Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κεφάλαιο 3 Εργονομία Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κεφάλαιο 3 Εργονομία Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κεφάλαιο 3 Εργονομία Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία
Ντινολάζος Χρήστος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών

2 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου
Κεφάλαιο 3. Εργονομία Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Αρχές της Εργονομίας Η εργονομία μελετά τις μεθόδους με τις οποίες σχεδιάζονται οι συσκευές και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος καθώς και την διάταξη και την τοποθέτηση τους στο χώρο ώστε να είναι ευχάριστα και αποδοτικά για αυτόν χωρίς να βλάπτουν την υγεία του. Η εργονομία ασχολείται με τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του καθώς και με τα αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε καθημερινή επαφή.

3 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου
Κεφάλαιο 3. Εργονομία Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Αρχές της Εργονομίας Η σωστή στάση εργασίας στον υπολογιστή.

4 Τι να προσέχω όταν χρησιμοποιώ τον υπολογιστή:
Κεφάλαιο 3. Εργονομία Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Τι να προσέχω όταν χρησιμοποιώ τον υπολογιστή: να μην υπάρχουν ανακλάσεις από το φως στην οθόνη η εικόνα να είναι σταθερή το πάνω μέρος της οθόνης να είναι στο ίδιο ύψος με τα μάτια μας τα χαρακτηριστικά της οθόνης (ανάλυση,φωτεινότητα) να είναι ρυθμισμένα με βάση τις ανάγκες μας

5 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου
Κεφάλαιο 3. Εργονομία Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Οθόνη – Ανάλυση οθόνης Η οθόνη έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε η επιφάνεια της στην οποία εμφανίζονται οι εικόνες να χωρίζεται σε μικρές ορθογώνιες περιοχές. Κάθε ορθογώνια περιοχή ονομάζεται εικονοστοιχείο (pixel) και σ’ αυτό εμφανίζεται ένα μόνο χρώμα κάθε φορά. Ανάλυση οθόνης. Κάθε τετραγωνάκι είναι ένα εικονοστοιχείο.

6 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου
Κεφάλαιο 3. Εργονομία Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Οθόνη – Ανάλυση οθόνης Ο αριθμός των εικονοστοιχείων που συναντάμε σε μια οριζόντια και μια κάθετη γραμμή καθορίζουν την ανάλυση της οθόνης. Αν για παράδειγμα η ανάλυση είναι 600 Χ 480 τότε έχουμε 600 εικονοστοιχεία σε κάθε γραμμή και 480 στοιχεία σε κάθε στήλη.

7 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου
Κεφάλαιο 3. Εργονομία Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Οθόνη – Ανάλυση οθόνης Η ανάλυση της οθόνης μπορεί να αλλάξει από τον χρήστη ώστε να μην τον κουράζει και να τον διευκολύνει στην εργασία του. Όσο πιο μικρή ανάλυση επιλέξουμε τόσο μεγαλύτερα βλέπουμε τα αντικείμενα στην οθόνη μας.

8 Πληροφορική Α’ Γυμνασίου
Κεφάλαιο 3. Εργονομία Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Μέγεθος Οθόνης Μέγεθος οθόνης.


Κατέβασμα ppt "Κεφάλαιο 3 Εργονομία Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 3. Εργονομία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google