Κοστολόγηση Μάθημα 18.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ
Advertisements

2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
Γεωργαλλίδης Δημήτρης Καθηγητής Πληροφορικής
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες - Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες Βασίλης Γαργανουράκης
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές Ασκήσεις Β΄ Γυμνασίου
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Βιωματικές Δράσεις 2 ο Γυμνάσιο Καλλίπολης
Εξάσκηση στην προπαίδεια
Μάθημα 14ο «Ισοδύναμα κλάσματα» Δάσκαλος: Γιάννης Στυλιανού
Ορισμός Ένα ρ.δ περιέχει σε ισορροπία ασθενές οξύ και το άλας του π.χ ασθενή βάση και το άλας της π.χ 21/11/20141 Μ. Κουρούκλης Ρυθμιστικό διάλυμα είναι.
Προγράμματα σπουδών Α΄,Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Α΄ Λυκείου 9 μαθήματα - 33 ώρες διδασκαλίας (κοινό πρόγραμμα) + 1 μάθημα επιλογής (από 4 μαθήματα) – 2 ώρες.
Η επιρροή του χώρου εργασίας των σχολικών τάξεων στη μάθηση
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ
Έρευνα για την άποψη των νέων πάνω στο graffiti
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Περιεκτικότητα %w/w - %w/v - %v/v.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
\bgf.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 4ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Π. Μαυρογένης Λογισμικά Διαχείρισης προμηθειών, Διαχείρισης Επισιτιστικών Τμημάτων και Διαχείρισης Σημείων Πωλήσεων ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητής να: Αναφέρει τα βασικά.
Έννοια του Κόστους & οι Διακρίσεις του
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Α2 Λυκείου Αργυράδων Ρωτήθηκαν συνολικά 162 άτομα.
Γνωρίζω τον υπολογιστή
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Σχολική Βαθμίδα : Β κατεύθυνσης Διάρκεια μαθήματος : 1 διδακτική ώρα 1) Να μελετούν τη συμπεριφορά της συνάρτησης f με τύπο στο μέσω της.
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
2/4/2015Γ' ΤΑΞΗ Υπολογισμός Ριζών Τριωνύμου1 Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO.
Κοστολόγηση Μάθημα 17.
Πειραματικός Υπολογισμός της Πυκνότητας Υγρού Σώματος
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
Καταγραφή Εξοπλισμού. Καταγραφή Εξοπλισμού ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει την καταγραφή του εξοπλισμού. Εξηγεί τη χρησιμότητα.
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑR. American Dancing Piano Espresso-café Snack Milk Wine Pool Beach Dispense Roof garden Mini bar.
Κοστολόγηση.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Πρελορέντζου Μαρία (21128) 8 ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης ( 25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας )
Δεδομένα Συχνότητα-Μέτρα Θέσης Μέτρα Διασποράς. Δεδομένα ΠοσοτικάΣυνεχή Διακριτά Ποιοτικά Δεδομένα ΠρωτογενήΔευτερογενή.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Μέτρηση όγκου Εργαστηριακή Άσκηση 1 B′ Γυμνασίου
2.2.1– Μείγματα.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ - ΕΜΒΑΔΟΥ – ΟΓΚΟΥ.
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες (Φ. Ε. 5) Ηλ. Μαυροματίδης.
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κοστολόγηση Μάθημα 18

ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΟΚΤΕΪΛ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει το κόστος ανάμεικτων ποτών, (κοκτέϊλ Υπολογίζει το κόστος ανάμεικτων ποτών, (κοκτέϊλ) με βάση τη συνταγή τους και την απόδοση των φιάλων σε μερίδες.

ΟΡΙΣΜΟΣ Κοστολόγηση ενός κοκτέϊλ είναι ο υπολογισμός με ακρίβεια του κόστους της παρασκευής του με βάση το κόστος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν. ΚΟΣΤΟΣ ΥΛΙΚΩΝ Για να υπολογιστεί το κόστος υλικών πρέπει να γνωρίζουμε • Τις ποσότητες που χρησιμοποιούνται στα ποτά • Την περιεκτικότητα κάθε φιάλης • Τιμή αγοράς της φιάλης

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η φιάλη ενός τζιν περιέχει 750 ml και στοιχίζει €12.00, η ποσότητα που χρισημοποιείται για το martini dry cocktail, είναι 40 ml και στοιχίζει €0.64. (40 ml ÷ 750 ml Χ €12.00 = €0.6399). Για να βρούμε το κόστος πρέπει να υπολογίσουμε το κόστος όλων των υλικών που χρισημοποιούνται για το κόκτεϊλ και να τα προσθέσουμε. Η συνταγή για το ξηρό μαρτίνι κοκτέιλ (martini dry cocktail) είναι: 2/3 40 ml ξηρό τζιν (dry gin), κόστος €12.00 τη φιάλη 750ml 1/3 20 ml βερμουτ (dry vermouth). €6.00 τη φιάλη 750ml 1 σταγόνα ανκοστούρα (dash angostura). 1 σταγόνα όρεϊντζ μπίτερ (dash orange bitter). 1 πράσινη ελιά. 2/3 40ml ξηρό τζιν (dry gin) 40ml ÷ 750 ml Χ €12.00 = €0.64 1/3 20ml βερμουτ (dry vermouth) 20 ml ÷ 750 ml Χ €6.00 = €0.16 1 πράσινη ελιά. Για τα υπόλοιπα υλικά υπολογίζουμε συνολικά €0.05 τα οποία προσθέτουμε στο κόστος των ποτών.

Φύλλο κοστολόγησης Κοκτέϊλ Μαρτίνι ξηρό ΥΛΙΚΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΟΣΤΟΣ ΦΙΑΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ % ΚΟΣΤΟΥΣ Μαρτίνι κοκτέϊλ   € ml Ξηρό τζιν Ξηρό βερμούτ Αγκοστούρα Μπίτερ όρεϊντζ Πράσινη ελιά 2/3=40 ml 1/3=20ml 1 σταγόνα 1 ελιά 12.00 6.00 ------ 750 0.64 0.16 0.01 0.03 0.85 4.50 18.88 %

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: Ορίζει το κόστος ανάμεικτων ποτών, (κοκτέϊλ Υπολογίζει το κόστος ανάμεικτων ποτών, (κοκτέϊλ) με βάση τη συνταγή τους και την απόδοση των φιάλων σε μερίδες.

Εργασία στο σπίτι: Απαντήστε τις ερωτήσεις......

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Φύλλο εργασίας