Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
Advertisements

Μαθηματικά Ε΄ Δημοτικού Είδη προβλημάτων στην κλασματική μονάδα
 Στο πάρτι μου θα έχει φαγητά, γλυκά, ποτά και πολλές εκπλήξεις !!  Θα πρέπει να καθαρίσουμε το σπίτι.  Να ψωνίσουμε τα δωράκια.  Να στολίσουμε το.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Σούπες - Soups.
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Μετρήσεις Μάζας – τα διαγράμματα Ηλ. Μαυροματίδης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Η πυραμίδα της διατροφής
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
6.3 ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ
4.2 ΥΔΡΟΣΤΑΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Περιεκτικότητα %w/w - %w/v - %v/v.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 4ον.
1.3 ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ & ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ & ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Έννοια του Κόστους & οι Διακρίσεις του
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες Φύλλo Εργασίας 3 ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων Αθ. Βελέντζας ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Κοστολόγηση Μάθημα 17.
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Πειραματικός Υπολογισμός της Πυκνότητας Υγρού Σώματος
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Όπως όλοι ξέρουμε, πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την υγεία τους. Έχετε σκεφτεί τι φταίει γι' αυτό; Μερικές φορές δεν έχουμε καλή διάθεση.
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μήκος (L) και επιφάνειες (S)
ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ. Όγκος Έναυσμα Ενδιαφέροντος Διατύπωση Υποθέσεων.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
 Ο ρόλος της διατροφής στην καθημερινή ζωή και την άσκηση.  Τι ιδιαίτερες ανάγκες έχετε.  Ο ρόλος των θρεπτικών συστατικών στη διατροφή και την άσκηση.
Κοστολόγηση.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Πρελορέντζου Μαρία (21128) 8 ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης ( 25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας )
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Μέτρηση μήκους (L) Μονάδες μήκους:
Μέτρηση όγκου Εργαστηριακή Άσκηση 1 B′ Γυμνασίου
ΦΕ2: ΜΑΖΑ 1. Παρατηρούμε και σχολιάζουμε την εικόνα.
ΦΕ1: ΟΓΚΟΣ Για να προσδιορίσουμε τον όγκο ενός υγρού ή ενός στερεού με ακανόνιστο σχήμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ογκομετρικό δοχείο. Ο όγκος του.
2.2.1– Μείγματα.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ - ΕΜΒΑΔΟΥ – ΟΓΚΟΥ.
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες (Φ. Ε. 5) Ηλ. Μαυροματίδης.
ΕργαςτΗρι ΦυςικΗς.
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ
Μορφολογική μελέτη ΑΣΑ Δήμου Σύρου
Αποτελέσματα μορφολογικής μελέτης σύστασης ΑΣΑ Δήμου Σύρου
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕρΓΑΣΤΗΡΙΟ 2018
Διατροφικές διαταραχές και νοσηλευτική παρέμβαση
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κοστολόγηση Μάθημα 5ον

ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ: Όγκου & Μάζας ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ονομάζει τις μονάδες μάζας και όγκου και τις υποδιαιρέσεις τους στο μετρικό και στο αγγλοσαξονικό σύστημα. Αναφέρει υλικά που υπολογίζονται με τις μονάδες μάζας και όγκου. Λύει ασκήσεις μετατροπής των μονάδων μάζας και όγκου μεταξύ του μετρικού και του αγγλοσαξονικού συστήματος. Λύει ασκήσεις με χρήση των μονάδων μάζας και όγκου σε συνταγές.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ 1. Διεθνές Σύστημα Μονάδων S.I. : μετρικό σύστημα π.χ. 1 Kg=1000 g (γραμμάρια). 2. Αγγλοσαξονικό ή αυτοκρατορικό σύστημα του Ηνωμένο Βασίλειο: 1 pint=20 oz. 3. Αμερικάνικο σύστημα: Ηνωμένες Πολιτείες π.χ. 1 lb (λίβρα)=454 g (γραμμάρια).

ΠΩΣ ΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΑ Στερεά υλικά μετρούνται με τις μονάδες μάζας π.χ. α) κοινή ζυγαριά (την κρατάς με το χέρι) β) ηλεκτρονική ζυγαριά γ) ζυγαριά του Ρόμπερβαλ (ζυγαριά παλαιού τύπου κοινώς πιλάντζα). ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΕΡΕΩΝ ΥΛΙΚΩΝ  Πατάτες, Ρύζι, Αλεύρι, Κρέας, Ψάρι, Λαχανικά, Ψωμιά

ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (ΜΑΖΑΣ) Κιλό (kg)=1000 γραμμάρια (g) Παραδείγματα: 4 kg = 4000 g 3000 g = 3 kg 2, 5 kg = 2500 g 1500 g = 1,5 kg 1, 25 kg = 1250 g 500 g = 0,5 kg

Υγρά υλικά μετρούνται με τις μονάδες όγκου Υγρά υλικά μετρούνται με τις μονάδες όγκου α) ογκομετρικό σωλήνα β) ογκομετρικό δοχείο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΓΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Νερό, Γάλα, Λάδι, Αναψυκτικά, Χυμοί, Κρασιά Άλλα οινοπνευματώδη ποτά

ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΥΓΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (ΟΓΚΟΥ) Λίτρο-liter (1L)= 1000 ml: είναι ή βασική μονάδα μέτρησης των υγρών υλικών που χρησιμοποιούνται στη παρασκευή των διαφόρων φαγητών. Παραδείγματα: 3 liters = 3000 ml 4000 ml= 4 liters 1, 5 liters= 1500 ml 1500 ml= 1, 5 liters 0, 5 liters= 500 ml 500 ml= 0, 5 liters

ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΥΓΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (ΟΓΚΟΥ) Λίτρο-liter (1L)= 1000 ml: είναι ή βασική μονάδα μέτρησης των υγρών υλικών που χρησιμοποιούνται στη παρασκευή των διαφόρων φαγητών. Παραδείγματα: 3 liters = 3000 ml 4000 ml= 4 liters 1, 5 liters= 1500 ml 1500 ml= 1, 5 liters 0, 5 liters= 500 ml 500 ml= 0, 5 liters

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ: Μονάδες μάζας και όγκου και τις υποδιαιρέσεις τους στο μετρικό και στο αγγλοσαξονικό σύστημα. Υλικά που υπολογίζονται με τις μονάδες μάζας και όγκου. Ασκήσεις μετατροπής των μονάδων μάζας και όγκου μεταξύ του μετρικού και του αγγλοσαξονικού συστήματος. Ασκήσεις με χρήση των μονάδων μάζας και όγκου σε συνταγές

Εργασία στο σπίτι: Φύλλο εργασίας

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: 400 χ 150g = 60,000g = 60kg ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΑΖΑΣ: Πόσα κιλά κιμά χρειαζόμαστε για 400 άτομα αν η κάθε μερίδα πρέπει να είναι 150g; 400 χ 150g = 60,000g = 60kg

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: 400 χ 500ml = 200,000 ml = 200 lt ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΓΚΟΥ: Για να ετοιμαστεί μια κρέμα καραμελέ για 1 άτομο χρειάζεται 500ml γάλα. Πόσα λίτρα θα χρειαστούν για 400 άτομα; 400 χ 500ml = 200,000 ml = 200 lt