Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Advertisements

Ιάσονας Παπαδόπουλος, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
Αποφασίζω να μην καπνίζω! Γιατί ; ; ;
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
Αντικαπνιστική Παρουσίαση
Το Κάπνισμα.
Έφη Τσόγκα, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
ΣΥΝΟΨΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Η στάση των νέων σχετικά με το κάπνισμα
Αποφασίζω να μην καπνίζω! Γιατί ; ; ;
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Μανούση Χρύσα Ζώτου Γιώτα Στράτου Γεωργία Λιάκου Ντίνα Γυμνάσιο Ζίτσας
Το κάπνισμα ΣΚΟΤΩΝΕΙ κάτι πρέπει να κάνουμε
Μικρή και μεγάλη κυκλοφορία
Χρόνια Απροφρακτική Πνευμονοπάθεια
Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Εργασία στο μάθημα της οικιακής οικονομίας της μαθήτριας: Πασχαλίνας Μακρίδου Τμήμα: Α3 Γυμνάσιο: 3ο Γυμνάσιο Νάουσας Ημερομηνία.
Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Α2 Λυκείου Αργυράδων Ρωτήθηκαν συνολικά 162 άτομα.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ
Καπνός – Κάπνισμα - Σχολείο
ΥΠΟΟΜΑΔΑ Β’: ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Το κάπνισμα και οι επιπτώσεις του
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
''ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ'' ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αλεξιάδη Μαρία-Σέντα Α’1.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Έλενα Μαρίνου Α 3. ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται.
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ Β’.
“Κάπνισμα... Από την απόλαυση... στο θάνατο” Αλεξάνδρα Πατσούρα Α3'.
ΚΑΤΟΙΚΙΑ-ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ
Η μεταβολή του εισπνεόμενου αέρα μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού Μπορεί να μεταβληθεί με: Ατμοσφαιρικούς ρύπους Προκαλούν.
Ονόματα μελών της ομάδας: 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Ντανιλτσένκο Αρτέμης.
Έρευνα Κοινού στο Δήμο Παύλου Μελά για την καπνιστική συνήθεια (ΕΝΑΡΞΗ – ΛΗΞΗ)
ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΑΡΞΗΣ – ΛΗΞΗΣ σε μαθητές Γυμνασίου του Δήμου Παύλου Μελά.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΠΟΝΤΙΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΠΕ02) ΧΕΛΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ( ΠΕ01)
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
4.4 Τρόπος ζωής και ασθένειες
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ: Α1 ΘΕΜΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ
« Κάπνισμα συνήθεια που δεν προάγει την υγεία μας» Εργασία των: Εργασία των: Κουτρουμάνη Ελευθερίας & Νικητάκη Αγγελικής.
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
Διάφοροι τύποι καπνιστών 1.Γνώστες: Γνωρίζουν τις συνέπειες του καπνίσματος και αποφασίζουν να το αρχίσουν. 2.Πειραματιζόμενοι: Καπνίζουν σπάνια π.χ.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
ΑΝΤΙ-ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ Ερευνητική εργασία Ονόματα: Αραβιάκη Ειρήνη Γερακιανάκης Μιχάλης Παπαδάκη Αναστασία Πετράκης Σπύρος Πονήρη Αθηνά.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ στα πακέτα των τσιγάρων
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΕθισμοΣ στο καπνισμα Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε.
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας.
Κοτσορώνη Γεωργία Κατσακιώρη Αναστασία
Project Α’ Τετραμήνου Θέμα: Εξάρτηση Από Το Τσιγάρο
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Συνέπειες/Επιπτώσεις
ΥΠΟΟΜΑΔΑ Β’: ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Κάπνισμα.
Δεν καπνίζω, ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Αρτέμης.

Μέθοδοι διακοπής του καπνίσματος. Ο επαγγελματίας υγείας μπορεί να προσωποποιήσει το μήνυμα προς τον καπνιστή . Φυλλάδια και υλικό αυτοβοήθειας. Η συνέντευξη παροχής κινήτρων.

