ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΙ.Ο Μαθητής να μπορεί 1.Να αναφέρει χώρες που παράγουν καφέ 2.Κατονομάζει διάφορα είδη καφέ,όπως προσφέρονται στη Κυπριακή αγορά 3.Κατονομάζει.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Η διατροφική αξία του σταφυλιού και των προϊόντων του
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ : «ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ»
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
ΖΑΧΑΡΗ & ΟΞΕΑ.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΛΙΠΗ Οικογενειακή Αγωγή Ι Κατερίνα Καρεκλά.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΜΗΜΑ 1 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΜΙΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ»
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
ΓΑΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
Η Σωστή Διατροφή ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αν μέχρι τώρα δεν παρατηρούσες τα συστατικά των τυποποιημένων τροφίμων που συνηθίζεις να καταναλώνεις,
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ♪ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΟΣΠΡΙΑ) ♪ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ♪ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ.
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
Γιώργος Αθανασόπουλος Κατερίνα Αθανασοπούλου
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
ΣΠΕΙΡΙΛΙΟ. Το σπειρίλιο είναι ένας μικροσκοπικό φύκος πράσινου-μπλε χρώματος. Αναπτύσσεται σε λίμνες και ευδοκιμεί σε θερμά και αλκαλικά περιβάλλοντα.
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό έτος :
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Σπιρουλίνα Η τροφή των αστροναυτών. Σπυριδωνίδη Έλλη 1ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ Β4 Σχ. Έτος Πάτρα.
1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
Η υγεία μας Στάθης Αντωνάκης Θοδωρής Kιοσελάκης Τατιάνα Μακαρίδου
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
«Μαθαίνοντας… έρχεται η … σωστή όρεξη»
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Η ζάχαρη και τα υποκατάστατα της
συμπληρώματα διατροφής-νομοθεσία 2017
Ως υπερτροφές (souperfoods) χαρακτηρίζονται οι τροφές που περιέχουν θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με άλλες, συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία.
Μικροσυστατικά ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Μικρές ποσότητες.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Σ΄ αυτήν την εργασία θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ομάδες τροφίμων, στα θρεπτικά που περιέχονται σ’ αυτές και.
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Δρ. Αντωνία Καλλή BSc, MSc, PhD
Ομάδες τροφίμων.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΙ.Ο Μαθητής να μπορεί 1.Να αναφέρει χώρες που παράγουν καφέ 2.Κατονομάζει διάφορα είδη καφέ,όπως προσφέρονται στη Κυπριακή αγορά 3.Κατονομάζει διάφορα φυτά των οποίων τα φύλλα χρησιμοποιούνται για τσάι 4.Συγκρίνει το κακάο με τη σοκολάτα

Διόσμος Βασιλικός Σπατσιά Μέντα Φυτά των οποίων τα φύλλα χρησιμοποιούνται για τσάι Χαμομήλι

Ξέρετε ποια είναι η διάφορα ανάμεσα στην σοκολάτα και το κακάο; Μια γλυκιά αμαρτία. Οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε ότι είναι το ίδιο πράγμα αλλά διατροφικά βρίσκονται στα 2 αντίθετα άκρα. Η σοκολάτα είναι ένα μείγμα λίπους και ζάχαρης, και επομένως ένα διατροφικά κενό τρόφιμο. Ενώ αντίθετα το κακάο έχει πολλά να προσφέρει. Πρόσφατες έρευνες έχουνε δείξει τη συσχέτιση του κακάο με την καρδιαγγειακή υγεία καθώς μειώνει τον κίνδυνο θρομβώσεων, εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων. Ερευνητές του πανεπιστημίου Cornell βρήκαν ότι η σκόνη κακάο έχει περίπου τη διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών από ότι το κόκκινο κρασί, και τριπλάσια από το πράσινο τσάι. Είναι καλή πηγή των ιχνοστοιχείων μαγνήσιο, θείο, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, κάλιο και μαγγάνιο αλλά και επίσης κάποιων βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το κακάο περιέχει ολεϊκό οξύ, ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ το οποίο υπάρχει και στο ελαιόλαδο και πιστεύεται ότι αυξάνει τα επίπεδα στην καλής HDL χοληστερόλης.

Είναι γνωστό ότι η επεξεργασμένη ζάχαρη συνεισφέρει σε πολλές παθολογικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου καρδιαγγειακών επεισοδίων, οστεοπόρωση, διαταραχές ινσουλίνης και γλυκόζης του αίματος όπως ο διαβήτης, διαταραχές της διάθεσης, διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, φλεγμονώδεις καταστάσεις, τερηδόνα, μυκητιάσεις και ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, ενώ η σοκολάτα με μια αρχική ματιά φαίνεται να είναι «κακή», η αλήθεια είναι ότι το σωστό είδος σοκολάτας παρέχει και αυτήν πολλά οφέλη. Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας παρέχει μια γλυκιά, αισθησιακή απόλαυση χωρίς αμαρτίες, καθώς και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Εάν κοιτάξετε τις ετικέτες τροφίμων των περισσότερων προϊόντων σοκολάτας, το πιο πιθανό είναι να δείτε τη ζάχαρη στα πρώτα συστατικά, που σημαίνει ότι περιέχει περισσότερη ζάχαρη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του κακάο. Ε

Αξιολόγηση 1.Ο Καφές είναι καρπός από το δέντρο Ο Καφές θεωρείται ένα θρεπτικό ρόφημα.Σωστό /Λάθος 3.Επισκεφθείτε την υπεραγορά σας και γράψετε όσα είδη καφέ αναγνωρίσετε(μην διστάσετε να ζητήσετε και την βοήθεια των γονιών σας.) 4.Να σερφάρετε στο διαδύκτιο ανακαλύπτοντας τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η σοκολάτα και ο κακάος. (συνήθη σοκολάτα,μαύρη σοκολάτα ) Σοκολάτα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο για να κάνει καλό-Τι νομίζεται; Η ζάχαρη στη σοκολάτα προκαλεί υπερκινητικότητα στα παιδιά.Τι νομίζεται; «Φαρμακό σου ας γίνει η τροφή σου» Ιπποκράτης

Εργασία στην τάξη Ονομάστε είδη του καφέ που γνωρίζετε μέχρι σήμερα Τα βρήκατε όλα ;Δέστε την επόμενη διαφάνεια Δούλεψε και με τον διπλανο σου

Kαφές ελληνικός espresso cappuccino Americano Καφές Γαλλικός φίλτρου

Caffe Latte Café au Lait Café Mocca Caramel macchiato Στιγμιαίος Καφές.