Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Δημιουργία λογαριασμού .
Ελένη Σιδηροπούλου ΠΕ 15. Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα Και πατάμε το sign in.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) Γκόγκου A. Μάρθα Msc Πληροφορικής.
Αντώνης Λυμπέρης Τομέας Δικτυακών Υπηρεσιών Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών -ΙΤΥ.
Ιστορία του Ιντερνετ.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
FACEBOOK • Το Facebook χώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε το Φεβρουαρίου του 2004 από το δημιουργό του Mark Zuckerberg που ήταν μέλος του πανεπιστημίου.
1 Horizon List Μια δεύτερη ματιά... Κώστας Βίγλας ΥΚΒ.
Microsoft Exchange Server Τι είναι ο Exchange Ο Exchange Server χρησιμοποιείται για την παροχή υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( service).
Φλώρος Αθανάσιος Καθηγητής ΠΕ 19 Υποδιευθυντής 32 ο ΓΕ. Λ. Θεσσαλονίκης.
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013.
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Δημιουργία Λογαριασμού
Δημιουργία Λογαριασμού. Τι είναι το Gmail; To Gmail είναι ένα webmail, δηλαδή ένας λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μπορείτε να λαμβάνετε από.
Ειδικές μορφές επικοινωνίας των τουριστικών επιχειρήσεων
Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… …Σκέψου πιο…προσωπικά!!!
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Το Διαδίκτυο Τι πρέπει να ξέρετε για το Διαδίκτυο.
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Mailing Procedures and Equipment
ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ.
– Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο. Εισαγωγή Υ π οθέστε ότι ενώ, για κά π οιο λόγο, α π ουσιάζετε α π ό τον χώρο εργασίας σας, χρειάζεστε ένα έγγραφο π.
MAILING SERVICES ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Letters and Cards (United Kingdom)/ Γράμματα και Κάρτες (Ηνωμένο Βασίλειο) Οι επιστολές και οι κάρτες μπορούν.
Β΄Γυμνασίου Κουτζαγιώτη Αγγέλα.  Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, γνωστό και ως (electronic mail), είναι μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του διαδικτύου.
Ηλεκτρονικός εκφοβισμός
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ( )
Διδακτική της Πληροφορικής Παρουσίαση εκπαιδευτικών παιχνιδιών με σκοπό την κατανόηση βασικών αρχών της πληροφορικής Αντωνακάκη Δέσποινα Α.Μ 933 Καντεράκης.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
– Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΙΚΤΥΑ ΗΥ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.
Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Ταχύτητα Κόστος Παγκόσμια πρόσβαση Ευκολία ή Βολικότητα Ασφάλεια και Αξιοπιστία.
Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή Νταλούκας Βασίλης Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας.
Το Internet Δικτύωση παροχέα υπηρεσιών Internet στην Ελλάδα.
Τεχνολογία TCP/IP TCP/IP internet είναι ένα οποιοδήποτε δίκτυο το οποίο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα TCP/IP. Διαδίκτυο (Internet) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο.
Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
Εισαγωγή στο Internet.
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( )
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατασκευή Ιστοσελίδας Χρηματοοικονομικού.
Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μουταγιάκας 3ο Συνέδριο Ελληνικών Α΄ τάξης Ενότητα 7: Καράβια Μάθημα: Ένα γράμμα για την Ιωάννα Παρουσίαση από τις δασκάλες:
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Ι. ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015/2016 ΕΡΓΟ: «Εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων κατάρτισης και επικοινωνίας για την τριετία.
Δημιουργία Λιώτσιος, Κων/νος, B.Sc, Ph.D. (Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ) ΑΕΝ Μακεδονίας 1 η /16Δρ.
ΣΤΟΧΟΙ της ΠΥΛΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Δημιουργία Λογαριασμού
Κεφάλαιο 10: Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (Electronic Mail )
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 10.1 Υπηρεσίες Διαδικτύου
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet
Προκειμένου να κάνετε τις επόμενες εργασίες ,θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν Google λογαριασμό στο gmail.com και να μου τον στείλετε. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΧΩΡΙΣ.
10.1 Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
Κεφάλαιο 1 Διαδίκτυο και παγκόσμιος ιστός Εισαγωγικές έννοιες
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔIΚΤYΟΥ
Το Διαδίκτυο - Internet
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Τι είναι ?? Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή Electronic mail (εξου και e-mail) είναι η μέθοδος ανταλλαγής ψηφιακών μηνυμάτων μέσω του παγκόσμιου ίστου.