Η γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία. Οι Φαρμακευτικές Mέθοδοι. Εναλλακτικές Μέθοδοι.

Πόσο εύκολο είναι να σταματήσουμε να καπνίζουμε και πότε πρέπει να γίνει αυτό? Η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η θέληση και η αποφασιστικότητα είναι καθοριστικές. Η εξάρτηση από την νικοτίνη είναι ένας νευρολογικός εθισμός που συχνά απαιτεί ιατρική παρέμβαση.

Με βάση τα παραπάνω δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως: Το 85% των παιδιών αρνούνται να διακόψουν το κάπνισμα. Το 5% το έχει είδη κόψει. Το 10% το σκέφτεται.

Κάποιες από τις ερωτήσεις που χρησιμοποιήσαμε είναι: 1) Σκέφτεστε τα πλεονεκτήματα που θα έχετε κόβοντας το τσιγάρο; 2) Σας ενοχλεί να εξαρτιέστε από το κάπνισμα; 3) Πόσο πολύ επιθυμείτε να διακόψετε το κάπνισμα;

Συμβουλές για όσους έχουν αποφασίσει να κόψουν το κάπνισμα. Είναι χρήσιμο να γνωρίζει κάποιος μερικά πράγματα όταν αποφασίσει να κόψει το τσιγάρο. Ιδού μερικές συμβουλές που σας προτείνουμε:

Πετάξτε τσιγάρα, σταχτοδοχεία και αναπτήρες. Γνωστοποιήστε την απόφασή σας στο οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον. Αποφύγετε στην αρχή τους παράγοντες που σας προκαλούν διάθεση για κάπνισμα. (καφέδες, οινοπνευματώδη, ξενύχτια, τσακωμούς) Περιορίστε τον εκνευρισμό σας με δημιουργικές ασχολίες (σπορ, ψυχαγωγία κ.α.)

Τα οφέλη από την διακοπή του καπνίσματος. Αν είστε ακόμη καπνιστής, η διακοπή του καπνίσματος, εξαρτάται από εσάς και από κανέναν άλλο. Μόνο εσείς μπορείτε να πείσετε τον εαυτό σας να σταματήσει αυτό το ναρκωτικό. Εμείς σας δίνουμε τα παρακάτω στοιχεία:

20 λεπτά μετά: η αρτηριακή πίεση και η καρδιακή ανεπάρκεια επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα. 8 ώρες μετά: τα επίπεδα νικοτίνης και μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα μειώνονται στο μισό. Τα επίπεδα οξυγόνου επιστρέφουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

24 ώρες μετά: το μονοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται 24 ώρες μετά: το μονοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται. Οι πνεύμονες αρχίζουν να αποβάλλουν τη βλέννη και τα άλλα υπολείμματα. 48 ώρες μετά: δεν υπάρχει πλέον νικοτίνη στο σώμα. Η γεύση και η όσφρηση βελτιώνεται σημαντικά. 72 ώρες μετά: η αναπνοή γίνεται πιο εύκολη καθώς οι βρόγχοι χαλαρώνουν και αυξάνονται τα επίπεδα ενέργειας. 2-12 εβδομάδες: βελτιώνεται η κυκλοφορία.

3-9 μήνες μετά: βελτιώνεται ο βήχας, η δύσπνοια και τα αναπνευστικά συμπτώματα, καθώς η πνευμονική λειτουργία αυξάνεται εώς 10%. 5 χρόνια μετά: ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται στο μισό του κινδύνου που διατρέχει ένας καπνιστής. 10 χρόνια μετά: ο κίνδυνος καρκίνου των πνευμόνων, μειώνεται στο μισό του κινδύνου που διατρέχει ένας καπνιστής. Ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται στα ίδια επίπεδα με αυτόν του μη καπνιστή.