ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Το παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως σήμερα»
Advertisements

8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
Εταιρία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ένδυσης και Ινών
ΜΕΙΩΝΩ– ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ GANDHI ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.
ΗΛΙΟΣ Ο Ήλιος είναι ο αστέρας του ηλιακού μας συστήματος. Είναι σχεδόν μια τέλεια σφαίρα με διάμετρο 1,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα (109 φορές περισσότερο.
Επιμελήτρια : Μάγδα Δαστερίδου
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.
Βιώσιμη Πόλη Μαυρογιαννίδη Θεολογία Πατέρα Μυρτώ
Ανακύκλωση Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ» 4ου ΓΕΛ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών
Η τέχνη βασίζεται στην εμπειρία και στο ταλέντο. Αποτελεί έναν ευρύτερης ερμηνείας όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε την διαδικασία, της οποίας.
Μαθήτρια : Πατατούκου Μαρία Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Θέμελη Γεωργία
Δραστηριότητες προσομοίωσης
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
Λιγότερα σκουπίδια άρα ένα καλύτερο αύριο
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακυκλώστε και σώστε το περιβάλλον!!!
Ο ρΟλοΣ και η συνεισφορΑ των γραφιστΩν προς την αειφορΙα
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Με τον όρο Ψυχολογία (ετυμολογείται από την αρχαία ελληνική: Ψυχή + λόγος), εννοείται η μελέτη της συμπεριφοράς, του νου και της σκέψης. Κυρίως.
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
Project 4o Το φως και το χρώμα στην τέχνη και την επιστήμη
TEXNH Γιάννης Παπαδόπουλος – Ζωή Ζαφειροπούλου Φιλόλογοι.
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2
project: οψεις της ψυχολογιας
Δημιουργική Απασχόληση
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας « Βοηθώ Πρώτος » Σχολικό έτος ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Βιολογική Γεωργία Μ. Σταυρινίδης Επίκουρος Καθηγητής
 Λαμβάνουν υπόψη τις πολιτισμικές και κοινωνικές συνθήκες μάθησης.  Έχουν επιρροές από ανθρωπολογία και κοινωνική ψυχολογία  Ενδιαφέρονται για τις.
Ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων
Revelation Natural Art. εργαλείο γραφικών γενικής χρήσης με πολλαπλές σχεδιαστικές δυνατότητες δυνατότητες δημιουργικής γραφής σύνθεσης πρωτότυπων ιστοριών.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. Η ανάγκη του ανθρώπου για ασφαλή επιλογή της τροφής, του έδωσε τις πρώτες εμπειρίες γύρω από τις δηλητηριώδεις ουσίες. Ο άνθρωπος της.
Φυσικό περιβάλλον Ανθρωπογενές περιβάλλον.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και η ωφελιμότητά της.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται μια συσκευή.
Ανακυκλωση.
Ανακύκλωση Απορριμμάτων ‘Τα άχρηστα-Χρήσιμα’
Εισαγωγή στην Εικαστική ψυχοθεραπεία Δέσποινα Παπαϊωάννου Εικαστική ψυχοθεραπεύτρια.
ΡΑΝΙΑ ΓΙΑΧΑΛΗ ΝΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΓΚΟΣ.
Αρχές Γεωργικής Οικονομίας και Οργάνωση Γεωργικών Επιχειρήσεων 2 η Διάλεξη.
Πλαστικό Προέρχεται από την λέξη «πλάθω», υποδηλώνοντας την ιδιότητα του να είναι εξαιρετικά εύπλαστο. Πλαστικές ύλες ονομάζονται όλες οι συνθετικές ρητίνες.
 Η ανάγκη του ανθρώπου για ασφαλή επιλογή της τροφής πυροδότησε τη μελέτη των δηλητηριωδών ουσιών. Ο άνθρωπος της προϊστορικής εποχής βασισμένος κατ’
Εισαγωγή στην αθλητική επιστήμη Η γέννηση της επιστήμης υπήρξε ο θάνατος της δεισιδαιμονίας (Haxley)
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΖΙΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΙΛΙΑ.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
Έργο Παιδαγωγικής, κλάδοι, βασικοί παιδαγωγικοί όροι Έργο Παιδαγωγικής: να βοηθήσει το παιδί και τον έφηβο να διανύσει ομαλά την εξελικτική του πορεία.
Κανόνες πυρκαγιάς και ασφάλειας.
Πληροφορική και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση
Προστασία Πνευματικής Ιδιοκτησίας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
«Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης» Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤ΄1
Η τέχνη του δρόμου. Η τέχνη του δρόμου Τι ονομάζουμε τεχνη; Τέχνη είναι η ικανότητα του ανθρώπου να εκφράζεται χρησιμοποιώντας δεξιότητα, εμπειρία.
1o ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ PROJECT Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
«Παιδιά με Σωματικές Αναπηρίες & Δυσκολίες Προσαρμογής»
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ
ΦΥΣΙΚΗ 4193 ΓΑΖΕΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
Θεωρία Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Υπό την φοιτήτρια: ΒΑΛΙΕΒΑ ΖΑΡΗΝΑ (Α.Μ. 8464)
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ & ΓΙΩΡΓΟΣ.
Εισαγωγικά... ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ Τα χειροποίητα δηλώνουν ένα εργόχειρο ή γενικότερα μία χειρονακτική εργασία, που διακρίνεται για τη γνησιότητα δίχως να έχει πέσει θύμα της εκβιομηχανοποίησης. Μέσω της διαδικασίας της ανακύκλωσης μετατρέπονται βλαβερά υλικά σε καθόλου ή λιγότερο βλαβερά και η επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον ολοκληρώνει την διαδικασία της ανακύκλωσης με φυσικό τρόπο.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ/ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ) ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ/ ΦΥΣΙΚΑ/ ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΡΔΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ

Ψυχολογια τησ τεχνησ εκφραση και δημιουργια Ψυχολογία της τέχνης: ένας επιστημονικός κλάδος, που μελετά την αντίληψη, την γνώση και τα χαρακτηριστικά της τέχνης. Τέχνη: ένα παντοδύναμο εργαλείο, ένα μέσο έκφρασης, ένα μέσο επικοινωνίας και θεραπευτικής βοήθειας. Τέχνη: έχει την δική της γλώσσα και τα δικά της μέσα, με τα οποία ο καλλιτέχνης προσπαθεί να εκφραστεί και να δώσει αυτό που αισθάνεται μεταφέροντας την ψυχή του στη δημιουργία του. Μέσω της δημιουργικότητας ο καλλιτέχνης οδηγείται σε ένα βαθύ αίσθημα ικανοποίησης και προσωπικής αξίας.

Art therapy Θεραπεία μέσω της τέχνης και ψυχολογική υποστήριξη μέσω της δημιουργίας. Θεραπεία που σπάει τις προκαταλήψεις προσφέροντας κάτι εναλλακτικό. Μέσω του art therapy εκφράζει τις ανησυχίες του και ο κοινωνικά εξόριστος. Σε αυτή ενσωματώνεται η προσωπική εκπαίδευση των εικαστικών θεραπευτών στην τέχνη και τη θεραπεία και οι γνώσεις τους πάνω στους κανόνες που δείχνουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τεχνικές ανακύκλωσης Ντεκουπάζ Παπιέ μασέ Cob Vintage Patchwork Ποτ Πουρί Ανακύκλωση είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Καύσιμα που προέρχονται από ανανεώσιμες ύλες, υλικά που σε άλλες περιπτώσεις θα τα πετάγαμε (καλαμπόκι, κέλυφη-τσόφλια, πέλετ) και χρησιμοποιούνται πρωτογενώς ή κατόπιν επεξεργασίας. Λιπάσματα που προέρχονται από οποιαδήποτε ουσία φυσικά παρασκευασμένη και βελτιώνει την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα των φυτών και του εδάφους.

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ-ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ-ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ Η χρήση τους εμφανίζεται ήδη άπό τα αρχαία χρόνια. Είναι αυτά για τη σύνθεση των οποίων χρησιμοποιούνται η γνώση της επιστήμης της πράσινης χημείας. Διακρίνονται σε 100% φυσικά καλλυντικά και φυσικής προέλευσης καλλυντικά. ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ-ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ Είναι αυτά για την παραγωγή των οποίων τηρούνται οι διεθνείς κανονισμοί περί μεθόδων παραγωγής και πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας. Άρχισαν να πρωτοεμφανίζονται επειδή υπήρξαν πολλές εξεγέρσεις κατά των πειραματόζωων.

...ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ Η χειροτεχνία... ως hobby γνωρίζει μεγάλη άνθιση στις μέρες μας. Αποτελεί τρόπο χαλάρωσης και αποφόρτισης. Μας θεραπεύει ψυχοσωματικά, μας διαφοροποιεί. Μέσω αυτής δημιουργούνται πρωτοποριακά, μοναδικά και φιλικά προς το περιβάλλον έργα. Μπορεί να αποφέρει οικονομικό κέρδος, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό. Καλλιεργεί πνευματικά, εξασκεί τις δεξιότητές μας. Χρησιμεύει όχι μόνο σε ατομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΟΥΤΙΑ Αλεξίου Π. Γκούμα Ε. Λάζαρη Ζ. Ραζοπούλου Στ. Φούκας Ν. Κατσίρη Σπ. Οικονόμου Ό. Τερζή Β. Τσαντόπουλος Π. Καρελιώτη Μ. Κωτσαρά Αγγ. Μάδης Στ. Σαββίδης Κων. Δροσοπούλου Κ. Κοντάμπαση Α. Παπασπύρου Μ. Τζίκας Γ. ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΣΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΕΡΙΩΝ

...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!