Η προσομοίωση 11/12/2014 Υοu 4 Teachers 20121. Πώς οι εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνονται την προσομοίωση  Συζήτηση και καταγραφή εκπαιδευτικών εμπειριών 11/12/2014.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διδακτικά Εργαλεία.
Advertisements

Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
Η χρήση των τεχνών ως εκπαιδευτική τεχνική
Βήματα στο σχολείο 1ο ΒΗΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Μαρια Κουτάτζη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012.
Διδακτική Μαθημάτων Ειδικότητας – Σχέδιο Μαθήματος
ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΤΔΕ ΡΟΔΟΣ 2010
1 Μια διδακτική πρόταση για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις ΘΕΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΞΑΝΘΗ 2013, 2ο ΣΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΙΔΗΣ Μαθηματικός.
Οι ΤΠΕ στην εκπ/κή διδακτική διαδικασία Ο υπολογιστής ως γνωστικό εργαλείο Γνωστικά εργαλεία θεωρούνται οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να.
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
Βιωματικές Δράσεις 2 ο Γυμνάσιο Καλλίπολης
Στάδια της έρευνας 1. Τίτλος της έρευνας 2
Β΄ΦΑΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β΄ΦΑΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου 90 λεπτά και περιλαμβάνει: Ι. ΥΠΟΔΟΧΗ II. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ.
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ(ΥΝ) Α. ΚΟΥΣΗ ΠΝ, ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ (Μ) Α. ΡΗΜΙΚΗΣ ΠΝ, ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Γ. ΖΟΥΡΟΣ ΠΝ, ΜΠΥ Ι. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ Ενεργητικές Τεχνικές- Θεωρία και πράξη Αξιολόγηση.
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εργασία στο μάθημα : «Εικονική πραγματικότητα και Εκπαιδευτικές εφαρμογές τεχνητής.
Σενάριο.
Σχεδιασμός – Οργάνωση –Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας
Πρόγραμμα Kidspiration
Διδακτικά σενάρια.
To παιχνίδι ρόλων 11/1/2015 Υοu 4 Teachers
1 ΘΕΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ Μια διδακτική πρόταση για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις.
Οι ΤΠΕ στην εκπ/κή διδακτική διαδικασία
Σχεδίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με την αξιοποίηση των ΤΠΕ Οι ΤΠΕ χαρακτηρίζονται ως μέσο αναδιομόρφωσης της εκπ/κής πρακτικής. Μέσο συμπληρωματικό.
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Γνώση και κατανόηση της Παιδαγωγικής. Επεξεργασία της Εκπαιδευτικής Στρατηγικής. Επιλογή Εκπαιδευτικών μέσων και εργαλείων. Ψαθάκη.
«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ» ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων. Αφετηρία: α)από τη μικρή ομάδα στη μεγάλη και από τη μεγάλη στην ολομέλεια) β) διαμόρφωση μόνο μιας ομάδας στην οποία.
H εφαρμογή της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας στα φιλολογικά μαθήματα Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων.
1ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Σύγχρονες μέθοδοι εκπαίδευσης Καρακούσης.
“Μια μέρα στη ζωή του μικρού Ιάσονα” Ο Μυκηναϊκός κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Συνδέσεις στο σήμερα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Επιμέλεια:
Ο Διαδραστικός Πίνακας ως διδακτικό εργαλείο Από τη βιβλιογραφία προκύπτουν μια σειρά από οφέλη από τη χρήση του ΔΠ τα οποία αφορούν τον εκπαιδευτικό,
Διδακτική προσέγγιση βασισμένη σε δραστηριότητες αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
Διδακτική Πληροφορικής
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ «ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» 1 Ν. Αμανατίδης.
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
Αθήνα, Νοέμβριος 2011 Το ηλεκτρο-δωμάτιο: ένα διαδραστικό παιχνίδι για τον ηλεκτρισμό Μαρίνα Τομαρά MEd, Εκπαιδευτικός, Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος,
Προδιαγραφές εκπαιδευτικού Λογισμικού. Γενικές προδιαγραφές Να αξιοποιεί όλα τα επικοινωνιακά μέσα (κείμενο, εικόνα, ήχο, μουσική, video, σχέδια και κινούμενα.
Δομή & και Αξιολόγηση εκπαιδευτικών σεναρίων. Διδασκαλία μέσω παραδείγματος Ανοίξτε την παρακάτω ιστοσελίδα και διαβάστε το σενάριο βασισμένο στο «Πούσι»
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΤΟ Ε. Π. ΠΑΙ. Κ. ΑΣΠΑΙΤΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ / Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.
Διδακτική της Πληροφορικής Ορολογία
Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου και η ευρεία του αποδοχή από τις νεαρές ηλικίες καλλιέργησαν την ιδέα της αξιοποίησής του ως ένα εργαλείο στην.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ανακαλυπτική μάθηση Γνώση προϊόν του μαθητή Διαδικασία ανακάλυψης η έρευνα για τον εντοπισμό του ακαθορίστου Μέσα από τα ερεθίσματα που του δίνει ο εκπαιδευτικός.
Ορισμός στρατηγικής διδασκαλίας
Προσχολική Παιδαγωγική
για το παιχνίδι προσποίησης
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
Δραστηριότητες για την τήξη και την πήξη
Προδιαγραφές εκπαιδευτικού Λογισμικού
Εναλλακτικές εφαρμογές αξιολόγησης
Εκπαιδευτικη τεχνολογια-πολυμεσα
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Προγραμματισμός & Διδασκαλία
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Προσχολική Παιδαγωγική
Διδασκαλία με την μέθοδο project
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Ενότητα Γ6.11 (Ταξινόμηση Δεδομένων )
Σκοπός Η συνοπτική παρουσίαση
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Ομάδα Πρεσβευτών eSafetyLabel+
Ενότητα Γ6.14 (Δημιουργία Ερωτημάτων από δύο Συσχετιζόμενους Πίνακες )
Χρόνος χρήσης ψηφιακών συσκευών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η προσομοίωση 11/12/2014 Υοu 4 Teachers 20121

