Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΕ2: ΜΑΖΑ 1. Παρατηρούμε και σχολιάζουμε την εικόνα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΕ2: ΜΑΖΑ 1. Παρατηρούμε και σχολιάζουμε την εικόνα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΦΕ2: ΜΑΖΑ 1. Παρατηρούμε και σχολιάζουμε την εικόνα.
2. Διαβάζουμε το ερώτημα και διατυπώνουμε τις υποθέσεις μας. ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί γέρνει η τραμπάλα προς τη μεριά του αγοριού; Μια χαρακτηριστική ιδιότητα των σωμάτων είναι η μάζα τους

3 ΦΕ2: ΜΑΖΑ Στη συσκευασία κάθε προϊόντος αναγράφεται η μάζα του. Παρατήρησε τα προϊόντα που έχει φέρει στην τάξη η δασκάλα ή ο δάσκαλός σου και σημείωσε τη μάζα τους στον πίνακα που ακολουθεί. Μην αμελήσεις να σημειώσεις και τη μονάδα μέτρησης. Σύγκρινε τη μάζα των προϊόντων. Μπορείς να τα ταξινομήσεις σύμφωνα με τη μάζα τους; Άρχισε με αυτό που έχει τη μεγαλύτερη μάζα. Προϊόντα ΜΑΖΑ Ρύζι Αλεύρι Ζελέ καφές φασόλια Βαμβάκι 500gr 1000gr 200gr 30gr 500gr Αλεύρι, ρύζι και φασόλια, ζελέ, καφές,

4 ΦΕ2: ΜΑΖΑ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ 1. Μονάδα μέτρησης της μάζας: το κιλό (kg) Υποδιαίρεσή του, το γραμμάριο (g). (είναι μικρότερη μονάδα) 2. Το αγγλικό γράμμα k μπροστά από μια μονάδα μέτρησης σημαίνει «1000 φορές μεγαλύτερο» (1000g=1kg, 1000m=1km)

5 ΦΕ2: ΜΑΖΑ 1. Τοποθέτησε διάφορα από τα προϊόντα που είναι σημειωμένα στον πίνακα της προηγούμενης σελίδας στο ζυγό σύγκρισης, έτσι ώστε αυτός να ισορροπεί. 2. Πρότεινε δύο διαφορετικούς τρόπους. Πότε ισορροπεί ο ζυγός; Πότε γέρνει προς μία μεριά; 1. Βάζω στη μια μεριά το ρύζι και στην άλλη τα φασόλια. 2. Βάζω στη μια μεριά το αλεύρι και στην άλλη τα φασόλια και το ρύζι.

6 2. Πώς μπορούμε να μετρήσουμε τη μάζα ενός σώματος;
ΦΕ2: ΜΑΖΑ Συμπλήρωσε το συμπέρασμα χρησιμοποιώντας τις λέξεις: •μάζα •ιδιότητα •ζυγός • ισορροπεί Συμπέρασμα..... 1. Γιατί λέμε ότι η μάζα είναι μια χαρακτηριστική ιδιότητα των σωμάτων; 2. Πώς μπορούμε να μετρήσουμε τη μάζα ενός σώματος; Η μάζα είναι μια χαρακτηριστική ιδιότητα των σωμάτων. Μετράμε τη μάζα ενός σώματος με ζυγό σύγκρισης. Οι μάζες που μετράμε είναι ίσες όταν ο ζυγός ισορροπεί.

7 ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ: το 1kg (1κιλό) 1 kg = 1000 gr

8 ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ: το 1 lit (1 λίτρο) 1 lit = 1000ml

9 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Οι μάζες είναι ίσες Το ψυγείο Η τηλεόραση.

10 ΦΕ2: ΜΑΖΑ Στη μία μεριά του ζυγού τοποθετούμε τις φακές, το ρύζι και τον καφέ και στην άλλη τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και το βαμβάκι.


Κατέβασμα ppt "ΦΕ2: ΜΑΖΑ 1. Παρατηρούμε και σχολιάζουμε την εικόνα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google