Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό
Κωνσταντίνος Κανάρης Κώστας Μπάρτζης Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. 1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης

2 Λίγες πληροφορίες Ο Κωνσταντίνος Κανάρης ήταν σπουδαία μορφή του ναυτικού αγώνα κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και μετέπειτα ναύαρχος και πολιτικός, ο οποίος διετέλεσε πέντε φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας σε ένα διάστημα 33,5 ετών (1844,  , 1864,   και 1877) και για 2 χρόνια και 3 μήνες συνολικά.

3 Πρώτα χρόνια Γεννήθηκε το 1793 στα Ψαρά και ο πατέρας του ήταν δημογέροντας. Έμεινε όμως πολύ μικρός ορφανός και αναγκάστηκε να δουλέψει σε πλοία συγγενών του. Αρχικά το όνομά του ήταν "Κανάριος" και τελικά έγινε Κανάρης. Μετά από το θάνατο του θείου του ανέλαβε καπετάνιος σε ηλικία 20 ετών στο εμπορικό πλοίο που εργαζόταν.

4 Πρώτα χρόνια 2 Πήγε στην Οδησσό για πρώτη φορά το Όταν έμαθε ότι ξέσπασε η επανάσταση στη Μολδαβία από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, έσπευσε αυθόρμητα να πάρει μέρος στον πρώτο "πολεμικό στόλο" των Ψαριανών υπό τον Ν. Αποστόλη.  Από τους πρώτους μήνες ο Κανάρης ξεχώρισε για το θάρρος του και την αποφασιστικότητά του, κάνοντας επιδρομές στα μικρασιατικά παράλια ενώ κατόπιν εντάχθηκε στα πυρπολικά.

5 Η ανατίναξη της τούρκικης ναυαρχίδας
Τον Ιούνιο του 1822, αφού ο ελληνικός στόλος δεν κατάφερε να σώσει τη Χίο από την τουρκική σφαγή, ο Κανάρης ανέλαβε να βάλει μπουρλότο στη ναυαρχίδα του Καρά Αλή, του επικεφαλής του στρατού που έσφαξε τους κατοίκους και έκαψε το νησί. Την επιχείρηση εκτέλεσαν με επιτυχία τα πυρπολικά του Κανάρη και του Ανδρέα Πιπίνου. 

6 Η ανατίναξη της τούρκικης ναυαρχίδας 2
Η ανατίναξη της τούρκικης ναυαρχίδας 2 Η ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας βοήθησε επικοινωνιακά πολύ την Επανάσταση. Τόσο μεταξύ των επαναστατημένων Ελλήνων όσο και μεταξύ των Ευρωπαίων, ο Κανάρης πλέον ήταν ήρωας.

7 Το τέλος Στις 2 Σεπτεμβρίου 1877 πέθανε, ενώ ήταν πρωθυπουργός. Η τελευταία του κατοικία βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του Α' Νεκροταφείου.

8 Ηλεκτρονικές πηγές: WIKIPEDIA
Πηγές Ηλεκτρονικές πηγές: WIKIPEDIA

9 1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό
Κωνσταντίνος Κανάρης Κώστας Μπάρτζης Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. 1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης


Κατέβασμα ppt "1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google