Πώς οι εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνονται την προσομοίωση  Συζήτηση και καταγραφή εκπαιδευτικών εμπειριών 11/12/2014 Υοu 4 Teachers

Τι είναι  Εκπαιδευτική τεχνική για την παρουσίαση μιας σύνθετης και συνεχώς μεταλλασσόμενης κατάστασης, που ωστόσο παρουσιάζεται με ποιο απλό τρόπο από ότι είναι στην πραγματικότητα. 11/12/2014 Υοu 4 Teachers

Παραδείγματα  Προσομοιώσεις οδήγησης αυτοκινήτου και αεροπλάνου  Παιχνίδια τύπου SIM City, Monopoly  Στις προσομοιώσεις οι παίκτες ακολουθούν κανόνες και παίρνουν αποφάσεις.  Κάθε απόφαση επηρεάζει την έκβαση του παιχνιδιού. 11/12/2014 Υοu 4 Teachers

Προϋποθέσεις για μάθηση  Για να μάθουν οι μαθητές από τη διεργασία της προσομοίωσης απαιτείται:  Διάλογος με τον διδάσκοντα και τις ομάδες εργασίας (Κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της διεργασίας) 11/12/2014 Υοu 4 Teachers

Το πλαίσιο της προσομοίωσης (Φύλλο εργασίας εκπαιδευτικού)  Θέμα-γνωστικό αντικείμενο:  Επίπεδο ηλικίας  Διάρκεια  Στόχοι  Σύνδεση με το ΑΠ  Εκπαιδευτικά μέσα (υλικά)  Σύντομη περιγραφή: (3 σειρές)  Παρουσίαση προσομοίωσης: (1 σελίδα) 1. Αρχικό έναυσμα 2. Δραστηριότητες προσομοίωσης 3. Λέξεις –έννοιες – ερωτήματα κλειδιά 4. Αξιολόγηση 11/12/2014 Υοu 4 Teachers

Πώς χρησιμοποιείται η προσομοίωση (στάδια) 1 ο στάδιο: Προσανατολισμός  Εξηγούμε στους μαθητές τι είναι η προσομοίωση με αφορμή παιχνίδια προσομοίωσης που έχουν ήδη παίξει (π.χ. μονόπολη). Συζητούμε μαζί τους τι μπορούν να μάθουν από ένα τέτοιου είδους παιχνίδι.  Εξηγούμε στους μαθητές το θέμα που θέλουμε να μελετήσουμε μέσα από την προσομοίωση που πρόκειται να υλοποιήσουμε.  Βεβαιωνόμαστε ότι οι μαθητές έχουν καταλάβει για ποιο λόγο θα παίξουμε την προσομοίωση.  Εξηγούμε τους κανόνες  Καταγράφουμε τους κανόνες και τους αναρτούμε στην τάξη. 11/12/2014 Υοu 4 Teachers

2 ο στάδιο Η εφαρμογή  Οι μαθητές παίρνουν μέρος στην προσομοίωση παίζοντας συγκεκριμένους ρόλους έτσι όπως αυτοί ορίστηκαν στο προηγούμενο στάδιο.  Ο εκπαιδευτικός επεμβαίνει συμβουλευτικά, κρατά σημειώσεις που θα αξιοποιήσει σε επόμενη φάση 11/12/2014 Υοu 4 Teachers

3 ο στάδιο Debrief  Χωρίζουμε τους μαθητές σε ομάδες.  Επιλέγουμε έναν εκπαιδευτικό στόχο από αυτούς που αρχικά είχαμε θέσει.  Θέτουμε τον εκπαιδευτικό στόχο προς συζήτηση.  Ρωτάμε αν οι ρόλοι που έπαιξαν οι μαθητές ήταν σχετικοί με την πραγματική ζωή και εξηγούμε τι μάθανε οι μαθητές σε σχέση με τον εκπαιδευτικό στόχο.  Οι μαθητές συζητούν καταγράφουν και ανακοινώνουν. 11/12/2014 Υοu 4 Teachers

Ενδεικτική βιβλιογραφία για την προσομοίωση  ork/mcvittiej/lessons/simulation.html 11/12/2014 Υοu 4 Teachers