CDR Dicom Histogram and Sharpen Τσελίγκα Λεμονιά Τουρτούνης Ηλίας Μάθημα: Εφαρμογές στην οδοντιατρική πληροφορική Κ. Χριστίνα Αθανασοπούλου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Advertisements

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΒΟΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΙΩΣΗΦ Ε1 ΤΑΞΗ
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
Sketchpad Χρήση του λογισμικού ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ
Το σπίτι του μέλλοντος ΝΤΟΛΑΨΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΟΓΛΟΥ ΣΙΜΠΕΛ.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αθανασοπούλου Χριστίνα
Μάθημα: Πληροφορική Οδοντιάτρων 4 ο εξάμηνο Ομάδα: Αργυρού Αντώνης Δαμιανού Στεφανία Ιωάννου Παναγιώτα
Μαρία Μαύρου Δ΄1 Δημοτικό Σχολείο Λυμπιών
Project Β’ Τετραμήνου Ομάδας Αθλητισμού και Εφήβων
Κεφάλαιο 3 Εργονομία Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ
Επεξεργασία Ακτινογραφικής Εικόνας Από τους Καραχριστιανίδη Αθανάσιο & Χαζίρη Κρίτωνα.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
CDR - DICOM Εργασία στο μάθημα «Εφαρμογές Οδοντιατρικής Πληροφορικής» Καλαμπαλίκη Αγγελική Παπαμαργαρίτης Χρήστος Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ Η χοληστερόλη είναι κηρώδης στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, και στο πλάσμα του αίματος.
Εργασία από τους φοιτητές :  Βίτκο Ευάγγελο  Ευταξία Παναγιώτη Δ’ ΕΞΑΜΗΝΟ.
Η τηλεοδοντιατρική στις απομακρυσμένες περιοχές
ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (aem:29828) ακαδ. Ετοσ:
Χ. ΚΟΛΟΒΟΣ, Π. ΔΗΜΟΥ, Δ. ΚΑΛΥΒΑΣ Διαδικτυακή εφαρμογή πλοήγησης στο ΓΠΑ με χρήση του HTML ImageMapper ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ.
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Παναγιώτα Φωτίου Ελένη Κωνσταντίνου
Ο Άλμπρεχτ Ντίρερ (Albrecht Dürer)
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
Ανακύκλωση!!!.
„Temu, kto nie zna matematyki, trudno spostrzec głębokie piękno przyrody” Richard Feynman.
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής, Χρήση Η/Υ και γραφικά περιβάλλοντα επικοινωνίας Δεδομένα και Πληροφορίες Ενότητα 1η.
1 Ενότητα 5.3.1: Ερωτηματολόγια με τη χρήση του Διαδικτύου Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος - Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών.
ΘΕ: Προσφορά και Μαρτυρία Πίστης στον Σύγχρονο Κόσμο
Προτυπο πειραματικο γυμνασιο ευαγγελικησ σχολησ σμυρνης
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Στραβομύτης- Φυτάς Β4.
από Τισ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ Τησ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ: γεωργία Σάββα Νικολέτα λαρκου
Η ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ Ζούρος Στράτος Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ.
Κατοικία – ρύπανση & αντιρρύπανση
ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΛΟΥΚΤΣΗ
ΔΕΔΕ ΔΗΜΗΤΡΑ Γ1 ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟΣ
Εργασία με παράθυρα.
Κατοικία – ρύπανση & αντιρρύπανση
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ. (IFLA,
Θρησκευτικά Α’ Γυμνασίου
Αντισφαίριση με αμαξίδιο
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΑΘΗΜΑ:Σ.Κ.Ζ ΤΜΗΜΑ:Α3 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ
Οδηγίες για την συμπλήρωση των test. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Με το όνομα Begin Assessment Χρόνος εξέτασης.
INTERACTIVE PHYSICS Χρήση για την υποστήριξη «δύσκολων σημείων» της Φυσικής του Λυκείου Καλφαγιάννης Θανάσης.
Δημήτρης Σκέντζας Αντώνης Σταμάτης Στρατής Βαλάντης Υπερβολική ταχύτητα.
Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: Β΄ Βατικανή Σύνοδος
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑΞΗ: Α1-Β
Παραολυμπιακοί αγώνες
Ινδουϊσμοσ ΘΕ 2: ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΗ
Ανεργία Project Β λυκείου θέμα: Ομάδα: 3η
Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή Νταλούκας Βασίλης Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Γ’2 29/11/14 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Θ.Ε.: 2Η ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ.
ΖΟΥΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Α’1 Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ. ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ & ΜΕΛΟΠΟΙEIΤΑΙ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ  ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ  ΤΕΡΨΙΧΩΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΙΟΥ.
ΠρΟτυπο πειραματικΟ γυμνΑσιο ευαγγελικΗΣ σχΟληΣ ΣμΥρνηΣ
Όνομα : Χρήστος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος Γ 3 Εργασία για την « Οικουμενική κίνηση » Υπεύθυνος καθηγητής : κ. Γιώργος Καπετανάκης.
Η ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ (με το όνομα Κίρκη!).
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Υπεύθυνος καθηγητής: Γιώργος Καπετανάκης ΘΕ2:Παγφκόσμιο συμβούλιο εκκλισιών Επιμέλεια: Τσώλη Ελένη.
Ρατσισμός.
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
 Το project με το οποίο ασχοληθήκαμε ονομάζεται «παιχνίδι της γνώσης». Χωριστήκαμε σε ομάδες όπου η κάθε μία ασχολήθηκε με ένα ξεχωριστό διδασκόμενο μάθημα.
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Μενού,Εντολές και Παράθυρα Διαλόγου Καθηγητής: Γρηγόριος Νικ. Καρατάσιος.
FREEMAT Επεξεργασία εικόνας.
Prolog Επεξεργασία και Αναπαράσταση Γνώσης Εισαγωγή
ΑΣΚΗΣΗ 4: Θεμελιώδης Νόμος της Μηχανικής
ΑΣΚΗΣΗ 11: Υπολογισμός των συντελεστών κινητικής και στατικής τριβής .
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>
Άντρη Ορθοδόξου Μιχαήλ
ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σταυρούλα Σαμαρτζή και Σμαράγδα Καζή Τμήμα Ψυχολογίας
Γραφικό Περιβάλλον Εργασίας H/Y
Μεταγράφημα παρουσίασης:

