SOCIAL MEDIA CREATIVE AD Βουδούρης Γιώργος, Γκιμούση Πανωραία, Σουλουτζιδάκης Σοφοκλής, Τζώρτζη Μαργαρίτα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
ΘΕΩΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Παρουσίαση για την πρώτη εργασία Κατερίνα Παπαδομανωλάκη dpsd04036.
Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
Facebook Ο 19χρονός Mark Zuckerberg ίδρυσε το facebook ως μέλος του πανεπιστημίου του Harvard. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Harvard.
ShareIt Social Network Project Simos Hatzikostas: Manolhs Georgiou: Theodoros Demetriou:
Η νέα ιστοσελίδα του Τμήματος
Ιδιωτικότητα Πληροφοριών στο Facebook Τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τα στοιχεία των οποίων έχουν περιέλθει εν αγνοία τους σε.
 Τι είναι blog; Τι είναι blog; Παρουσίαση της έννοιας του blogs  Απο που προήλθαν; Απο που προήλθαν;  Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα Blog; Πως μπορώ να.
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
FACEBOOK ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ
Υπεύθυνοι καθηγητές: Δεμιτσάνη ς Ευάγγελος Μαρινάκη Μαρία.
ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ FACEBOOK ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ.
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒEΙΑ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
ECOFASHION CREATIVE AD
Νέοι και Κοινωνικά Δίκτυα
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Εργασία στο μάθημα Κοινωνικά Ζητήματα και Επιχειρηματικές Πρακτικές Θέμα : Διακίνηση βιολογικών τροφίμων στο σούπερ μάρκετ CHAMPION ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Creative.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Ασφαλώς Πλοηγώ! Γυμνάσιο Καπανδριτίου Σχ.Έτος ᅠ Παρουσίαση Ερωτηματολογίου μαθητών.
1. Το όνομά σου, η διεύθυνσή σου, το τηλέφωνό σου. Το όνομά σου, η διεύθυνσή σου, το τηλέφωνό σου. 2. Ο χαρακτήρας σου. Ο χαρακτήρας σου 3. To μ π ουφάν.
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Μαθητές και Facebook 2 ο Γυμνάσιο Ευόσμου Σιώσιος Γεώργιος, Σταματίου Εύα, Στεφανίδης Παύλος, Τασέλη Άσπα, Τέκου Αναστασία, Τσαγκουρίδης Ηλίας, Τσιάβος.
ΚΟΥΙΖ ΣΤΟ POWERPOINT «Προσωπικά ΔΕΔΟΜΕΝΑ». 1. Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα; τα μέρη που συχνάζεις Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που σε χαρακτηρίζει.
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και Μάρκετινγκ Όνομα : Χατζηπαυλίδης Ανέστης
Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
ΟΜΑΔΑ Ά Θανάσης Μυλωνάς Γιάννης Παπαδημητρίου Χριστίνα Πουλουκτσή
Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου
ΟΜΑΔΑ:Ε.Π.Ε.Σ.Α Ανθή, Σέλφο, Ελένη, Παναγιώτα, (Έφη).
FACEBOOK ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜ ΒΙΚΥ ΒΙΟΛΙΝΤΖΗ. Το Facebook είναι ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.
Κωνσταντίνος Δούκας Εκπαιδευτήρια Δούκα 27 Ιουνίου 2012.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
Παραδοτέο έργο : Προσαρμογή υλικού για τη διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της ελληνικής σε άτομα με αναπηρίες Η διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
Συναδάκης Άγγελος Χρήση Internet και Social Media στην αναζήτηση εργασίας.
‘’Online Εργαλεία Επικοινωνίας εκπ/σης και μάθησης’’
Κεφαλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
AΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Γεωργοπούλου Ειρήνη Γκοσιμήδα Ευφροσύνη Κονιδάρη Αναστασία
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ta μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή μας
ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ Αγαθή Γαρίδα Κωνσταντίνα Λέφα Ηλέκτρα Μίχου
Youtube Ομάδα : Λουμιάνα Γκίστι Ηλιάνα Αρμαμέντου Φραντσέσκα Πρόκο Υπεύθυνος:Στέλιος Πλιάτσικας.
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ «Μποτίλιες» Α΄ ΤΑΞΗ Γιάννης Αντώνης Νίκος
Δραστηριότητες και εξάρτηση στην εφηβεία
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
περιεχόμενα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ;
Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15.
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
Διαδραστική Μάθηση © 2018.
TIPS για ασφAλεια στο INSTAGRAM KAI TO FACEBOOK
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

