Ευαγγελία Γρηγοριάδου Spetzo 5 ~Μεσογειακή διατροφή~ Ανθή Στοφοριάδη Εύη Φαλκή Μαριλού Σταμούλου Σοφία Σκανδάλη Ευαγγελία Γρηγοριάδου Α’ τάξη 1ο Λύκειο Βόλου
Τα χαρακτηριστικά της Μεσογειακής διατροφής Αφθονία τροφών φυτικής προέλευσης Ελαιόλαδο ως βασικό έλαιο Κατανάλωση ψαριού και πουλερικών "Κόκκινο" κρέας
Προϊόντα Μεσογειακής Διατροφής Ελαιόλαδο Κρασί Ταχίνι Το μέλι
Χορτoφαγία και παιδιά Αρκετά παιδιά έχουν επιλέξει χορτοφαγική διατροφή. Αυτός όμως δεν είναι πάντα ανησυχητικό, αρκεί το παιδί να λαμβάνει όλες τις απαραίτητες ουσίες που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.
Δίαιτες Οι ακατάλληλες δίαιτες προκαλούν σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, λιποθυμικά επεισόδια, δυσκοιλιότητα,διάρροια, τριχόπτωση, ανωμαλίες περιόδου, ορθοστατική υπόταση, αδυναμία συγκέντρωσης, διαταραχές ηλεκτρολυτών, ουρική νόσο, καρδιακές αρρυθμίες, αναιμία, κέτωση, γρήγορη επανάκτηση του παθολογικού βάρους.
Οι επιπτώσεις της μειωμένης πρόσληψης τροφήs Ψυχολογικές: Σωματικές: Κατάθλιψη Προβλήματα στην καρδιά Πανικός Υπογονιμότητα Εμμονές Στον σκελετό Αίσθηση πάχους Στο πεπτικό σύστημα Δέρμα και μαλλιά, Μειωμένη ξεκούραση και ύπνος
Ωφέλιμες τροφές Βερίκοκο: καταπολεμά τον καρκίνο, ρυθμίζει την πίεση… Βρώμη: μειώνει την χοληστερίνη, καταπολεμά τον διαβήτη, απαλύνει το δέρμα… Γιαούρτι: δυναμώνει τα οστά, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα… Μήλα: προστατεύουν την καρδιά, σταματούν την διάρροια… Μπανάνα: μαλακώνει το βήχα, δυναμώνει τα κόκαλα… Ψάρι: ενισχύει την μνήμη, καταπολεμά τον καρκίνο…
Η ομαδάρααα μας.!