ΦΙΛΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΛΙΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤ2.
Advertisements

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Τα ελληνιστικά βασίλεια σελ:
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΛΔΟΒΛΑΧΙΑ
Νικόλαος Σκουφάς Παυλίνα.
Η επανάσταση του 1821 Η επανάσταση του 1821 Είναι η εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση των ελλήνων ενάντια στην οθωμανική αυτοκρατορία και τον τούρκικο ζυγό.
ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Η λειτουργία των εθίμων στις τοπικές κοινωνίες: Ήπειρος
Μαργαρίτα Λυμπεράκη
Ιστορία Στ’ Δημοτικού! THOMAS63004
Ελληνική Επανάσταση του 1821
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ Από το σήμερα.
ΤΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
Αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας
Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία που ίσως βάλει λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή σας… Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια.
ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1 Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ.
Ο πρώτος κυβερνήτης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους
Εμμανουήλ Ξάνθος Ιφιγένεια Ηλιάδου! Στ ΄2.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.
25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.
Εκατομμυριούχος Ποιος έγραψε το Θούριο; 2000
Ιστορία Άννα Στεργιανούδη ΣΤ’2.
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Η Εταιρεία των Φιλικών, πιο γνωστή ως Φιλική Εταιρεία, ιδρύθηκε το 1814 στην Οδησσό της Ρωσίας, από τον Εμμανουήλ Ξάνθο, το Νικόλαο Σκουφά και τον Αθανάσιο.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΠΡΏΤΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΤΟΥ Γεννήθηκε το 1793 στα Ψαρά. Έμεινε πολύ μικρός ορφανός από πατέρα και έτσι άρχισε να δουλεύει σε πλοία συγγενών.
Βίας ο Πριηνεύς Πυθαγόρειο Θεώρημα
Η εξέγερση στη Μολδοβλαχία
 To 19o αιώνα είχε ωριμάσει η ιδέα της απελευθέρωσης των Ελλήνων.  Στην Οδησσό της Ρωσίας το 1814 συναντήθηκαν τρεις έμποροι και αποφάσισαν να ιδρύσουν.
Μάχη στην Αλαμάνα[1821] Μάριος Σωφρονίου, Μιχάλης Χριστοδούλου
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
25η Μαρτίου.
ΔΟΜΗ Σεφέρης Γιώργος 1η Στροφή: Η φύση(τόπος-χρόνος-άνθρωπος )
Αλέξανδρος Σμορέλ Κυριακίδης Κυριάκος. Ποιος είναι ο άγιος Μάρτυς Σμορέλ Ο Άγιος Μάρτυς Αλέξανδρος Σμορέλ (Αλέξανδρος του Μονάχου) ήταν ένας φοιτητής.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια μέρα κι.
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε επτά χρόνια πριν από την έναρξη της Μεγάλης Επανάστασης του 1821 , με σκοπό να συντονίσει τις προσπάθειες.
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Νικόλαο Σκουφά Νικόλαο Σκουφά Άρτα 1779 Ήταν δική του ιδέα η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας αλλά δεν μπόρεσε να δει το όνειρό του να.
Ιωάννης Βαρβάκης.
13. Χριστιανισμός – Ελληνισμός : μια ιδιότυπη συνάντηση
ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ;. Επέλεξε κατηγορία (να επιλέγετε τις κατηγορίες από τα αριστερά προς τα δεξιά ΜυθολογίαΙστορία Γεωγραφία.
Ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ Αθανάσιος Διάκος.
25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.
Δημοτικό Σχολείο Π απαδιανίκων Η 25 η Μαρτίου είναι μέρα αργίας που έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Είναι.
1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό
ΤΜΗΜΑ:Γ3 ΣΧ.ΕΤΟΣ: ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΚΕΧΑΪΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΞΑΝΘΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΙΒΑΝΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ.
‘’ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ 5οπ.χ. αιώνα’’  ΙΣΤΟΡΙΑ  Είναι η εποχή που έζησαν οι τρεις μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί:  1. Ηρόδοτος  2. Θουκυδίδης  3. Ξενοφών.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
Σημαίες και Λάβαρα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Λεωνίδας Κραλίδης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσ/νίκης ΣΤ2 –
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
ΑρχιεπισκοποΣ Κυπρου Κυπριανοσ.
