Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

MAILING SERVICES ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Letters and Cards (United Kingdom)/ Γράμματα και Κάρτες (Ηνωμένο Βασίλειο) Οι επιστολές και οι κάρτες μπορούν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "MAILING SERVICES ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Letters and Cards (United Kingdom)/ Γράμματα και Κάρτες (Ηνωμένο Βασίλειο) Οι επιστολές και οι κάρτες μπορούν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 MAILING SERVICES ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

2 Letters and Cards (United Kingdom)/ Γράμματα και Κάρτες (Ηνωμένο Βασίλειο) Οι επιστολές και οι κάρτες μπορούν να ταχυδρομηθούν στο στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασίλειου με δύο τρόπους: Οι επιστολές και οι κάρτες μπορούν να ταχυδρομηθούν στο στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασίλειου με δύο τρόπους: Α) First Class (Πρώτη Κατηγορία) Α) First Class (Πρώτη Κατηγορία) Β) Second Class (Δεύτερη Κατηγορία) Β) Second Class (Δεύτερη Κατηγορία)

3 Letters and Cards (United Kingdom)/Γράμματα και Κάρτες (Ηνωμένο Βασίλειο) Η αλληλογραφία η οποία ταχυδρομείται ως First Class: Φτάνει στον προορισμό της την επόμενη εργάσιμη μέρα μετά την παράδοση της στο ταχυδρομείο ή στο ταχυδρομικό κιβώτιο. Φτάνει στον προορισμό της την επόμενη εργάσιμη μέρα μετά την παράδοση της στο ταχυδρομείο ή στο ταχυδρομικό κιβώτιο. Χρησιμοποιεί πιο ακριβά γραμματόσημα από την Second Class και Χρησιμοποιεί πιο ακριβά γραμματόσημα από την Second Class και Δεν υπάρχει όριο βάρους. Δεν υπάρχει όριο βάρους. Η Second Class αλληλογραφία φτάνει στον προορισμό της τρεις εργάσιμες μέρες μετά από την παράδοση στο ταχυδρομείο και έχει όριο βάρους 750 γραμμάρια.

4 Letters and Cards (United Kingdom)/Γράμματα και Κάρτες (Ηνωμένο Βασίλειο Πλεονέκτημα της Second Class όμως είναι το κόστος της αποστολής. Special Delivery/Ειδική Διανομή Αν μία επιστολή επείγει, μπορούμε να την στείλουμε με την υπηρεσιά Ειδικής Διανομής πληρώνοντας κάποιο επιπλέον ποσό. Με αυτή την υπηρεσία, η επιστολή παίρνει προτεραιότητα και είναι εγγυημένη η παράδοση της την επόμενη ημέρα (Δευτέρα μέχρι Παρασκευή). Επιστολές οι οποίες παραδίδονται Παρασκευή ή Σάββατο, φτάνουν στον προορισμό τους την Δευτέρα. Αν μία επιστολή επείγει, μπορούμε να την στείλουμε με την υπηρεσιά Ειδικής Διανομής πληρώνοντας κάποιο επιπλέον ποσό. Με αυτή την υπηρεσία, η επιστολή παίρνει προτεραιότητα και είναι εγγυημένη η παράδοση της την επόμενη ημέρα (Δευτέρα μέχρι Παρασκευή). Επιστολές οι οποίες παραδίδονται Παρασκευή ή Σάββατο, φτάνουν στον προορισμό τους την Δευτέρα.

5 Letters and Cards (United Kingdom)/Γράμματα και Κάρτες (Ηνωμένο Βασίλειο Η διαδικασία η οποία ακολουθούμε είναι: Συμπληρώνουμε τα στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη σε ειδική φόρμα. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη σε ειδική φόρμα. Ξεκολλάμε το χαρτί με την απόδειξη για εγγύηση παράδοσης την επόμενη μέρα και το κρατάμε. Ξεκολλάμε το χαρτί με την απόδειξη για εγγύηση παράδοσης την επόμενη μέρα και το κρατάμε. Ξεκολλάμε το σημείο με τα στοιχεία του παραλήπτη από την φόρμα και το κολλάμε στον φάκελλο. Ξεκολλάμε το σημείο με τα στοιχεία του παραλήπτη από την φόρμα και το κολλάμε στον φάκελλο. Βάζουμε γραμματόσημα ίσης αξίας με την First Class αλληλογραφία και του επιπλέον κόστους ειδικής διανομής. Βάζουμε γραμματόσημα ίσης αξίας με την First Class αλληλογραφία και του επιπλέον κόστους ειδικής διανομής.