CDR Dicom Histogram and Sharpen Τσελίγκα Λεμονιά Τουρτούνης Ηλίας Μάθημα: Εφαρμογές στην οδοντιατρική πληροφορική Κ. Χριστίνα Αθανασοπούλου

Μέσω του CDR Dicom μπορεί ο χρήστης να χρησιμοποιήσει τα φίλτρα, τις εστιάσεις και γενικότερα τα μέσα που διαθέτει το πρόγραμμα για να βελτιώσει την εικόνα της ακτινογραφίας προκειμένου να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα. Μαζί θα ασχοληθούμε με το sharpen (φίλτρο) και με το histogram (γραφική παράσταση)

Sharpen Τρόπος επεξεργασίας ακτινογραφίας. Φιλτράρει την ακτινογραφία με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να τονίσει τις άκρες της εικόνας. Πέρα από το contrast, με την επιλογή του sharpen κάποιες ανατομικές δομές φαίνονται καλύτερα από τη στιγμή που για να εμφανιστούν απαιτούν πρώτα την «όξυνση» της εικόνας. Για να το εφαρμόσουμε στο CDR Dicom επιλέγουμε το μενου Enhance και μετά Sharpen.

Sharpen Σε μεταγενέστερη έκδοση του ο ίδιος ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το ποσοστό sharpen. Υπάρχει μια μπάρα η οποία αλλάζει δυναμικά το επίπεδο sharpen της εικόνας σε πραγματικό χρόνο. Επίσης κάθε επιθυμητό επίπεδο όξυνσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρχικό για τις διάφορες κλινικές εργασίες. Άλλο ποσοστό για Ενδοδοντική εργασία, άλλο για Περιοδοντική, Αποκατάστασης κ.ο.κ.

