Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άντον Τσέχοφ 1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άντον Τσέχοφ 1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Άντον Τσέχοφ 1

2 Πληροφορίες Γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου
1860 στην κωμόπολη Ταγκανρόγκ, στη Νότια Ρωσία και πέθανε στις 15 Ιουλίου 1904 στη γερμανική πόλη Μπατενβέιλερ. Τάφηκε στη Μόσχα στις 22 Ιουλίου 1904.

3 Ο Άντον Τσέχοφ θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές μορφές της παγκόσμιας δραματουργίας και άσκησε μεγάλη δύναμη στη θεατρική λογοτεχνία του 20ου αιώνα.

4 Ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά της οικογένειάς του και μεγάλωσε σε πολύ αυστηρό και θρησκευτικό περιβάλλον. Ο παππούς του ήταν δουλοπάροικος, που εξαγόρασε την ελευθερία του.

5

6 Ο Άντον Τσέχοφ σπούδασε ιατρική στη Μόσχα
Ο Άντον Τσέχοφ σπούδασε ιατρική στη Μόσχα. Εκτός από γιατρός όμως ήταν και ασθενής, αφού κληροδοτεί την φυματίωση που τον ταλαιπωρεί για το υπόλοιπο της ζωής του και τελικά τον νικά στα 44 του χρόνια.

7 Παρόλα αυτά ο Τσέχοφ δουλεύει αδιάκοπα συνδυάζοντας την ιατρική και την τέχνη.

8 Τα έργα του Στα έργα του αποτυπώνει τη διαρκή φθορά της καθημερινής ζωής. Οι ήρωες του είναι άνθρωποι της ανώτερης κυρίως τάξης που «ξοδεύουν» τη ζωή τους μέσα στην πνιγηρή ατμόσφαιρα της ρωσικής επαρχίας.

9 Τα σπουδαιότερα θεατρικά του έργα.
.Ιβάνοφ Βυσσινόκηπος. .Αρκούδα. .Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού. .Πλατόνωφ. .Πρόταση σε γάμο. .Γλάρος. .Θείος Βάνια. .Τρείς αδελφές.

10 Ο Γλάρος Η Αρκάντινα είναι μια δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου. Ο Τρέπλιεφ, ο γιός της, αναζητά νέους τρόπους έκφρασης στην ποίηση και στο θέατρο. Παρουσιάζει το πρώτο του θεατρικό έργο στους ανθρώπους του κτήματος, με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη του, τη Νίνα, η οποία θέλει να γίνει ηθοποιός και εγκαταλείπει το σπίτι της.

11 Οι τρείς αδερφές Τα τέσσερα παιδιά ενός μορφωμένου στρατιωτικού, οι τρείς κόρες του και ο μοναχογιός του, «ξεμένουν» μετά τον θάνατό του στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, σε μια απομακρυσμένη και μονότονη πόλη της ρωσικής επαρχίας.

12 Ο στενός πυρήνας της οικογένειας και των στρατιωτικών φίλων του λειτουργεί ως μια «νησίδα πολιτισμού» για τα αδέλφια και διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών τους χρόνων, τη Μόσχα. Ωστόσο η μικρή ιδιότυπη κοινότητα τους φυλλορροεί μέσα στο χρόνο και την πραγματικότητα συμπαρασύροντας κάθε προσδοκία.

13 Αποφθέγματα .Η αγάπη, η φιλία και ο θαυμασμός δεν ενώνουν τους ανθρώπους τόσο, όσο το κοινό μίσος για κάτι. .Τι υπέροχος καιρός σήμερα! Δεν μπορώ να αποφασίσω: να φτιάξω τσάι ή να κρεμαστώ;

14 .Η ψείρα τρώει τα φυτά, η σκουριά το σίδερο αλλά η ψευτιά τρώει την ψυχή.
.Η ιατρική είναι η αγαπημένη μου σύζυγος και το γράψιμο η ερωμένη μου. Όταν με κουράζει η μια, περνώ τη νύχτα με την άλλη.

15

16 Τέλος! Αθανασία Λαράκου Άννα Κοντού Κων/νος Γεωργιόπουλος


Κατέβασμα ppt "Άντον Τσέχοφ 1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google