Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
Advertisements

2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
Έρευνα για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα Αθήνα 9 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ι.Ο.Φο.Μ. Ι.Ο.Φο.Μ. – Π.Μ.Σ. Φορολογία και Ελεγκτική.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Μάθημα 14ο «Ισοδύναμα κλάσματα» Δάσκαλος: Γιάννης Στυλιανού
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Περιεκτικότητα %w/w - %w/v - %v/v.
\bgf.
Κοστολόγηση Μάθημα 4ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Δημιουργικό Marketing συνθέσεις...με χρωματιστούς όγκους παιδικές.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Τα προϊόντα της EmGoldEx Τα προϊόντα της EmGoldEx Ράβδοι χρυσού 24k καθαρότητας 999,9 απο 1 έως 100 γραμμάρια Όλες οι ράβδοι χρυσού είναι πιστοποιημένες.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑR. American Dancing Piano Espresso-café Snack Milk Wine Pool Beach Dispense Roof garden Mini bar.
Κοστολόγηση.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης Μάθημα 18 Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης

Παράθεση απλών ποτών ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει τα οινοπνευματώδη ποτά. Ταξινομεί τα οινοπνευματώδη ποτά σε διάφορες κατηγορίες. Αναφέρει τα βασικά υλικά για την παρασκευή των διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών.

ΑΠΛΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΑ ΟΡΙΣΜΟΣ: Οινοπνευματώδες ή αλκοολούχο ποτό είναι το ποτό που περιέχει 0,5% έως 75% οινόπνευμα.

Παραδειγματα Οινοπνευματωδών ποτών Παραδειγματα Οινοπνευματωδών ποτών Μπύρα

Ουίσκι (whisky, whiskey)

Τζιν (gin)

Βοτκα (vodka)

Ρούμι (rum)

Τρόπος Σερβιρίσματος Σερβίρονται πρώτα οι κυρίες Φέρνουμε τις παραγγελίες προς τον πελάτη μέσα σε δίσκο. Συνοδεύονται με ξηρούς καρπούς, πατατάκια κ.λπ. Κάτω από το ποτήρι τοποθετούμε ένα μικρό πετσετάκι (coaster)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΚΤΕΪΛ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΕΝΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΣ ΠΟΤΟ ΠΑΓΟΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΣ ΠΟΤΟ ΜΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΣ ΠΟΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΟΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΚΙ Η ΑΝΑΔΕΥΤΗΡΑΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΣΕΙΚΕΡ ΠΑΓΟΣ ΣΤΟ ΣΕΙΚΕΡ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΕΙΚΕΡ ΚΑΙ ΚΤΥΠΙΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΟΤΟ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΣΕΙΚΕΡ ΚΑΙ ΣΟΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΟ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΤΗ (BLENDER) O ΠΑΓΟΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ BLENDER ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΜΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLENDER ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΟ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΗΡΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ Η ΑΝΑΔΕΥΤΗΡΑΣ ΠΟΤΗΡΙΟΥ

Τρόπος Σερβιρίσματος Στο σερβίρισμα της μπύρας γεμίζουμε το ποτήρι της μπύρας μέχρι τα ¾ του ποτηριού από τα δεξιά. Αφήνουμε το μπουκάλι με το υπόλοιπο περιεχόμενο ελαφρώς δεξιά και λίγο μπροστά πάνω από το ποτήρι. Το σερβίρισμα του μιξερ στα αλκολούχα ποτά, γεμίζουμε στο ποτήρι με το αλκοόλ με λίγο ποτό μίξερ και αφήνουμε την μπουκάλα στα δεξιά του ποτηριού.

Παραδειγματα μη Οινοπνευματωδών ποτών Χυμοί φρούτων (juices): Συμπυκνωμένος ή φρέσκος χυμός από διάφορα φρούτα π.χ. πορτοκάλι γκρέιπφρουτ κλπ. Μεταλλικά νερά (still mineral water): Πρόκειται για νερά που έχουν ένα ορυκτό. Αεριούχα μεταλλικά νερά (sparkling mineral water): Νερά μεταλλικά που περιέχουν φυσικό διοξείδιο του άνθρακα Σκουός (squash): Παρασκευάσματα χυμών ή φρούτων με ζάχαρη. Σερβίρονται αφού προηγουμένως διαλυθούν με νερό .

Κονιακ (brandy / cognac)

Αεριούχα αναψυκτικά (carbonate soft drinks): Είναι δροσιστικά ποτά με βάση νερό , διοξείδιο του άνθρακα και αρωματικές ουσίες ή χυμό φρούτων. Σόδα (soda): Είναι νερό με διοξείδιο του άνθρακα. Τόνικ (tonic): Πικρό στη γεύση Τζίντερ εϊλ (ginger ale) : Αχυρόχρωμο ποτό με γεύση από ζιζίμπρι.

Μπίτερ Λέμον (bitter lemon): Θολό άσπρο χρώμα με πικρή γεύση λεμονιού. Κολα (Cola): Είναι αεριούχα ποτά με προσθήκη καραμέλας διοξειδίου του άνθρακα και Καφείνης. Lemonade (7up , Sprite): Αεριούχα ποτά με προσθήκη λεμονιού και ζάχαρης.

Ανακεφαλαίωση Στόχων: Ορίζει τα οινοπνευματώδη ποτά. Ταξινομεί τα οινοπνευματώδη ποτά σε διάφορες κατηγορίες. Αναφέρει τα βασικά υλικά για την παρασκευή των διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών.

Εργασία στην τάξη: Σωστό / Λάθος

Εργασία στο σπίτι: Eρωτήσεις