Sharpen Πριν Μετά Μέσω του sharpen φαίνονται: εντονότερα οι ανατομικές δομές, ξεκάθαρα τα όρια των μυλικών θαλάμων

Το sharpen σε μεγάλο ποσοστό όμως καθιστά την ακτινογραφία άχρηστη

Histogram Το ιστόγραμμα είναι μια γραφική παράσταση των τιμών των πίξελ από κάτω από τη γραμμή που εμφανίζεται στην οθόνη. Για να δημιουργήσετε ένα ιστόγραμμα, επιλέξτε το Ιστόγραμμα από το μενού Measure.Υπάρχουν τρείς επιλογές : οριζόντια, κάθετη και μία γραμμή με τη δική σας επιθυμητή κατεύθυνση και μέγεθος. Για να δημιουργήσουμε ένα αρχείο ιστογράμματος απαντάμε ναι ή όχι στην ερώτηση που εμφανίζεται και το αρχείο θα αποθηκευτεί ως ASCII αρχείο με τις τιμές των πίξελ.

Οριζόντιο

Κάθετο

Τυχαίο

Η λειτουργία του ιστογράμματος βασίζεται στο γεγονός ότι το ανθρώπινο μάτι μπορεί να ξεχωρίσει από 8 μέχρι 20 διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι ενώ ο υπολογιστής μπορεί να αναγνωρίσει 256. Έτσι γίνεται κατανοητό ότι μια βλάβη η οποία μόλις έχει ξεκινήσει δεν είναι ορατή πάντοτε με το ανθρώπινο μάτι. Για αυτό η βοήθεια του υπολογιστή μέσω του ιστογράμματος θα δείξει τη διαφορά των επιπέδων των αποχρώσεων του γκρι σε μια περιοχή ώστε να είναι σωστή η κρίση του ιατρού.

Βιβλιογραφία 1. content%2Fuploads%2F2010%2F12%2Fwisdom- xray.jpeg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.reddit.com%2Fr%2FXRayPorn%2F&h=370&w=46 8&tbnid=IxXyv6INXzwtmM%3A&zoom=1&q=rising%20tooth%20x- ray&docid=XTuWIUSXEVSf2M&ei=3nJjU_LIHcjN7Abou4HgDg&tbm=isch&ved=0CHMQMyg WMBY&iact=rc&uact=3&dur=1376&page=2&start=20&ndsp=26&biw=1280&bih=854http:// content%2Fuploads%2F2010%2F12%2Fwisdom- xray.jpeg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.reddit.com%2Fr%2FXRayPorn%2F&h=370&w=46 8&tbnid=IxXyv6INXzwtmM%3A&zoom=1&q=rising%20tooth%20x- ray&docid=XTuWIUSXEVSf2M&ei=3nJjU_LIHcjN7Abou4HgDg&tbm=isch&ved=0CHMQMyg WMBY&iact=rc&uact=3&dur=1376&page=2&start=20&ndsp=26&biw=1280&bih= Fimages%2Fcourses%2Fradiology%2Fxr7.jpeg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.oraldiagnos ticsciences.vcu.edu%2Fcourses%2Fradiology%2Fnormal%2F&h=300&w=450&tbnid=fufqkQb 1YgnxiM%3A&zoom=1&q=lamina%20dura%20x- ray&docid=ZxhMIi6xOYw9BM&ei=F3FjU9ftHJKV7Aa96IG4Cw&tbm=isch&ved=0CFgQMygEM AQ&iact=rc&uact=3&dur=176&page=1&start=0&ndsp=21http:// Fimages%2Fcourses%2Fradiology%2Fxr7.jpeg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.oraldiagnos ticsciences.vcu.edu%2Fcourses%2Fradiology%2Fnormal%2F&h=300&w=450&tbnid=fufqkQb 1YgnxiM%3A&zoom=1&q=lamina%20dura%20x- ray&docid=ZxhMIi6xOYw9BM&ei=F3FjU9ftHJKV7Aa96IG4Cw&tbm=isch&ved=0CFgQMygEM AQ&iact=rc&uact=3&dur=176&page=1&start=0&ndsp= tercept/1https://pattersonsupport.custhelp.com/euf/assets/Digital/DICOM/17762/Schick33GettingStartedGuide.pdf?noin tercept/1