Παγκοσμιοποίηση: Η συμβολή και ο ρόλος του διαδικτύου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τεχνολογίες Internet Υπηρεσίες & Εφαρμογές Τμήμα 1I-ΙΝΠ01 – Web Design / Development Κωνσταντίνος Σαπουντζής.
Advertisements

Ένα απαραίτητο στοιχείο στην ζωή μας. Εργασία Α’ εξαμήνου (Internet)  Τμήμα:1Ι-ΙΝΠ01  Έτος:  Ονοματεπώνυμο : Αντώνης Δημητριάδης  Μάθημα: Τεχν.
INTERNET Ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου Οι αποστάσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί. Τα ταξίδια σε μακρινούς τόπους γίνονται άμεσα απ το “ανοιχτό.
‘’MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ’’ ΤΩΝ MULTIMEDIA
Από Βίνα Τριγκάκη. «Π ΟΛΥΜΕΣΑ » Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων.
Υπηρεσίες Διαδικτύου Βαμβακάς Δημήτριος Καθηγητής Πληροφορικής ΓΕΛ Σάμου.
«MULTI –ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ» ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ
Αντώνης Λυμπέρης Τομέας Δικτυακών Υπηρεσιών Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών -ΙΤΥ.
Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.
1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ •1ο ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
Web 2.0 Διαδίκτυο: Ο Προσωπικός μας Υπολογιστής
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Ελληνικά Ηλεκτρονικά Βιβλιοπωλεία Επιμέλεια: Γκάμα Αριστέα Επιμέλεια: Γκάμα Αριστέα Γκουνή Άννα.
Μέρος Δεύτερο: Το πλαίσιο υλοποίησης Κεφάλαιο 4: Η Ηλεκτρονική κυβέρνηση. Κεφάλαιο 5: Η εκπαίδευση στην ΚτΠ. Κεφάλαιο 6: Το νέο Μοντέλο της απασχόλησης.
Αποστολίνα Φανή - Διαφάνειες για το Διαδίκτυο 1 Γνωριμία με το διαδίκτυο Κεφάλαιο 11.
Γνωριμία με το διαδίκτυο
Ασφαλής διακίνηση στο Διαδίκτυο
Το Διαδίκτυο (Internet) Καθηγητής : Πέτρου Στέφανος (B.Sc, HnD, SRIOHA) University of East London – U.E.L Department of Computer Science & I.T. Tel: ++30.
Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013.
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
Διαδίκτυο Internet Διασύνδεση Δικτύων International Network
Είμαστε το 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Κατερίνης
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας επικοινωνιών
INFORMATION MANAGEMENT JOURNAL ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΖΑΜΠΑΚΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
Απομακρυσμένη Εκπαίδευση
ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ.
TA E-BOOKS ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΡΟΚΙΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ 2006.
CALIS (China Academic Library and Information System) Κοινοπραξία ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών της Κίνας Σύστημα παροχής πληροφοριών 1998.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Τα Ενδιαφέροντα των Νέων Σχέση των νέων με το internet Ονοματεπώνυμο: Χριστοδούλου Δημήτριος Τάξη: Β΄4 Μάθημα: project Υπεύθυνος μαθήματος: Μάμαλης Σπύρος.
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και Μάρκετινγκ Όνομα : Χατζηπαυλίδης Ανέστης
Διαδίκτυο (internet ) international network Αποτελείται από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
Η πειρατία στο διαδίκτυo
Εισαγωγή στο Internet.
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
KINHTO.
3ο ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Δ’ ΟΜΑΔΑ: Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Η φωτεινή πλευρά του Διαδικτύου Γρηγόρης Δερεκενάρης.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΟΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ? Πως χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο γενικά Η ιστορία του διαδικτύου Οι υπηρεσίες του Ασύρματα δίκτυα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Κεφάλαιο 10: Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 10.1 Υπηρεσίες Διαδικτύου
Γεωργοπούλου Ειρήνη Γκοσιμήδα Ευφροσύνη Κονιδάρη Αναστασία
SLIDESHARE To SlideShare είναι ένας δικτυακός τόπος που φιλοξενεί δωρεάν τις παρουσιάσεις σας σε format PowerPoint, Open Office, Keynote και pdf και σας.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔIΚΤYΟΥ
Ερευνητική Εργασία Α Γεωπονίας 1
Υπηρεσίες Διαδικτύου.
Το Διαδίκτυο - Internet
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 11: Γνωριμία με το Διαδίκτυο σελ
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Τα θετικά του διαδικτύου
Στα διάφορα επαγγέλματα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παγκοσμιοποίηση: Η συμβολή και ο ρόλος του διαδικτύου

Η παγκοσμιοποίηση βασίζεται στην ταχυτάτη μεταφορά του κεφαλαίου Η παγκοσμιοποίηση βασίζεται στην ταχυτάτη μεταφορά του κεφαλαίου. Την ανάγκη αυτή εξυπηρετεί το διαδίκτυο το οποίο εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις δημιουργεί μια νέα αντίληψη του χωροχρόνου και επιτρέπει συναλλαγές μεταξύ ολόκληρων κρατών σε χρόνο μερικών λεπτών.