SOCIAL MEDIA CREATIVE AD Βουδούρης Γιώργος, Γκιμούση Πανωραία, Σουλουτζιδάκης Σοφοκλής, Τζώρτζη Μαργαρίτα

ΧΡΗΣΤΕΣ Χωρίζονται σε αραιούς και συχνούς Αραιοί Λιγότερο log in Λιγότερο log in Δεν σχολιάζουν photos, status, κλπ Δεν σχολιάζουν photos, status, κλπ Δεν δίνουν στόχο Δεν δίνουν στόχο Δεν κάνουν κατάχρηση Δεν κάνουν κατάχρηση Είναι απλά παρατηρητές Είναι απλά παρατηρητές

Συχνοί Συνεχές log in (περισσότερος ελεύθερος χρόνος) Συνεχές log in (περισσότερος ελεύθερος χρόνος) Chat & συνεχές ψάξιμο για νέους «φίλους» Chat & συνεχές ψάξιμο για νέους «φίλους» «Ανέβασμα» φωτογραφιών «Ανέβασμα» φωτογραφιών Συχνή ανανέωση και σχολιασμός του status Συχνή ανανέωση και σχολιασμός του status Tests & Games Tests & Games

ΛΟΓΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Αναζήτηση φίλων Αναζήτηση φίλων Επικοινωνία με μακρινούς συγγενείς Επικοινωνία με μακρινούς συγγενείς Δικτύωση (δημόσιες σχέσεις) Δικτύωση (δημόσιες σχέσεις) Έκθεση απόψεων και ιδεών Έκθεση απόψεων και ιδεών Παρουσίαση δουλειάς Παρουσίαση δουλειάς Ελεύθερος χρόνος Ελεύθερος χρόνος Μόδα Μόδα Οι ρυθμοί της εποχής στην οποία ζούμε Οι ρυθμοί της εποχής στην οποία ζούμε

ΠΑΡΟΥΣΙΑ & ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Η εικόνα που περνάμε στα social media μέσω του προφίλ μας εξαρτάται από: Η εικόνα που περνάμε στα social media μέσω του προφίλ μας εξαρτάται από: Αυτά που γράφουμε και σχολιάζουμε (status, photos, κλπ) Αυτά που γράφουμε και σχολιάζουμε (status, photos, κλπ) Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε Το περιεχόμενο των φωτογραφιών και των βίντεο που «ανεβάζουμε» Το περιεχόμενο των φωτογραφιών και των βίντεο που «ανεβάζουμε» Τις ομάδες ή group που γινόμαστε μέλη Τις ομάδες ή group που γινόμαστε μέλη Τις προσωπικές πληροφορίες που εκθέτουμε (relationship status, political views, ενδιαφέροντα, «looking for», αγαπημένες φράσεις, κ.α.) Τις προσωπικές πληροφορίες που εκθέτουμε (relationship status, political views, ενδιαφέροντα, «looking for», αγαπημένες φράσεις, κ.α.)

ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η έκθεση της προσωπικής μας ζωής στα social media μπορεί από τη μία να εξυπηρετεί την ανάγκη για κοινωνική συναναστροφή, όμως από την άλλη κρύβει και ένα μεγάλο ρίσκο. Κι αυτό γιατί προβάλλονται και μένουν διαθέσιμα σε δημόσια θέα: Η έκθεση της προσωπικής μας ζωής στα social media μπορεί από τη μία να εξυπηρετεί την ανάγκη για κοινωνική συναναστροφή, όμως από την άλλη κρύβει και ένα μεγάλο ρίσκο. Κι αυτό γιατί προβάλλονται και μένουν διαθέσιμα σε δημόσια θέα: Εξομολογήσεις προσωπικού χαρακτήρα Εξομολογήσεις προσωπικού χαρακτήρα Προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο Προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο Καταναλωτικές προτιμήσεις Καταναλωτικές προτιμήσεις Πολιτικές ιδέες Πολιτικές ιδέες Αρκετά συχνά ακόμα και πραγματικές διευθύνσεις κατοικίας και εργασίας, αλλά και τηλέφωνα επικοινωνίας Αρκετά συχνά ακόμα και πραγματικές διευθύνσεις κατοικίας και εργασίας, αλλά και τηλέφωνα επικοινωνίας

Ως αποτέλεσμα, τίθεται το ζήτημα της προσωπικής ελευθερίας του χρήστη, καθώς όλη του η προσωπική ζωή φαίνεται πως παρακολουθείται από ένα είδος «Μεγάλου Αδερφού», με πληθώρα στοιχείων της προσωπικής μας ζωής (ανάλογα βέβαια και από τη χρήση που κάνει ο καθένας) να προσφέρονται ως εργαλεία στα χέρια οποιουδήποτε επιθυμεί να μας «κατασκοπεύσει». Ως αποτέλεσμα, τίθεται το ζήτημα της προσωπικής ελευθερίας του χρήστη, καθώς όλη του η προσωπική ζωή φαίνεται πως παρακολουθείται από ένα είδος «Μεγάλου Αδερφού», με πληθώρα στοιχείων της προσωπικής μας ζωής (ανάλογα βέβαια και από τη χρήση που κάνει ο καθένας) να προσφέρονται ως εργαλεία στα χέρια οποιουδήποτε επιθυμεί να μας «κατασκοπεύσει».

ΕΛΕΓΧΟΣ Από τη στιγμή που παρατηρείται αυτός ο καταιγισμός πληροφοριών για την προσωπική ζωή των χρηστών, καταλαβαίνουμε πως δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί και έλεγχος στον οποίο θα επιλέγεται το τι πληροφορίες μπορούν να εκτεθούν σε δημόσια θέα. Είναι πάντως αξιοσημείωτο, πως ακόμα και οι ίδιοι οι χρήστες δείχνουν να μην ασχολούνται ιδιαίτερα με το θέμα αυτό. Από τη στιγμή που παρατηρείται αυτός ο καταιγισμός πληροφοριών για την προσωπική ζωή των χρηστών, καταλαβαίνουμε πως δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί και έλεγχος στον οποίο θα επιλέγεται το τι πληροφορίες μπορούν να εκτεθούν σε δημόσια θέα. Είναι πάντως αξιοσημείωτο, πως ακόμα και οι ίδιοι οι χρήστες δείχνουν να μην ασχολούνται ιδιαίτερα με το θέμα αυτό.

Οι χρήστες των social media δίνουν την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων καθώς πρώτοι οι ίδιοι τα εκθέτουν σε δημόσια θέα. Πρόσφατες έρευνες που έγιναν σε μαθητές και φοιτητές χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ, έδειξαν ότι το 90% ποτέ δεν διαβάζει τους όρους του Facebook για της προστασία της ιδιωτικότητας (privacy policy) ενώ το 60% δήλωσε ότι δεν ανησυχεί πολύ για το θέμα αυτό. Οι χρήστες των social media δίνουν την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων καθώς πρώτοι οι ίδιοι τα εκθέτουν σε δημόσια θέα. Πρόσφατες έρευνες που έγιναν σε μαθητές και φοιτητές χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ, έδειξαν ότι το 90% ποτέ δεν διαβάζει τους όρους του Facebook για της προστασία της ιδιωτικότητας (privacy policy) ενώ το 60% δήλωσε ότι δεν ανησυχεί πολύ για το θέμα αυτό. Ένα ζήτημα που χρειάζεται ιδιαίτερη συζήτηση για τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει. Ένα ζήτημα που χρειάζεται ιδιαίτερη συζήτηση για τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει.

Ευχαριστούμε…