Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συναδάκης Άγγελος Χρήση Internet και Social Media στην αναζήτηση εργασίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συναδάκης Άγγελος Χρήση Internet και Social Media στην αναζήτηση εργασίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συναδάκης Άγγελος Χρήση Internet και Social Media στην αναζήτηση εργασίας

2 Γιατί Social Media; Οι επιχειρήσεις τα χρησιμοποιούν ήδη!
Αλλάζοντας τον τρόπο που αναπτύσσονται!

3 Ενδιαφέροντα Ηλικία Περιοχή Επάγγελμα

4 Απόλυτα στοχευμένη αναζήτηση

5 Απόλυτα στοχευμένη αναζήτηση
Επάγγελμα Τοπθεσία Διασύνδεση Απόλυτα στοχευμένη αναζήτηση

6 Τι μπορεί να κάνεις κάποιος που αναζητά εργασία;
Ολοκληρωμένο και σωστό προφίλ (ηλικία, τοποθεσία, ιδιότητα, ενδιαφέροντα, επάγγελμα, skills) Facebook: μία εταιρία δεν χρειάζεται να ξέρει τι κάνετε στον προσωπικό σας χρόνο (εκτός ίσως από εθελοντική εργασία, κλπ) ή ποια είναι η άποψή σας (π.χ. για την πολιτική) Περισσότερες λεπτομέρειες στο LinkedIn (προϋπηρεσία, σπουδές, ικανότητες) Προσοχή σε άλλα μέρη που τυχόν σας βρει (π.χ. Twitter) Facebook: πραγματικό όνομα, οι βασικές πληροφορίες να είναι public

7 Τι μπορεί να γίνει από την αντίθετη πλευρά;
Βρείτε εταιρίες που θα θέλατε να δουλέψετε (χωρίς απαραίτητα να έχουν κάποια αγγελία για θέση εργασίας) Συνδεθείτε στο LinkedIn και ξεκινήστε την επικοινωνία. Αρχίστε γενικά για την εταιρία και το αντικείμενό της. Μπείτε στο θέμα της εργασίας στην συνέχεια. Βρείτε κατάλληλο άνθρωπο για να επικοινωνήσετε (CEO, HR Manager, κάποιος άλλος Manager, κάποιος στο ίδιο τμήμα που περνάει η γνώμη του, κλπ) Παρουσιάστε τι πραγματικά μπορείτε να προσφέρετε σε περίπτωση συνεργασίας. Δείξτε πως θα κάνετε την διαφορά.

8 Τι άλλα εργαλεία υπάρχουν;
Συνδεθείτε με άτομα του κλάδου που σας ενδιαφέρει σε σχετικά Facebook και LinkedIn Groups. Αναζητήστε Groups που δημοσιεύουν αναγγελίες θέσεων εργασίας γύρω από το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει. Ψάξτε σε ιστοσελίδες (πέρα από τα Social Media) που δημοσιεύουν ανοιχτές θέσεις εργασίας.

9 Ευχαριστώ  @asynadak “Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.”–Winston Churchill


Κατέβασμα ppt "Συναδάκης Άγγελος Χρήση Internet και Social Media στην αναζήτηση εργασίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google