ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ιάσονας Παπαδόπουλος, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
Advertisements

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΥΠΝΙΚΗΣ ΑΠΝΟΙΑΣ
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Αντικαπνιστική Παρουσίαση
Η αναπνοή στον άνθρωπο Όταν εισπνέουμε ο αέρας εισέρχεται στην αναπνευστική κοιλότητα. Στην κοιλότητα αυτή υπάρχουν μικροσκοπικά τριχίδια που φιλτράρουν.
«ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΒΑΡΟΥΣ»
ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α2 ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠ.ΑΛ.
Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύσΗ γίνεται συνήθως σετσιγάρο, πίπα, πούρο ή.
ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΟΥΤΑΚΙΔΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Μανούση Χρύσα Ζώτου Γιώτα Στράτου Γεωργία Λιάκου Ντίνα Γυμνάσιο Ζίτσας
Χρόνια Απροφρακτική Πνευμονοπάθεια
Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία
Δ.Υ. ΣΤΡΟΦΗ - ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Χαρακτηριστικά των εφήβων χρηστών που προσέγγισαν τη ΣΤΡΟΦΗ το 2002.
Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του
Τα παιδιά που ασχολήθηκαν
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
2o ΕΠΑΛ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Εργασία στο μάθημα της οικιακής οικονομίας της μαθήτριας: Πασχαλίνας Μακρίδου Τμήμα: Α3 Γυμνάσιο: 3ο Γυμνάσιο Νάουσας Ημερομηνία.
Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Οι κίνδυνοι, οι τρόποι προφύλαξης και γενικές πληροφορίες
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ
Εργασία Οικιακής Οικονομίας Σχολικό έτος Από τις μαθήτριες: Μανουηλίδου Όλγα και Παπά Ελισάβετ Θέμα: Το κάπνισμα.
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΙΑΣ.  Δεν έχει εξακριβωθεί πότε αρχίζει στην ανθρώπινη ιστορία, η χρήση του αλκοόλ, ούτε η εμφάνιση του μπορεί να συσχετισθεί.
ΥΠΟΟΜΑΔΑ Β’: ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
Αν καπνίζεις… Πληροφορίες για το κάπνισμα Επιπτώσεις στην υγεία
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Έλενα Μαρίνου Α 3. ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται.
Τα τσιγάρα βλάπτουν την Υγεία μας
“Κάπνισμα... Από την απόλαυση... στο θάνατο” Αλεξάνδρα Πατσούρα Α3'.
Η μεταβολή του εισπνεόμενου αέρα μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού Μπορεί να μεταβληθεί με: Ατμοσφαιρικούς ρύπους Προκαλούν.
Ονόματα μελών της ομάδας: 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Ντανιλτσένκο Αρτέμης.
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ
ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΑΡΞΗΣ – ΛΗΞΗΣ σε μαθητές Γυμνασίου του Δήμου Παύλου Μελά.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
Περιγεννητική υγεία.
« Κάπνισμα συνήθεια που δεν προάγει την υγεία μας» Εργασία των: Εργασία των: Κουτρουμάνη Ελευθερίας & Νικητάκη Αγγελικής.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Τμήματα ΓΠ2, ΓΝΣ.
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
Ομάδα: Τζαγκαράκη Ειρήνη
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 1 Γυμνάσιο Άργους Α
ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Μπελλένειο Γυμνάσιο Λέρου Σχολικό έτος Τάξη: Α’ Γυμνασίου Ομάδα εργασίας: Ζουμπούλη Δέσποινα, Κανάρη.
«Aγαπώ τη ζωή μακριά από εξαρτήσεις» Κεντρικό Μαθητικού Συμβουλίου Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Σύνοψη κεφαλαίου: Υγεία παιδιών. Υγεία γυναικών. Υγεία ανδρών. Υγεία ηλικιωμένων ενηλίκων.
ΑΝΤΙ-ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ Ερευνητική εργασία Ονόματα: Αραβιάκη Ειρήνη Γερακιανάκης Μιχάλης Παπαδάκη Αναστασία Πετράκης Σπύρος Πονήρη Αθηνά.
Σ.Δ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΗΣΗ Η ΣΥΧΝΟΤΕΡΗ ΕΠΙΠΛΟΚΗ,2-3% ΚΥΗΣΕΩΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ στα πακέτα των τσιγάρων
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας.
Κοτσορώνη Γεωργία Κατσακιώρη Αναστασία
Project Α’ Τετραμήνου Θέμα: Εξάρτηση Από Το Τσιγάρο
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 6ο ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνέπειες/Επιπτώσεις
ΥΠΟΟΜΑΔΑ Β’: ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Κάπνισμα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΖΙΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΜΑΣ ΧΑΡΗΣ ΜΑΡΜΟΥΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΙΤΣΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ; ΓΙΑ ΜΑΓΚΙΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ Η ΠΑΡΕΑ. ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ.

ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ Το κάπνισμα αποτελεί τον πιο σημαντικό, αναστρέψιμο παράγοντα θανάτου στην Ευρώπη. Το κάπνισμα από μόνο του είναι δυνατό να προκαλέσει περισσότερους θανάτους απ’ ότι το σύνολο των παρακάτω: AIDS,  κατάχρηση αλκοόλ, οδικά ατυχήματα, χρήση παράνομων ουσιών, αυτοκτονίες.

ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΑΣ ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ.

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Το κάπνισμα κοστίζει όχι μόνο χρηματικά αλλά και σωματικά.

Η νικοτίνη είναι άκρως εθιστική   Η νικοτίνη είναι άκρως εθιστική Η νικοτίνη είναι τόσο εθιστική όσο και η ηρωίνη ή η κοκαΐνη. Το 97% των καπνιστών αποτυγχάνουν να κόψουν το κάπνισμα όταν βασίζονται αποκλειστικά στη θέλησή τους.  

Μια έρευνα απέδειξε ότι: Έως το 2025 θα έχουν πεθάνει 100.000.000 άνθρωποι με αιτία το κάπνισμα, και ένα μεγάλο μέρος αυτών, θα είναι νέοι άνθρωποι. Υπολογίζεται ότι πεθαίνουν 3.500.000 άνθρωποι το χρόνο (10.000 την ημέρα) εξαιτίας του καπνίσματος.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ? (πέρα από τους πνεύμονες) Εγκέφαλος Μάτια Στοματική κοιλότητα Εγκυμοσύνη Σεξουαλικά προβλήματα

Η κακοποίηση του εγκεφάλου από το κάπνισμα Ο εγκέφαλος των καπνιστών παρουσιάζει αλλαγές στο μεταβολισμό του, λόγω της χρόνιας στέρησης οξυγόνου που του επιφέρει το κάπνισμα. Αυτό μπορεί να επιφέρει εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμα και καρκίνο.

Το κάπνισμα είναι συχνή αιτία τύφλωσης. Σε έρευνες βρέθηκε ότι περισσότερες από το 25% των περιπτώσεων αλλοίωσης της όρασης οφείλονται στο κάπνισμα. Σε αυτούς που σταμάτησαν να καπνίζουν ο κίνδυνος τύφλωσης μειώθηκε δραστικά.

Στο στόμα… Μέχρι την ηλικία των 20 ή λιγότερο το τσιγάρο οδηγεί σε: Κηλίδες στα δόντια Τερηδόνα Ουλίτιδα Απώλεια δοντιών Κακοσμία αναπνοής

Το κάπνισμα κατά την κύηση σχετίζεται με : Πρόωρες γεννήσεις Αυξημένη συχνότητα αποβολών            Ενδομήτρια καθυστέρηση της αύξησης του εμβρύου       Αυξημένη συχνότητα αιφνίδιου θανάτου στη  βρεφική ηλικία.  

Μειονέκτημα ακόμα και στο κρεβάτι Οι καπνιστές έχουν 50% μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσουν ανικανότητα. Tο κάπνισμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις καρκίνο στα γεννητικά όργανα

Το τσιγάρο σχετίζεται επίσης και με…. Χαμηλή ποιότητα σπέρματος Αυξημένο ρίσκο αποβολής Αυξημένο ρίσκο γέννησης νεκρού εμβρύου Αυξημένο ρίσκο γέννησης λιπόβαρων μωρών Αυξημένο ρίσκο συνδρόμου «ξαφνικού νεογνικού θανάτου» Και πολλά άλλα………….

ΆΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ: ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΥΦΛΩΣΗ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΥΦΥΪΑΣ ΠΡΟΩΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ?

ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ… 8000 έως 26.000 παιδιών αναπτύσσουν άσθμα κάθε χρόνο στις ΗΠΑ λόγω καπνίσματος, (μητέρες που καπνίζουν 10 τσιγάρα ημερησίως).   Στην Αμερική, το παθητικό κάπνισμα υπολογίζεται σαν η  τρίτη σημαντικότερη αιτία θανάτου σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Τα καλά νέα (ή…να το κόψω,αξίζει?) Τα καλά νέα (ή…να το κόψω,αξίζει?) --Η ζημιά που προκαλεί ο καπνός είναι αναστρέψιμη-- Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να μειώσει την πτώση της αναπνευστικής λειτουργίας που προκαλεί το κάπνισμα. Οι καπνιστές που σταματούν το κάπνισμα, ακόμη και μετά την ηλικία των 60, καταγράφουν καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων και του εγκεφάλου από όσους συνεχίζουν να καπνίζουν.

Το τσιγάρο έχει διεισδύσει ολοκληρωτικά στην ζωή μας.