Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ Όταν στη δεκαετία του 1850 άρχισε να δημιουρ- γείται ένας λιμενίσκος στον ίδιο χώρο που.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ Όταν στη δεκαετία του 1850 άρχισε να δημιουρ- γείται ένας λιμενίσκος στον ίδιο χώρο που."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

2 Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ Όταν στη δεκαετία του 1850 άρχισε να δημιουρ- γείται ένας λιμενίσκος στον ίδιο χώρο που είναι το σημερινό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φάνηκε η ανάγκη εγκατάστασης ενός φάρου. ‘Ετσι δυτικά του λιμανιού δημιουργήθηκε ο ΦΆΡΟΣ. Το Εθνικό πάρκο Δέλτα Έβρου σχηματίζεται στις εκβολές του ποταμού Έβρου και συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης.

3 ΤΑ ΑΒΔΗΡΑ  Τα Άβδηρα είναι κωμόπολη του νομού Ξάνθης της Θράκης στο Νέστο ποταμό.  Ιδρύθηκε από τον Ηρακλή προς τιμήν του συντρόφου του Αβδήρου. Ήταν η πατρίδα του Δημόκριτου.

4  Στους έξι ορόφους ενός από τα πιο γνωστά μνημεία της Ελλάδας ξετυλίγεται ολόκληρη η ιστορία της νύφης του βορρά.’ Εχει ύψος 33,90 μ. και διάμετρο 22,70 μ.. Από τον Σε - πτέμβρη του 2008 λειτουργεί στο εσωτε - ρικό του έκθεση.

5 ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ  Στα δυτικά νοτιοδυτικά της πεδιάδας της Θεσσα- λονίκης βρίσκονται η Βεργίνα και τα παλατίσσια δυο γειτονικά χωριά που ορίζουν το χώρο της πόλης των Αιγών, μακεδονικής πρωτεύουσας ως τις αρχές του 4 ου αιώνα π.Χ. Οι ανασκαφές που ξεκίνησαν το 1861 και συνεχίζονται από το 1958 ως τις μέρες μας έχουν φέρει στο φως τα μνημειώδη ανάκτορα.Τμήμα της αρχαίας πόλης και της οχύρωσής της με το θέατρο και ιερά αφι- ερώματα, καθώς και πολυάριθμους Μακεδονικούς τάφους.

6 ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ► Ο Αχέροντας είναι γνωστός από την αρ- χαιότητα.Σύμφωνα με την μυθολογία α- πό εκεί περνούσαν οι νεκροί για να πάνε στον Κάτω Κόσμο.Ο Αχέροντας τους πή- γαινε εκεί με πληρωμή ένα οβολό. Το γεφύρι της Άρτας έχει καταστραφεί και ξαναχτιστεί πολλές φορές. Κάποιες μελέτες πιστεύουν ότι είναι κτίσμα του Πύρρου.

7 ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΗΛΙΟ Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος.Εκεί κατοικούσαν οι 12 θεοί του Ολύμπου.Είναι το δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια με κορυφή του 2.918μ. [Μύτικας]. Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πάρα πολλά είδη δέντρων Στα χαμηλότερα υψόμετρα υπάρχουν μηλιές και στα νότια ελιές. Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πάρα πολλά είδη δέντρων όπως πανύ- ψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριο- καστανιές, δασική πεύκη.Στα χαμηλότερα υψόμετρα υπάρχουν μηλιές και στα νότια ελιές.οξιέςβελανιδιέςπλατάνιααγριο- καστανιέςδασική πεύκη

8 ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑΞΟΥ Το Κάστρο της Νάξου χτίστηκε το 1207 από τον Μαρκ Σανούδο μέσα στην παλαιά χώρα και έχει 2 πύλες,την Τρανή πόρτα και το Παραπόρτι. Είναι ένα από τα φημισμένα αξιοθέατα του Αιγαίου.Χιλιά- δες πεταλούδες καλύπτουν τα πάντα. Βρίσκεται στη Ρό- δο.

9 ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Το μέγαρο του κυβερνήτη του Καποδίστρια είναι το μέγαρο όπου γεννήθηκε και υπάρχει ο τάφος του.Τόσο η θέση όσο και ο τρόπος που είναι χτισμένα, νομίζεις ότι επιτελεί χρέη παρατηρητηρίου.Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος.

10 ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ  Οι Θερμοπύλες είναι ένα ορεινό πέρασμα στην Ελλάδα. Η περιοχή έχει πάρει το ό-νομά της από κοντινές πηγές θερμού νε-ρού. Οι Θερμοπύλες είναι κυρίως γνω-στές εξαιτίας της μάχης των Θερμοπυ-λών μεταξύ των ελληνικών και περσικών στρατευμάτων το 480 π.Χ. Το 340πΧ ο Αργείος Πολύκλειτος ο Νεότε-ρος έκτισε το θέατρο της Επιδαύρου. Από όλα τα θέατρα είναι το καλύτερο διατηρη-μένο. Έχει χωριτηκότητα 13.000 θεατών.Η θαυμάσια ακουστική του αλλά και η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατη- ρείται συντέλεσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ.

11 ΑΚΡΟΠΟΛΗ Διαπιστώθηκε ότι ο λόφος ήταν κατοικημένος από την 3 η χιλιετία π.Χ. Από τον 6 ο αι. π.Χ. άρχισαν να χτίζονται πάνω σε αυτόν τα ιερά των Αθηναίων, που καταστράφηκαν κατά τους περσικούς πολέμους.

12 ΚΡΗΤΗ ΦΑΡΑΓΚΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ ΚΝΩΣΟΣ Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι αναμφισβήτητα το διασημότερο φαράγγι της Κρήτης και όχι μόνο.Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ομορφότερο και επιβλητικότερο φαράγγι ολόκληρης της Ευρώπης.Το μήκος του φτάνει τα 18χλμ.Αποτελεί ένα σημαντικό βιότοπο με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι αναμφισβήτητα το διασημότερο φαράγγι της Κρήτης και όχι μόνο.Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ομορφότερο και επιβλητικότερο φαράγγι ολόκληρης της Ευρώπης.Το μήκος του φτάνει τα 18χλμ.Αποτελεί ένα σημαντικό βιότοπο με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλ- λά και στο εσωτερικό της Κρήτης.Κατά την παράδοση υπήρξε η έδρα του σο- φού βασιλιά Μίνωα, που κατοικούσε στο παλάτι της Κνωσού όπου υπήρχε ο Λαβύρινθος με τον Μινώταυρο. Είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλ- λά και στο εσωτερικό της Κρήτης.Κατά την παράδοση υπήρξε η έδρα του σο- φού βασιλιά Μίνωα, που κατοικούσε στο παλάτι της Κνωσού όπου υπήρχε ο Λαβύρινθος με τον Μινώταυρο.

13 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΗΛΑΚΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΠΗΛΑΚΗ


Κατέβασμα ppt "Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ Όταν στη δεκαετία του 1850 άρχισε να δημιουρ- γείται ένας λιμενίσκος στον ίδιο χώρο που."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google