6 Letters and Cards (United Kingdom)/Γράμματα και Κάρτες (Ηνωμένο Βασίλειο Παραδίδουμε τον φάκελο και την απόδειξη πληρωμής στον υπεύθυνο του ταχυδρομείου. Παραδίδουμε τον φάκελο και την απόδειξη πληρωμής στον υπεύθυνο του ταχυδρομείου. Κρατάμε την απόδειξη στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία, για αποζημίωση σε περίπτωση που δεν πάει η επιστολή την επόμενη ημέρα. Κρατάμε την απόδειξη στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία, για αποζημίωση σε περίπτωση που δεν πάει η επιστολή την επόμενη ημέρα. Μπορούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε την παράδοση της επιστολή στον προορισμό, παίρνοντας τηλέφωνο και αναφέροντας τον ειδικό κωδικό της επιστολής. Μπορούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε την παράδοση της επιστολή στον προορισμό, παίρνοντας τηλέφωνο και αναφέροντας τον ειδικό κωδικό της επιστολής.

7 Letters and Cards (United Kingdom)/Γράμματα και Κάρτες (Ηνωμένο Βασίλειο Mailsort: Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται σε μεγάλους οργανισμούς/εταιρίες οι οποίες στέλνουν μεγάλες ποσότητες επιστολών καθημερινά. Η εταιρία κάνει συμβόλαιο με το ταχυδρομείο και έχει έκπτωση για αποστολή πέρα ενός αριθμού επιστολών πχ των 4000 φακέλων. Μπορεί επίσης να έχει έκπτωση για αποστολή μικρότερου αριθμού πχ 2000 φακέλων, νοουμένου ότι οι φάκελοι ταχυδρομούνται στην ίδια επαρχία και έχουν όλοι το ίδιο μέγεθος, βάρος και ταχυδρομικούς κωδικούς. Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται σε μεγάλους οργανισμούς/εταιρίες οι οποίες στέλνουν μεγάλες ποσότητες επιστολών καθημερινά. Η εταιρία κάνει συμβόλαιο με το ταχυδρομείο και έχει έκπτωση για αποστολή πέρα ενός αριθμού επιστολών πχ των 4000 φακέλων. Μπορεί επίσης να έχει έκπτωση για αποστολή μικρότερου αριθμού πχ 2000 φακέλων, νοουμένου ότι οι φάκελοι ταχυδρομούνται στην ίδια επαρχία και έχουν όλοι το ίδιο μέγεθος, βάρος και ταχυδρομικούς κωδικούς.

8 Letters and Cards (United Kingdom)/Γράμματα και Κάρτες (Ηνωμένο Βασίλειο Η υπηρεσία αυτή χωρίζεται σε 3 κατηγορίες: Mailsort 1: Αναφέρεται στην αλληλογραφία First Class η οποία φτάνει στον προορισμό της την επόμενη εργάσιμη μέρα, μετά την παράδοση της στο ταχυδρομείο. Mailsort 1: Αναφέρεται στην αλληλογραφία First Class η οποία φτάνει στον προορισμό της την επόμενη εργάσιμη μέρα, μετά την παράδοση της στο ταχυδρομείο. Mailsort 2: Αναφέρεται στην αλληλογραφία Second Class η οποία φτάνει στον προορισμό της μέσα σε 3 εργάσιμες μέρες. Mailsort 2: Αναφέρεται στην αλληλογραφία Second Class η οποία φτάνει στον προορισμό της μέσα σε 3 εργάσιμες μέρες. Mailsort 3: Αναφέρεται σε μη επείγουσα αλληλογραφία Second Class η οποία φτάνει στον προορισμό της σε 7 εργάσιμες μέρες. Mailsort 3: Αναφέρεται σε μη επείγουσα αλληλογραφία Second Class η οποία φτάνει στον προορισμό της σε 7 εργάσιμες μέρες.

9 Letters and Cards (United Kingdom)/Γράμματα και Κάρτες (Ηνωμένο Βασίλειο Door-to-Door Delivery Διανομή από πόρτα σε πόρτα. Αυτή η υπηρεσία χρησιμοποιείται για την διανομή φυλλαδίων (συνήθως διαφημιστικών) από πόρτα σε πόρτα. Δεν είναι απαραίτητο τα φυλλάδια να είναι φακελλωμένα και δεν χρειάζονται γραμματόσημα. Η υπηρεσία αυτή κοστίζει λιγότερο από τις υπόλοιπες υπηρεσίες και η προετοιμασία των φυλλαδίων γίνεται πολύ γρήγορα και με χαμηλό κόστος. Διανομή από πόρτα σε πόρτα. Αυτή η υπηρεσία χρησιμοποιείται για την διανομή φυλλαδίων (συνήθως διαφημιστικών) από πόρτα σε πόρτα. Δεν είναι απαραίτητο τα φυλλάδια να είναι φακελλωμένα και δεν χρειάζονται γραμματόσημα. Η υπηρεσία αυτή κοστίζει λιγότερο από τις υπόλοιπες υπηρεσίες και η προετοιμασία των φυλλαδίων γίνεται πολύ γρήγορα και με χαμηλό κόστος.

