ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αξιολόγηση σεναρίου Νότα Σεφερλή
Advertisements

Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Βασικές κατηγορίες εκπαιδευτικού λογισμικού
Εκπαιδευτικό λογισμικό Δέγγλερη Σοφία ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ.
Η Εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Εκπαιδευτικά Σενάρια: Δομή και Αξιολόγηση
Γνωστικά εργαλεία είναι: οι εκπαιδευτικές εφαρμογές των Τ. Π. Ε
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΠΕ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Λάμπρος Πόλκας.
Η διδασκαλία ως διαδικασία διαμόρφωσης εγγράμματων ταυτοτήτων
ΠΟΛΥΜΕΣΑ Κεφάλαιο 11 ο Βασικές Έννοιες Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί - Τίκβα Χριστίνα.
Ενότητα 2.2. Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ Επιμορφώτρια:
Εφαρμογές των νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση
ΤΠΕ και γραμματισμός Επιμέλεια παρουσίασης: Νότα Σεφερλή.
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
ΓΡΑΦΕΙΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΥΠΕΠΘ
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Νέος Γραμματισμός Έλενα Βλαχογιάννη Φιλόλογος – Επιμορφώτρια ΤΠΕ.
Επιμόρφωση στα Επιμόρφωση στα νέα βιβλία Συνάντηση πρώτη Μαθηματικά Γκουτζαμάνης Βασίλης – Σχολικός Σύμβουλος Ζυγούρη Έλενα – Σχολικός.
Θεωρίες Μάθησης και Εκπαιδευτικά Λογισμικά
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Διαδίκτυο:Νέα δεδομένα για την λογοτεχνία και την διδασκαλία της.Μία εφαρμογή Επιμέλεια-Παρουσίαση Μαρία-Ειρήνη Καραχάλιου.
Έλενα Βλαχογιάννη Φιλόλογος – Επιμορφώτρια ΤΠΕ
Σενάριο.
Έργο: Ψηφιακό Σχολείο. Πράξη «Προδιαγραφές Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Ανάπτυξη και Λειτουργία Ψηφιακής βάσης Γνώσης, Ψηφιακή Διαμόρφωση και Τεχνικός.
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
Ανδρέας Ν. Ζεργιώτης Σχολικός Σύμβουλος 49ης Περιφέρειας Δ.Ε. Αττικής
Απομακρυσμένη Εκπαίδευση
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και ηλεκτρονικά μαθητικά περιοδικά: Ευαναγνώσεις, το περιοδικό της Ευαγγελικής Σχολής Γεώργιος Β. Θώδης.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
TA E-BOOKS ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΡΟΚΙΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ 2006.
Η δυναμική τους ως μέσων πρακτικής γραμματισμού Blogs & wikis.
Ημερίδα : «Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση » Οι ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία Οι ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Επεξεργαστής κειμένου και γραμματισμός. Πιθανές θετικές επιδράσεις   Η διαδικασία της παραγωγής λόγου πλησιάζει στον τρόπο σκέψης του ανθρώπου που δεν.
Η διδασκαλία ως διαδικασία διαμόρφωσης εγγράμματων ταυτοτήτων Ειδικό Μέρος Ενότητα Ι, 2.4.
Η συνδυασμένη μορφή εκπαίδευσης (blended learning)
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) Εύη Μακρή - Μ.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) 2 Επίπεδα 1.Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) 2.Διδακτορικό Δίπλωμα (Δ.Δ.) Αναφέρεται σε ίδιες ή συναφείς.
EPICT-ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ EPICT-esperides EUROPEAN PEDAGOGICAL INFORMATION AND COMPUTER TECHNOLOGIES ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Επεξεργαστής κειμένου και γλωσσική διδασκαλία. Πιθανές θετικές επιπτώσεις  Αντιμετώπιση του γραψίματος ως μιας δυναμικής – μη στατικής διδασκαλίας (αλληλοεγκιβωτισμός.
ΟΙ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ
Αποστόλης Καλέμας - Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Μάθημα : Σχεδιασμός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων βασισμένος στις Ψηφιακές Τεχνολογίες Θέμα εργασίας : Σενάριο στη Διδακτική της Ιταλικής Γλώσσας με Αξιοποίηση.
ΤΠΕ - ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ
Επιμόρφωση των πε 03 στην χρήση και αξιοποίηση των τ.π.ε. στην εκπαιδευτική διαδικασία Επιμόρφωση των πε 03 στην χρήση και αξιοποίηση των τ.π.ε. στην εκπαιδευτική.
Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στις ΤΠΕ ΝΤ και Εκπαίδευση Μάινας Διονύσιος Επιμορφωτής ΠΕ2.
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Κοσμάς Τουλούμης Διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών με ΤΠΕ: Δημιουργώντας σενάρια Δημοτικό Ωδείο Δράμας Σύνδεσμος Φιλολόγων 13 Δεκεμβρίου Δεκεμβρίου.
Η διδαΣκαλΙα τηΣ ΛογοτεχνΙαΣ με ηλεκτρονικοΥΣ υπολογιΣτΕΣ
 Ηλεκτρονικό κείμενο ονομάζουμε ένα κείμενο που έχει ψηφιοποιηθεί.  Η νέα τεχνολογία επιτρέπει την ψηφιοποίηση του ήχου, της εικόνας και της οπτικο-ακουστικής.
Αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού. Είδη - Μορφές 1. υλικό για το διδάσκοντα: βιβλίο του καθηγητή, οδηγίες για τη διδασκαλία, θεωρητικό πλαίσιο και οδηγίες.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Δρ. Αθανάσιος Κόκορης Σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Ροδόπης.
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
Διαδίκτυο και Διδακτική της Γλώσσας Δυνατότητες Αξιοποίησης στη Διδασκαλία του Γλωσσικού Μαθήματος Διονύσης Αρκαδιανός.
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Μαρία Νέζη Σχολική Σύμβουλος Πειραιά
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ / ΜΥΤΙΛΗΝΗ / Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.
4 Μαίου 2012 Ομάδα 7 Βολιανίτη Γεωργία-Βαλεντίνα Καμπόλη Μαρίνα Κοντογιώργη Ιωάννα Τρίκολα Μαρίνα.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Τπε και γλώσσα.
Σχεδίαση της αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού
Εξορθολογισμός διαχείριση διδακτέας ύλης
Δάσκαλος στην… πρίζα ή όχι;
Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Διδασκαλία (Roblyer)
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πολλαπλές μορφές νοημοσύνης
Έλενα Βλαχογιάννη Φιλόλογος – Επιμορφώτρια ΤΠΕ
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Μια γενική επισκόπηση των αλλαγών στην παραγωγή, διακίνηση, μελέτη και διδασκαλία της λογοτεχνίας που προκύπτουν από τη χρήση των ΤΠΕ Μιχάλης Παππάς ΠΕ02 Φιλόλογος