Η λειτουργία του έχει πολλά κοινά με αυτή του παραδοσιακού μας ταχυδρομείου. Έτσι στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε τον τρόπο που λειτουργεί κάνοντας παραλληλισμούς με το γνωστό μας ταχυδρομείο.

Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι ο Νίκος θέλει να στείλει ένα γράμμα στην Μαρία. Τόσο ο Νίκος, όσο και η Μαρία, έχουν μια διεύθυνση κατοικίας. Ο Νίκος, για να μπορέσει να στείλει το γράμμα θα πρέπει να γνωρίζει την διεύθυνση κατοικίας της Μαρίας , έτσι ώστε να την γράψει πάνω στον φάκελο. Στον φάκελο επίσης θα γράψει και την δική του διεύθυνση, αφού είναι ο αποστολέας. Ετσι και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, πρέπει ο κάθε χρήστης του να έχει μια προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση.

Μια διεύθυνση κατοικίας είναι κάπως έτσι Οδός: Κρήτης 10. Περιοχή: Ιλίσια. Χώρα : Ελλάδα. Τ.Κ: 17524 Κι έτσι ο ταχυδρόμος προσανατολίζεται πλήρως για το που να στείλει το γράμμα, καθώς η διεύθυνση αυτή είναι μοναδική και ανήκει μόνο στην Μαρία Μια διευθυνση ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου αντίστοιχα, έχει αυτή τη μορφη: ΟΝΟΜΑ @ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ .GR Κατάληξη που δηλώνει είτε την χώρα του παρόχου είτε αν προκειται για καποιον οργανισμό κλπ (org) Το όνομα (εικονικό όνομα) του παραλήπτη Το όνομα του Παρόχου υπηρεσιών, δηλαδή το όνομα του κεντρικού υπολογιστή που παρέχει στον χρήστη κάποιο χώρο για το ταχυδρομείο του. Το σύμβολο @ που σημαίνει “at” δηλαδή στο.

Ετσι λοιπόν αν ξέρουμε την διεύθυνση του παραλήπτη, και έχουμε κι εμείς μια ηλεκτρονική διεύθυνση, μπορούμε να στείλουμε email. Στο παράδειγμά μας λοιπόν, ο Νίκος θέλει να στείλει ένα email στην Μαρία Όλα τα ταχυδρομεία διαθέτουν ταχυδρομικές θυρίδες. Μια ταχυδρομική θυρίδα είναι ένα κλειδωμένο ντουλαπάκι, μέσα σε μια μεγάλη ντουλάπα που ανήκει στο ταχυδρομείο. Το κλειδί για το ντουλαπάκι , το έχει μόνο ο κάτοχος του. (και ο ταχυδρόμος φυσικά !) Στο παράδειγμα μας λοιπόν θα ασχοληθούμε με τις ταχυδρομικές θυρίδες. Κάποιος που έχει ταχυδρομική θυρίδα και θέλει να στείλει ένα γράμμα, θα το βάλει στο κουτί του ταχυδρομείου για να το πάρει ο ταχυδρόμος. Ετσι και κάποιος που έχει γράψει ένα email και θελει να το στείλει, θα πατήσει send/αποστολή, αφου εχει γράψει την διεύθυνση του παραλήπτη, και τότε θα συμβεί το εξής: Το μήνυμα του θα μεταφερθεί μέσω του σύννεφου του παγκόσμιου ιστού (web) στον κεντρικό υπολογιστή του παρόχου. του αποστολέα.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ GMAIL.COM Πάροχος είναι μία εταίρια (sch.gr, gmail.com, hotmail.com) η οποία έχει έναν μεγάλο κεντρικό υπολογιστή (SMTP server) και μεσα από αυτόν τον υπολογιστή δίνει την δυνατότητα και τον χώρο σε χρήστες, να γίνονται μέλη, να αποκτούν ηλεκτρονική διεύθυνση και να έχουν έναν χώρο για τα μηνύματα του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου. Ετσι γυρίζοντας στο παράδειγμα μας, αν η διεύθυνση του Νικου που στελνει το email είναι nikos@gmail.gr μόλις στείλει το email, αυτό θα μεταφερθεί μέσω του διαδικτύου στον κεντρικό υπολογιστή (server) της εταιρίας gmail. Εκεί μαζεύονται κι άλλα emails από άλλους χρήστες, που έχουν διεύθυνση στην εταιρία gmail. Ο υπολογιστής αυτός χωρίζει όλα τα μηνύματα σε δύο μεριές. Στα εισερχόμενα και στα εξερχόμενα. Το μήνυμα το Νικου θα πάει στα εξερχόμενα γιατί θέλει να το στείλει κάπου. Αν όμως ένας φίλος του Νίκου, του έστελνε ένα email, αυτό θα βρισκόταν στα εισερχόμενα. Θα δούμε αργότερα πως. Τωρα το κοκκινο email του Νίκου πάει στα εξερχόμενα. ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ GMAIL.COM Υπολογιστής Νίκου Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εξερχόμενα Εξερχόμενα Εξερχόμενα