Λάβαρα, σημαίες και στολές της Επανάστασης του 1821
Ήρωες και ηρωίδες του 1821 ΑΝΝΑ Επιμέλεια εργασίας: ΜΑΡΙΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΣΤ2
16/11/ η συνάντηση Η ελληνική Επανάσταση ( )
Σημαντικές ημερομηνίες
Άντον Τσέχοφ 1.
Francesca Woodman Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1958 Φωτογράφος
Μαντώ Μαυρογένους Φωτεινή Π. Τμήμα: Στ2.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΟΥΡΙΑ
Τα πρόσωπα της επανάστασης του 1821
Ιωάννης Κωλέττης 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Του μαθητή Γιώργου Μπουτσιούκη Τμήμα Γ2 ημερομηνία 7/12/2013
ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821.
21. Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους
Online test για το μάθημα Ιστορίας
Ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας
Ηλίας Μπουναρτζής/ Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε επτά χρόνια πριν από την έναρξη της Μεγάλης Επανάστασης.
Ημέρα Μνήμης Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ 19 Ιανουαρίου
Η εξέγερση στη Μολδοβλαχία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΦΙΛΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΞΑΝΘΟΣ Ο Εμμανουήλ Ξάνθος από το νησί της Πάτμου ήταν ένας από τους ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας. Παρόλο ότι μέχρι τότε δε διέθετε ιδιαίτερο κύρος και οικονομικά μέσα πήρε τη μεγάλη απόφαση μαζί με τους Νικόλαο Σκουφά, και Αθανάσιο Τσακάλωφ για την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας , το καλοκαίρι του 1814 στην Οδησσό. (Σαν ιδρυτική ημερομηνία ορίσθηκε συμβολικά η 14η Σεπτεμβρίου, λόγω της επετείου της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού). Τούς τρεις άνδρες συνένωσαν ο ενθουσιασμός και η πίστη τους στα κοινά ιδανικά, συνεισφέροντας ο καθένας με τον τρόπο του.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΟΥΦΑΣ Η Φιλική Εταιρεία συστήθηκε στην Οδησσό της Ρωσίας το 1814, από τους Νικόλαο Σκουφά από την Άρτα, τον Αθανάσιο Τσακάλωφ από τα Γιάννενα, τον Εμμανουήλ Ξάνθο από την Πάτμο και τον Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο από την Ανδρίτσαινα. Δυστυχώς ο αρχηγός Νικόλαος Σκουφάς, πέθανε τις 31 Ιουλίου 1818. Ο Διονύσιος Κόκκινος στην ιστορία του γράφει: "Με το θάνατο του Σκουφά έλλειψε εκείνος που ενσάρκωνε την ιδέαν, ο εμψυχωτής όλου του έργου, αυτός απετέλει τον ενωτικόν κρίκον μεταξύ των άλλων αρχηγών, ο εφελκύων τον σεβασμόν και την εμπιστοσύνην όλων".

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΚΑΛΩΦ Ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας ήταν δύο άσημοι εμποροϋπάλληλοι κι ένας διανοούμενος, ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο Νικόλαος Σκουφάς και ο Εμμανουήλ Ξάνθος. Την πρωτοβουλία της ίδρυσης την είχε ο Τσακάλωφ, που σπούδασε στο Παρίσι και ήταν μέλος της "Ελληνικής Εταιρείας" και του "Ελληνόγλωσσου Ξενοδοχείου". Για απόδειξη μάλιστα στον Κώδικα της Ανωτάτης Αρχής της Φιλικής Εταιρείας, πρώτο βρίσκεται το όνομα του Τσακάλωφ. Ο Γιαννιώτης Τσακάλωφ, αντίθετα από τους δύο άλλους που είχανε ταπεινό σόι, ήταν παιδί άριστης οικογένειας, από τον περίφημο Τεκελή. Η ζωή του μοιάζει με μυθιστόρημα. Ο πατέρας του Τσακάλωφ, τον πήρε στη Μόσχα για να σπουδάσει και μετά τον έστειλε για περισσότερες σπουδές στο Παρίσι. ΄Ετσι ο Τσακάλωφ έγινε ένας σπουδαίος διανοούμενος που μισούσε πολύ τους Τούρκους. Αφού ίδρυσε την Φιλική Εταιρεία έγινε και υπασπιστής στον Ιερό Λόχο του Αλέξανδρου Υψηλάντη.