Λογοτεχνικές Θεωρίες 20ου αι Μετά τη συγγραφή του έργου πεθαίνει ο συγγραφέας και υφίσταται μόνο το κείμενο Η αναγνωστική ανταπόκριση παραμερίζει τη κειμενοκεντρική θεώρηση και τον κυρίαρχο ρόλο παίζει ο αναγνώστης Μετατοπίζεται το ενδιαφέρον από το κείμενο στον αναγνώστη

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ Ο ψηφιακός πολιτισμός εγκυμονεί τον κίνδυνο της απώλειας της ανάγνωσης; Οι Νέες Τεχνολογίες μπορούν να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη σ’ έναν ηλεκτρονικό πολιτισμό που αίρεται η κειμενική ηγεμονία; Μπορούμε να μιλάμε για την ανάδυση της ηλεκτρονικής λογοτεχνίας;

Νέα Δεδομένα Μεταφορά λογοτεχνών στο διαδίκτυο Ψηφιοποίηση κειμένων και εμφάνισή τους με υβριδικές μορφές Μεταβολή της μορφής της ανάγνωσης Αλληλεπιδραστική πρόσβαση Ταχύτατη διακίνηση κειμένων Εύκολη τροποποίησή τους Ευχέρεια δημοσιοποίησής τους Ενσωμάτωση οπτικοακουστικού υλικού Νέοι όροι (υπερλογοτεχνία – υπερκειμενική λογοτεχνία – δικτυακή λογοτεχνία) Διαφοροποίηση της σχέσης κειμένου αναγνώστη

Υπερκείμενο Ηλεκτρονικό κείμενο διαφορετικό από το έντυπο Οργανωμένο με μη γραμμική μορφή Εδάφια κειμένου που ενώνονται με συνδέσμους

