Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Διαδίκτυο (Internet) Καθηγητής : Πέτρου Στέφανος (B.Sc, HnD, SRIOHA) University of East London – U.E.L Department of Computer Science & I.T. Tel: ++30.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Διαδίκτυο (Internet) Καθηγητής : Πέτρου Στέφανος (B.Sc, HnD, SRIOHA) University of East London – U.E.L Department of Computer Science & I.T. Tel: ++30."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 το Διαδίκτυο (Internet) Καθηγητής : Πέτρου Στέφανος (B.Sc, HnD, SRIOHA) University of East London – U.E.L Department of Computer Science & I.T. Tel: ++30 2510 291528 / 291529 Email: spetrou@me.com URL: http://spetrou.com

2 το Διαδίκτυο Στην γενική του έννοια, διαδίκτυο είναι ένα δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών που (δια)συνδέει άλλα δίκτυα. Ο αντίστοιχος αγγλικός όρος internet προκύπτει από τη σύνθεση λέξεων inter-network Στην περισσότερο χρησιμοποιούμενη του μορφή, με τους όρους Διαδίκτυο, Ιντερνέτ ή Ίντερνετ περιγράφεται το παγκόσμιο πλέγμα διασυνδεδεμένων υπολογιστών και των υπηρεσιών και πληροφοριών που παρέχει στους χρήστες του.

3 το Διαδίκτυο Η γέννηση του Διαδικτύου Ο πυρήνας του Διαδικτύου ξεκίνησε το 1969 στην Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του Διαδικτύου έκανε το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών. των ΗΠΑ, το οποίο έχτισε την πρώτη Διαδικτυακή πανεπιστημιακή σύνδεση, το1986.. Στη δεκαετία του 1990 το Διαδίκτυο γνώρισε τρομακτική ανάπτυξη, απορροφώντας επιτυχώς την πλειοψηφία των παλιότερων δικτύων υπολογιστών.

4 το Διαδίκτυο Διαδίκτυο: παράθυρο στον κόσμο Το Διαδίκτυο είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό εργαλείο. Με λίγα κλικ μικροί και μεγάλοι μπορούν να βρεθούν σε έναν απέραντο εικονικό χώρο.

5 το Διαδίκτυο Μπορούν να παίξουν, να μάθουν, να αλληλογραφήσουν και να συνομιλήσουν, να βρουν αρχεία κάθε λογής.

6 το Διαδίκτυο Με την συνεχή εξέλιξη των νέων τεχνολογιών, οι χρήστες του Διαδικτύου είναι πια σε θέση να πραγματοποιούν και ηλεκτρονικές αγορές

7 το Διαδίκτυο Όμως οι ανήλικοι τα κάνουν όλα αυτά συνήθως χωρίς επίβλεψη, με μια πρωτόγνωρη ελευθερία, που δεν υπάρχει στην πραγματική ζωή.

8 το Διαδίκτυο Για το θέμα των κινδύνων που εγκυμονούν στο Διαδίκτυο έχουν χυθεί τα τελευταία χρόνια ποτάμια μελάνης. Πού σταματάει, όμως, η αλήθεια και πού αρχίζει η υπερβολή;

9 το Διαδίκτυο Αλήθεια, τι θα απαντούσατε αν σας ρωτούσαν τι σημαίνει για εσάς «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»;

10 το Διαδίκτυο Τι πρέπει να προσέχω ;

11 το Διαδίκτυο Όταν έχουμε συνομιλία με άλλα άτομα από το διαδίκτυο (chat) τότε : Δεν τους δίνουμε ποτέ το τηλέφωνο μας

12 το Διαδίκτυο Δεν κανονίζουμε ποτέ να συναντηθούμε με άτομα που γνωρίσαμε από Το διαδίκτυο χωρίς να το ξέρουν οι γονείς μας και χωρίς την παρουσία τους!

13 το Διαδίκτυο Πρέπει να προσέχουμε τα email που μας στέλνουν ! Και αν είναι από άτομα που δεν τα ξέρουμε δεν τα ανοίγουμε και τα διαγράφουμε αμέσως

14 το Διαδίκτυο

15 Το Διαδίκτυο είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό εργαλείο, αρκεί να το χρησιμοποιούμε σωστά και με ασφάλεια

16 το Διαδίκτυο Είναι πραγματικά πηγή γνώσης και μάθησης : Εγκυκλοπαίδεια : Βικιπαίδεια www.wikipedia.org

17 το Διαδίκτυο Ενώνει τον κόσμο μας ανοίγει νέους δρόμους στη μάθηση και τη γνώση

18 το Διαδίκτυο Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας !


Κατέβασμα ppt "Το Διαδίκτυο (Internet) Καθηγητής : Πέτρου Στέφανος (B.Sc, HnD, SRIOHA) University of East London – U.E.L Department of Computer Science & I.T. Tel: ++30."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google