Σημαντικός είναι ο ρόλος του διαδικτύου και ως μέσου διάχυσης πληροφοριών, και σύστημα ενημέρωσης . Οι παγκόσμιες εξελίξεις γίνονται γνωστές σε μηδαμινό χρόνο , και εξαπλώνονται μεταξύ των χρηστών του με μεγάλη ευκολία. Αυτή η διάσταση όμως μπορεί να είναι και αρνητικής σημασίας , αφού συχνά διαδίδονται ψευδή στοιχεία τα οποία βρίσκουν μεγάλη απήχηση.

Ιστορικά γεγονότα σχετικά με την παγκοσμιοποίηση και το διαδίκτυο

2009: Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση της Κίνας λογοκρίνει το Internet, για να μπορεί να ασκεί απόλυτο έλεγχο στο τι διαβάζουν οι κάτοικοι της όποτε όπως ήταν αναμενόμενο η κοινωνική υπηρεσία της Google, δεν είχε και πολλές ελπίδες ... Η Google απειλεί να αποχωρήσει από την κινεζική αγορά (λόγω επιθέσεων χάκερ ) Τελικά ανανεώνει την άδεια λειτουργίας της και επανέρχεται στο κινέζικο διαδίκτυο.

2012: Την Τετάρτη 18/1 η αγγλικη wikipedia , «κατεβαζει» τους διακοπτες ως ενδειξη διαμαρτυριας στην αποφαση των SOPA(Stop Online Piracy Act) και PIPA (Protect Intellectual Property Act )για λογοκρισια του διαδυκτιου. Χιλιαδες χρηστες σε ολο τον κοσμο δηλωνουν εμπρακτα την διαμαρτυρια τους. Τελικά η wikipedia επανερχεται και ο Ο Ομπάμα δήλωσε πως δεν θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο, καθιστώντας το ουσιαστικά «νεκρό» πριν καν συζητηθεί στη Γερουσία των ΗΠΑ, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η αντίδραση της μεγαλύτερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, Wikipedia, στο νομοσχέδιο SOPA ενάντια στην πειρατεία, που προωθούταν στο αμερικανικό Κογκρέσο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σύμφωνα με την διευθύντρια του Ιδρύματος Wikipedia Σου Γκάρντνερ.

Μήπως ξεκινά ένας νέος πόλεμος στο διαδίκτυο? 20/1/12:Παρολα αυτά δυο μερες αργοτερα το αμερικανικο υπουργειο δικαιοσυνης(U.S. Justice Department) κλεινει οριστικα την μεγαλυτερη ιστοσελιδα διανομης αρχειων Megaupload.com , με την κατηγορια παραβιασης προσωπικων δικαιωματων. Ως αντιδραση το γκρουπ των χακερ “Anonymous” χτύπαει κυβερνητικά site των ΗΠΑ του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, της ένωσης της κινηματογραφικής βιομηχανίας Motion Picture Association of America και της ένωσης της δισκογραφικής βιομηχανίας Recording Industry Association of America.   Μήπως ξεκινά ένας νέος πόλεμος στο διαδίκτυο?

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ -Παγκόσμιο ηλεκτρονικό χωριό -Ανταλλαγή απόψεων -Πλήθος πληροφοριών και γνώσεων -Μέσο συνεργασίας και αλληλεπίδρασης

Τι προσφέρει το διαδίκτυο? -Ηλεκτρονικές αγορές -Διαφημίσεις -Πληροφορίες κάθε είδους -Ζωντανή συνομιλία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο -Τηλεδιάσκεψη, τηλεργασία -Διεκπεραίωση εργασιών -Ψυχαγωγία, διάφορα προγράμματα κ α.

Κυρίες λειτουργίες Ηλ. Ταχυδρομείο(email) , και ζωντανή συνομιλία (chat) Τηλεργασία Μηχανές αναζήτησης Ηλεκτρονικά Βιβλία Blogs Εμπόριο στο διαδίκτυο (online shopping)

Τα προβλήματα , οι κίνδυνοι και οι αρνητικές συνέπειες… -Διάδοση ψευδών ανυπόστατων ειδήσεων, χωρίς δυνατότητα ελέγχου -Καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών -Σοβαρός κίνδυνος για ανήλικους χρήστες (διατάραξη ψυχικής υγείας, πορνογραφικό υλικό) -Ανισότητα ανάμεσα σε χρήστες και μη χρήστες, αναπτυγμένες και υπανάπτυκτες χώρες -Οικονομικές, αλλά και ψυχικές επιπτώσεις σε ενήλικους χρήστες -Καταγραφή, αποθήκευση προσωπικών δεδομένων -Κυριαρχία της Αγγλικής γλώσσας κ α

Θανάσης Γκαρδιακός – Ερμίνα Δεβουρου 2011-2012