ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ Αξιοθέατα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.
Advertisements

ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Σωτηρούλα Σταύρου.
ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Πανοραμική θέα των Αγίων Θεοδώρων
ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΠΑΡΓΑ Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε, τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε,
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
Στερεά Ελλάδα Τρίπολη Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα Ν. Αργολίδας Πάτρα
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Τουριστικός οδηγός Αγίου Δημητρίου
Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Τίτλος: Η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα
Αλεξανδρούπολη.
Βασίλης Σωτηρακόπουλος Χρήστος Τομαράς  Η Ελλάδα έχει πρωτεύουσα την Αθήνα που εκεί υπάρχει η ακρόπολη που είναι χτισμένος ο Παρθενώνας.  Η Ελλάδα.
ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ ΤΜΗΜΑ: Ε4
ΑΝΝΑ ΤΖΙΓΑΝΗ/ΓΚΡΕΤΑ ΜΠΕΝΙΑ /ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΟΥ Μαθήτριες του ΣΤ2
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ Όταν στη δεκαετία του 1850 άρχισε να δημιουρ- γείται ένας λιμενίσκος στον ίδιο χώρο που.
ΕΛΛΑΔΑ - GREECE.
Θερμο Αιτωλοκαρνανιας
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 7ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδος
ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
‘’ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΠΙΔΑΚΕΣ’’
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ N.Αχαΐας N.Αχαΐας Ν. Κορινθία Ν. Κορινθία Ν. Ηλεία Ν. Ηλεία Ν. Αρκαδία Ν. Αρκαδία Ν. Αργολίδα Ν. Αργολίδα Ν. Μεσόνια Ν. Μεσόνια.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Σιδηρόκαστρο Είκοσι πέντε χιλιόμετρα από τις Σέρρες, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, και άλλα τόσα από τον Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, βρίσκεται.
ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ-ΕΒΡΟΥ Το έθιμο του Μπέη.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Οι ακτές της Ελλάδας.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η ελιά στον τόπο μας»
Νομός Τρικάλων Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου.
ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ -ΑΔΗΣ(ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΤΣΙΩΤΗΣ)
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η περιοχή του Ζωγράφου έχει ανατολικά το όρος Υμηττός , το αγαπημένο βουνό των κατοίκων της Αθήνας και νοτιοδυτικά τα ποτάμια Ηριδανό και Ιλισό.
Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ - ΑΠΘ Τάξη Ε 2.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Χρήστος Γιώργος Άρης.
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Περιεχόμενα Γεωφυσικά Στοιχεία Πόλεις Πολιτισμός Τουρισμός.
Πελοπόννησος.
ΜΑΘΗΜΑ 2: H σημασία της σχετικής θέσης για τους ανθρώπους
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Ζωή-Αντώνης Δ 1 τάξη 1 0 πειραματικό σχολείο Ρόδου Πληροφορική.
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
ΘΡΑΚΗ ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΚΟΛΙΑΣ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – τάξη Δ1.
%B9%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7 ΛΕΣΒΟΣ Ο Δήμος Λέσβου είναι δήμος της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Κομοτηνή Η Κομοτηνή πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, στο νομό Ροδόπης.
ΘΕΜΑ: Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΙΓΟΕΙΔΩΝ ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ.
1ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Aξιοθέατα της Ηπειρωτικής Ελλάδας
5ο δημοτικό Σχολείο Καβάλας Τμήμα Δ2
Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε
Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης
ΚΟΡΙΝΘΟΣ.
Με τη γεωγραφική θέση προσδιορίζουμε ακριβώς που είναι η Αλεξανδρούπολη. Από τη σχετική θέση της Αλεξανδρούπολης στην Ελλάδα παίρνουμε και άλλες.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Δ’ ΤΑΞΗ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΝΙΚΟΛΑΣ-ΟΡΝΕΛΝΤΟ
ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Μάθημα 14: Η Μεσόγειος.
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ ΠΕΝΥ ΤΖΕΦΕΡΕΜΗΝΑΙΟΥ
 Η Λιβαδειά είναι πόλη της Στερεάς Ελλάδας.(Πρωτεύουσα του Ν. Βοιωτίας). Η Λειβαδιά βρίσκεται στην βορεινή πλευρά του Ελικώνα, απ’ όπου πηγάζει το ποτάμι.
Όλυμπος.
Ναύπλιο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ Αξιοθέατα

ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΝΟΜΟΣ Αχαΐας Κορινθίας Ηλείας Αρκαδίας Αργολίδας Μεσσηνίας Λακωνίας ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Πάτρα Κόρινθος Πύργος Τρίπολη Ναύπλιο Καλαμάτα Σπάρτη

ΠΑΤΡΑ Το Κάστρο της Πάτρας είναι κτισμένο σε χαμηλό λόφο του Παναχαϊκού όρους. Οικοδομήθηκε από τον Ιουστινιανό περίπου το 551 μ.Χ. για την άμυνα της περιοχής και των κατοίκων της.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι μια στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο ενώ η διώρυγα που έχει διανοιχθεί σε αυτόν ενώνει το Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο.

