Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιωάννης Κωλέττης 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιωάννης Κωλέττης 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιωάννης Κωλέττης 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2

2 Ιωάννης Κωλέττης Ο Ιωάννης Κωλέττης γεννήθηκε το και νεαρός, πήγε στην Πίζα της Ιταλίας να σπουδάσει γιατρός. Εκεί, τον επηρέασαν οι φιλελεύθερες ιδέες της Γαλλικής επανάστασης (1789). Γύρισε ως νεαρός γιατρός στα Γιάννενα. 

3 Ιωάννης Κωλέττης Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, άσκησε το επάγγελμα του γιατρού καθορίζοντας την αμοιβή του ανάλογα με την οικονομική άνεση του πελάτη του. Από τους φτωχούς, δεν έπαιρνε χρήματα. Η φήμη του, ως καλός γιατρός, τον έφερε στην αυλή του Αλή πασά, που τον προσέλαβε. Γρήγορα, έγινε ο αποκλειστικός γιατρός του Μουχτάρ, γιου του Αλή Πασά. 

4 Ιωάννης Κωλέττης Πήρε μέρος σε πολλούς αγώνες και πολέμησε σκληρά.
Συμμετείχε στην 1η εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου (Ιανουάριος 1822) και εκλέχτηκε υπουργός Εσωτερικών.  Την εποχή που ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν πρωθυπουργός, έστειλε τον Ιωάννη Κωλέττη στο Ναύπλιο και αργότερα στην Σάμο, που ζητούσε ένωση με την Ελλάδα. Όταν οι μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν να μείνει το νησί στην Οθωμανική αυτοκρατορία, ο Κωλέττης γύρισε στο Ναύπλιο και διορίστηκε υπουργός Πολέμου.

5 Ιωάννης Κωλέττης Ο Ιωάννης Κωλέττης, συμμετείχε σε πολλές Εθνοσυνελεύσεις. Επίσης, οργάνωσε δικό του πολιτικό κόμμα στο Παρίσι. Ο Ιωάννης Κωλέττης, πέθανε το 1847, από νεφρίτιδα, σε ηλικία 73 χρόνων.

6 Πηγές http://www.odyssey.com.cy/ http://historyreport.gr/

7 Ιωάννης Κωλέττης 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2


Κατέβασμα ppt "Ιωάννης Κωλέττης 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google