Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας
Προσωπικότητες της Αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας

2 Η παρούσα εργασία έγινε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος Magna Grecia και αποσκοπεί στην παρουσίαση τών σημαντικότερων προσωπικοτήτων της αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας

3 ΑΡΧΙΜΙΔΗΣ ( π.Χ.) Ο Αρχιμήδης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς, φυσικούς και μηχανικούς της αρχαιότητας Γεννήθηκε, έζησε και πέθανε στις Συρακούσες. Πατέρας του Αρχιμήδη ήταν ο αστρονόμος Φειδίας ενώ συγγενής του ήταν και ο βασιλιάς των Συρακουσών, Ιέρων Α'. Παρόλο που καταγόταν από ευγενική γενιά, ο Αρχιμήδης αρνήθηκε να πάρει οποιοδήποτε αξίωμα, επιμένοντας να διεθέτει όλο του το χρόνο στη σπουδή και τη μάθηση.

4 ΑΙΣΧΥΛΟΣ ( π.Χ.) Ο Αισχύλος γεννήθηκε στην Ελευσίνα ενώ πέθανε στη Γέλα το 455 π.Χ.. Ήταν γόνος του ευγενούς γαιοκτήμονα Ευφορίωνα, του γένους των Κοδριδών, ενώ παρουσιάστηκε νωρίς στους δραματικούς αγώνες. Ήταν Αθηναίος πολίτης που μετείχε στις μάχες κατά των Περσών. Ήταν οπαδός του Πυθαγόρα και τα δράματά του είναι γεμάτα πυθαγόρειες ιδέες Οι Αθηναίοι εξασφάλισαν την υστεροφημία του μεγάλου δραματικού ποιητή, ψηφίζοντας νόμο σύμφωνα με τον οποίο επιτρεπόταν όποιος ήθελε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό με έργα του Αισχύλου.

5 ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ( π.Χ.) Ο Εμπεδοκλής ήταν ένας από τους σπουδαιότερους αντιπροσώπους της προσωκρατικής ελληνικής φιλοσοφίας. Γεννήθηκε στον Ακράγαντα, γιος του Μέτωνος του Αρχινόμου του τόπου. Λέγετε γι' αυτόν ότι εμφανιζόταν παντού και ασκούσε την περίφημη χάρη του, δραστήριος πολιτικός, τολμηρός φιλόσοφος, χρυσόστομος ρήτορας, μεγαλεπήβολος μηχανικός, πανεπίστημων ερευνητής, γιατρός, θεόσοφος, μάγος, κύριος όλων των ειδών του λόγου, ευρετής της ρητορικής. Ο Εμπεδοκλής ήταν ο τρίτος και τελευταίος φιλόσοφος που διάλεξε να εκθέσει τη φιλοσοφία του σε στίχους. Με δεδομένη αυτή την επιλογή του μέτρου σε συνδυασμό με την ιωνική διάλεκτο στην οποία είναι γραμμένοι οι στίχοι, γίνεται κιόλας αισθητό ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της ποίησής του: η σχέση με το έπος και συγκεκριμένα με τον Όμηρο και τον Ησίοδο. Ο Εμπεδοκλής είναι το σύμβολο της ποιητικής μεγαλοφυΐας

6 Μύσκελος (8ος αιωνας π.Χ.)
Στην ελληνική μυθολογία ο Μύσκελος ήταν ο ήρωας ιδρυτής της πόλης Κρότωνας στην Ιταλία. Χρονολογικά κατατάσσεται στον 8ο αι. π.Χ. και η ίδρυση του Κρότωνα ανέρχεται στο 757 π.Χ. Κατά την αρχαιότερη παράδοση ο Μύσκελος ήταν Αχαιός , από την πόλη Ρύπες, που ήθελε να ιδρύσει αποικία στη Μεγάλη Ελλάδα Η ίδρυση του Κρότωνα Ο θεός Απόλλων τον διέταξε με δελφικό χρησμό να ιδρύσει τον Κρότωνα σε συγκεκριμένη τοποθεσία. Φθάνοντας όμως εκεί, ο Μύσκελος διαπίστωσε ότι εκεί κοντά υπήρχε η Σύβαρις και γι' αυτό ρώτησε τον Απόλλωνα αν ήταν ανάγκη να ιδρύσει και άλλη πόλη στην ίδια περιοχή. Ο θεός τον διαβεβαίωσε ότι συμφωνούσε να ιδρυθεί και άλλη πόλη, και τότε ο Μύσκελος ίδρυσε τον Κρότωνα, ο οποίος τελικά θα υπερίσχυε πάνω στη Σύβαρη.

7 Καύλωνας Στην ελληνική μυθολογία ο Καυλώνας ήταν γιος της Αμαζόνας Κλείτης, η οποία ήταν η τροφός της βασίλισσας των Αμαζόνων Πενθεσίλειας. Ο Καυλών πήγε μαζί με τη μητέρα του στη Μεγάλη Ελλάδα ,όπου και ίδρυσε μία ομώνυμη πόλη, τηνΚαυλωνία, κοντά στο Ρήγιο.

8 Εύδοξος Κνίδιος( π.Χ.) Ο Εύδοξος ήταν Έλληνας μαθηματικός, αστρονόμος, φιλόσοφος και γεωμέτρης. Γεννήθηκε το 404 π.Χ. στην Κνίδο της Μικράς Ασίας, όπου και πέθανε το 335 π.Χ.  Σπούδασε στον Τάραντα και στην Ακαδημία του Πλάτωνος στην Αθήνα και έζησε αρκετά χρόνια στην Αίγυπτο και στη Μεγάλη Ελλάδα , στην αυλή του φιλόσοφου και κυβερνήτη του ΤάρανταΑρχύτα. Ο Εύδοξος, όπως και οι Πυθαγόρειοι φιλόσοφοι Κάλλιπος, και Ηρακλείδης ο Ποντικός, έθεταν ως πρώτη αρχή του Κόσμου το πυρ. Ο Εύδοξος Κνίδιος πίστευε ότι η έλξη του πυρός προς τα γειτονικά του σώματα δημιούργησε το Σύμπαν Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς της ελληνικής αρχαιότητας, εφάμιλλος του Αρχιμήδη.


Κατέβασμα ppt "Αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google