Υπερκείμενο Παρέχει τη δυνατότητα διαφορετικών διαδρομών ανάγνωσης και ο αναγνώστης συνδιαμορφώνει τη δομή του κειμένου με το δημιουργό του Χαρακτηρίζεται από δομική ρευστότητα επειδή το κείμενο υπόκειται σε συνεχή διαμόρφωση Ανακατασκευάζει το θεμελιακό χαρακτηριστικό σχήμα παραγωγής και πρόσληψης λόγου (πομπός-μήνυμα-δέκτης) Επηρεάζεται η αναγνωστική συμπεριφορά

Υπερκείμενο Στη συμβατική λογοτεχνία είναι παράγωγο πρωτογενούς κειμένου που δεν παραπέμπει σε επεξηγηματικά ή συμπληρωματικά σχόλια «Υποκείμενο» Επικράτηση του όρου στα προγράμματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Διαδίκτυο Ο πειραματισμός και η καινοτομία του συγγραφέα είναι εφικτά. Τα ψηφιακά κείμενα μπορούν να κυκλοφορήσουν σε ελάχιστο χρόνο, να αναμορφωθούν, να τροποποιηθούν, να δημοσιευθούν και να εμπλουτισθούν με οπτικοακουστικό υλικό Η συνεργασία είναι εύκολη και γρήγορη με απομακρυσμένους συνεργάτες.

Υπερκειμενική Λογοτεχνία «Afternoon» του Michel Joyce «Πλανήτης Πρέσπα» της Σοφίας Νικολαΐδου www.snikolaidou.gr «Δαμασκηνός», διήγημα για υπολογιστή και διαβήτη, του Μirolad Pavic www.in.gr/books/htm/damask.htm

Πολυμέσα Πολυσημία του κειμένου Πολυτροπικότητα Πολλαπλοί σημειωτικοί τρόποι επικοινωνίας του κειμένου Λογοτεχνικά έργα με εικόνες και ήχο Οπτικοακουστικές πληροφορίες

Αξιολόγηση αποτελεσμάτων Κατάρριψη της διάστασης του χώρου και του χρόνου Τροποποίηση της σχέσης κειμένου με το βιβλίο Εύκολη πρόσβαση του ηλεκτρονικού αναγνώστη σε γνώσεις και πληροφορίες

Διδασκαλία της λογοτεχνίας Δυνατότητες για: Άμεση πρόσβαση σε βιβλιοθήκες, Αρχεία Πηγές Ηλεκτρονικά Ανθολόγια Βιβλιογραφικές Καταγραφές Εκδοτικούς Οίκους Ηλεκτρονικά Βιβλιοπωλεία Ιστοσελίδες Συγγραφέων Ένταξη οπτικοακουστικού υλικού στο μάθημα

Διδασκαλία της λογοτεχνίας Ο μαθητής: Επιλέγει Ελέγχει Χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την πληροφορία Συμμετέχει Η μάθηση γίνεται βιωματική

Διδασκαλία της λογοτεχνίας Ο εκπαιδευτικός Προετοιμάζεται καλύτερα για το μάθημα Ερευνά πηγές μέσα από ποικίλο υλικό Αναζητά το επιθυμητό αντικείμενο Έχει άμεση πρόσβαση Δεν περιορίζεται στη σχολική βιβλιοθήκη

Διδασκαλία της λογοτεχνίας Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να διαμορφώσουν Κατάλληλο κλίμα για την υποδοχή ενός λογοτεχνικού κειμένου Ελκυστικό και ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον Προϋποθέσεις για ομαδικότητα και συνεργασία

Διδασκαλία της λογοτεχνίας Αναδεικνύονται σύγχρονες τάσεις διδακτικής προσέγγισης λογοτεχνικών κειμένων Αναδιαμορφώνεται ο ρόλος του δασκάλου και του μαθητή

Διδασκαλία της λογοτεχνίας Στη διδακτική διαδικασία ενός λογοτεχνικού έργου αίρονται οι περιορισμοί Της αποσπασματικότητας του έργου Της διακειμενικής του προσέγγισης Της ένταξής του σ’ ένα ιστορικοκοινωνικό πλαίσιο Της γλωσσικής του εξομάλυνσης

Διδασκαλία της λογοτεχνίας Τα εργαλεία των ΤΠΕ μπορούν να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση Της διερευνητικής και ανακαλυπτικής μάθησης Της συνεργατικής μάθησης Της ενδοσχολικής, διασχολικής και παγκόσμιας επικοινωνίας και συνεργασίας

Διδασκαλία της λογοτεχνίας Οι νέες Τεχνολογίες προωθούν τη διδασκαλία της λογοτεχνίας. Προβληματισμοί και ερωτηματικά παραμένουν Όλα δοκιμάζονται στην πράξη