλουδίσματος Σαμπανιέρα ισοθερμική Λαβίδα πάγου Λαβίδα κύβων ζάχαρης

Λεμονοστύφτης Σανίδα κοπής Πιατέλες μεζέ Κουβάς πάγου

Ποτήρια Πρόκειται για βασικό είδος εξοπλισμού, γιατί μέσα σε αυτά σερβίρονται και καταναλώνονται οι παρασκευές του μπαρ. Κοκτέιλ – Cocktail glass. Ολντ φάσιον – Old Fashion. Χάιμπολ για μπίρα, αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά με πάγο – Highball or Tumbler. Σαμπάνια – Champagne glass. Σέρι – Sherry.

Κρασιού – Goblet glass. Μπράντι και κονιάκ – Brandy and Cognac Ballon Μικρά ποτήρια λικέρ – Cordial or liqueur glass. Ποτήρι πους καφέ – Pousse – cafe. Ποτήρι σναπς (Schnapps) ή δυνατών αποσταγμάτων – Spirits. Σάουαρ – Sour glass. Ζεστά ποτά – Hot drinks.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ορθή λειτουργία του μπαρ σε: Μηχανήματα και συσκευές. Σκεύη και εργαλεία. Μικρά αντικείμενα. Διακοσμητικά μικροαντικείμενα. Ποτήρια.