ΠΥΡΓΟΣ Η Ολυμπία, , γνωστή ως ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στους κλασικούς χρόνους, συγκρίσιμη στη σημασία με τα Πύθια που διοργανώνονταν στους Δελφούς.

ΤΡΙΠΟΛΗ Η Πλατεία Άρεως βρίσκεται στο κέντρο της Τρίπολης. Στο κέντρο της ορθώνεται το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Στη βάση του αγάλματος φυλάσσονται τα οστά του Γέρου.

ΝΑΥΠΛΙΟ Η παλιά πόλη του Ναυπλίου είναι το ιστορικό κέντρο όπου και η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Κτισμένη στα ερείπια της αρχαιότερης πόλης, της πόλης που ίδρυσε ο Θησέας της Ναυπλίας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Η όμορφη πλατεία Υπαπαντής βρίσκεται νότια του κάστρου. Στην πλατεία δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος που γιορτάζει στις 2 Φεβρουαρίου.

ΣΠΑΡΤΗ Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη δίνει βαρύτητα στη σημασία που έχει η ελαιοπαραγωγή και η παρασκευή ελαιολάδου για τον τόπο. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σπάνια απολιθωμένα φύλλα ελιάς και μοντέρνα μηχανήματα παρασκευής ελαιολάδου.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Αξιοθέατα

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Νομός Ευρυτανίας Φθιώτιδας Αιτωλοακαρνανίας Φωκίδας Βοιωτίας Αττική Εύβοιας Πρωτεύουσα Καρπενήσι Λαμία Μεσολόγγι Άμφισσα Λιβαδειά Αθήνα Χαλκίδα

ΚΑΡΠΕΝΗΗΣΙ Η Λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας. Δημιουργήθηκε με την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών, το 1969 και τροφοδοτείται με υδάτινους όγκους, από τέσσερις ποταμούς, τον Ταυρωπό, τον Αχελώο, τον Τρικεριώτη .

ΛΑΜΙΑ Το ελληνικό κράτος για να τιμήσει τον αρχαίο πολεμιστή και ήρωα, έχτισε ένα άγαλμα στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η μάχη των Θερμοπυλών, τον Αύγουστο του 480 π.Χ .

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Το Λαογραφικό Μουσείο λειτουργεί στο κέντρο του Μεσολογγίου, στεγαζόμενο σε ένα παραδοσιακό σπίτι. Ο επισκέπτης θα δει αντικείμενα με, τη λαϊκή ζωγραφική, με την ύφανση, τη γεωργία, την κτηνοτροφία.

ΞΑΝΘΗ Ο ποταμός Νέστος πρωτού εκβάλει στο Θρακικό Πέλαγος, δημιουργεί τα Στενά και το Δέλτα του Νέστου. Η περιοχή διακρίνεται για το όμορφο φυσικό τοπίο, τις εκτάσεις των αμμοθινών αλλά και τους βιοτόπους της.

ΑΜΦΙΣΣΑ Στην εθνική οδό Άμφισσας συναντάει κανείς τους καταρράκτες του χωριού Ελαιώνα. Πρόκειται για περιοχή με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, πλούσιο δάσος και δροσιστική ανάσα δίπλα από τους καταρράκτες.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ Ο θολωτός τάφος που υπάρχει στον Ορχομενό είναι γνωστός ως τάφος του Μινύου, μυθικού βασιλιά ενός αρχαιοελληνικού φύλλου των Μινύων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μνημεία της Βοιωτίας. Βρίσκεται κοντά στα ερείπια του προϊστορικού οικισμού.

ΑΘΗΝΑ To έφιππο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη βρίσκεται στο μικρό πάρκο, εμπρός από την Παλαιά Βουλή, στην ομώνυμη πλατεία επί της οδού Σταδίου. Φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Λάζαρο Σώχο, το 1895, με χρήματα που συγκεντρώθηκαν κατόπιν πανελληνίου εράνου.

ΧΑΛΚΙΔΑ Ο Ναός Αγίων Αναργύρων βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή της Χαλκίδας, κοντά στη Νέα Αρτάκη. Πρόκειται για μια νέα σχετικά ενορία την οποία προτιμούν οι ντόπιοι για κάθε είδους μυστήρια λόγω της προνομιακής θέσης της μακριά από την κίνηση της πόλης.

ΘΡΑΚΗ αξιοθέατα

ΘΡΑΚΗ Νομός Έβρου Ροδόπης Ξάνθη Πρωτεύουσα Αλεξανδρούπολη Κομοτηνή

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Στα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης στην τοποθεσία Πλατανόνοπος Μαίστρου βρίσκεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αλεξανδρούπολης. Ο επισκέπτης ενημερώνεται για τα οικοσυστήματα της περιοχής και όλης της Ελλάδας.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ Η καλαθοπλεκτική ασκούνταν τα προηγούμενα χρόνια από πλανόδιους αλλά και εγκατεστημένους Ρωμά, τους οποίους σποραδικά συναντούμε μέχρι σήμερα στην ελληνική, βουλγαρική και τουρκική Θράκη.

Ευχαριστούμε πολύ!!!