Ας επιστρέψουμε στο παραδοσιακό ταχυδρομείο. Όταν πολλά γράμματα βρίσκονται στο ταχυδρομικό κουτί, ο ταχυδρόμος τα παίρνει και τα μοιράζει στα ταχυδρομεία των περιοχών που προορίζεται το καθένα. Έτσι και ο κεντρικός υπολογιστής του παρόχου (Server) μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα, προωθεί κάθε ένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που βρίσκονται στα εξερχόμενα , στον κεντρικό υπολογιστή (server) του παρόχου του παραλήπτη τους. Δηλαδή τα email που προορίζονται για παραλήπτες με διεύθυνση στο hotmail.com τα προωθεί στον κεντρικο υπολογιστή της hotmail κοκ. Ας πούμε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση της Μαρίας είναι Maria@sch.gr . To μήνυμα του Νίκου, από τον κεντρικό υπολογιστή της gmail θα μεταφερθεί στον κεντρικό υπολογιστή της sch.gr. Ο υπολογιστής της sch.gr θα βάλει το μήνυμα αυτό στα εισερχόμενα του, αφού αυτό το μήνυμα το πήρε από έναν άλλον κεντρικό υπολογιστή. Είναι δηλαδή εισερχόμενο μήνυμα. Στην επόμενη διαφάνεια φαίνεται αυτή η μεταφορά

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ (server) ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ GMAIL.COM Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εισερχόμενα Εξερχόμενα Εξερχόμενα ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ (Server) ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ SCH.GR Εισερχόμενα Εξερχόμενα

Υπολογιστής της Μαρίας ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ (Server) Όταν το γράμμα έχει φτάσει στο ταχυδρομείου του παραλήπτη και έχει μπει στην ταχυδρομική του θυρίδα, μένει στην θυρίδα, μέχρι ο παραλήπτης να την ξεκλειδώσει και να το πάρει. Έτσι στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το email παραμένει στα εισερχόμενα , στην διεύθυνση που αντιστοιχεί στον παραλήπτη του. Όταν ο παραλήπτης συνδεθεί στο διαδίκτυο και εισέλθει με τον προσωπικό του κωδικό στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, ο πάροχος του, θα τον ενημερώσει ότι έφτασε ένα νέο email γι αυτόν και θα το διαβάσει. Υπολογιστής της Μαρίας ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ (Server) ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ SCH.GR Εισερχόμενα Εξερχόμενα

Από την στιγμή που τον ρόλο του ταχυδρόμου αναλαμβάνει ο παγκόσμιος ιστός, η μεταφορά ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι το ίδιο εύκολη, όσο μεγάλη κι αν είναι η πραγματική απόσταση του αποστολέα και του παραλήπτη. Ένα email θα σταλεί στον ίδιο ακριβώς χρόνο, από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη και από την Αθήνα στην Νέα Υόρκη. Το email μπορούμε να το παραλάβουμε και να το στείλουμε από οποιονδήποτε υπολογιστή. Αφού αυτό που χρησιμοποιούμε δεν είναι η διεύθυνση του υπολογιστή, αλλά η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στην διεύθυνση αυτή έχουμε πρόσβαση μέσα από μια ιστοσελίδα που συνδεόμαστε (την ιστοσελίδα του παρόχου), ανεξαρτήτως υπολογιστή.