10 Ηνωμένο Βασίλειο-Ευρώπη Εμπορικές επιστολές, πακέτα βάρους μέχρι δύο κιλών και κάρτες, ταχυδρομούνται αεροπορικώς μεταξύ χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης και η διανομή τους διαρκεί από 2 μέχρι 4 εργάσιμες μέρες. Όταν το βάρος των επιστολών ή καρτών, δεν ξεπερνά τα 20 γραμμάρια, τότε χρεώνονται σαν αλληλογραφία First Class εσωτερικού. Εμπορικές επιστολές, πακέτα βάρους μέχρι δύο κιλών και κάρτες, ταχυδρομούνται αεροπορικώς μεταξύ χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης και η διανομή τους διαρκεί από 2 μέχρι 4 εργάσιμες μέρες. Όταν το βάρος των επιστολών ή καρτών, δεν ξεπερνά τα 20 γραμμάρια, τότε χρεώνονται σαν αλληλογραφία First Class εσωτερικού.

11 Όλοι οι φάκελοι οι οποίοι ταχυδρομούνται αεροπορικώς πρέπει να φέρουν το γαλάζιο αυτοκόλλητο στο οποίο αναγράφεται: PAR AVION – BY AIRMAIL. Εάν δεν βάλουμε το γαλάζιο αυτοκόλλητο, πρέπει να γράψουμε στην πάνω αριστερά γωνία του φακέλου τις ορολογίες αυτές με κεφαλαία γράμματα. Όλοι οι φάκελοι οι οποίοι ταχυδρομούνται αεροπορικώς πρέπει να φέρουν το γαλάζιο αυτοκόλλητο στο οποίο αναγράφεται: PAR AVION – BY AIRMAIL. Εάν δεν βάλουμε το γαλάζιο αυτοκόλλητο, πρέπει να γράψουμε στην πάνω αριστερά γωνία του φακέλου τις ορολογίες αυτές με κεφαλαία γράμματα.

12 Ηνωμένο Βασίλειο-Ευρώπη Η υπηρεσία Swiftair είναι για αλληλογραφία εξωτερικού η οποία παραδίδεται τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα από την κανονική αλληλογραφία. Σε αυτή την περίπτωση, βάζουμε ένα κόκκινο αυτοκόλλητο της υπηρεσίας, στην πάνω αριστερή γωνία του φακέλου, και τον παραδίδουμε στο ταχυδρομείο ξεχωριστά από τους υπόλοιπους φακέλους. Η υπηρεσία Swiftair είναι για αλληλογραφία εξωτερικού η οποία παραδίδεται τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα από την κανονική αλληλογραφία. Σε αυτή την περίπτωση, βάζουμε ένα κόκκινο αυτοκόλλητο της υπηρεσίας, στην πάνω αριστερή γωνία του φακέλου, και τον παραδίδουμε στο ταχυδρομείο ξεχωριστά από τους υπόλοιπους φακέλους. Τέλος, η υπηρεσία datapost είναι μία γρηγορότερη υπηρεσία για επιστολές οι οποίες επείγουν. Τέλος, η υπηρεσία datapost είναι μία γρηγορότερη υπηρεσία για επιστολές οι οποίες επείγουν.

13 International-Outside Europe / Διεθνή εκτός Ευρώπης Οι κάρτες και οι επιστολές οι οποίες ταχυδρομούνται αεροπορικώς σε πόλεις εκτός Ευρώπης, παίρνουν από 2 μέχρι 7 ημέρες για να φτάσουν στον προορισμό τους ανάλογα με την απόσταση της χώρας. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούμε γαλάζιο ή κόκκινο αυτοκόλλητο όπως αναφέραμε πριν, ανάλογα με την υπηρεσία που χρησιμοποιούμε. Οι κάρτες και οι επιστολές οι οποίες ταχυδρομούνται αεροπορικώς σε πόλεις εκτός Ευρώπης, παίρνουν από 2 μέχρι 7 ημέρες για να φτάσουν στον προορισμό τους ανάλογα με την απόσταση της χώρας. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούμε γαλάζιο ή κόκκινο αυτοκόλλητο όπως αναφέραμε πριν, ανάλογα με την υπηρεσία που χρησιμοποιούμε.

14 International-Outside Europe / Διεθνή εκτός Ευρώπης Aerograms /Αερογράμματα Τα αερογράμματα είναι ειδικά χαρτιά τα οποία αγοράζονται στο ταχυδρομείο και χρησιμοποιούνται για να γράψουμε μία επιστολή. Στην τιμή τους περιλαμβάνεται το γραμματόσημο το οποίο είναι ενσωματωμένο πάνω στο χαρτί και υπάρχει ειδικός χώρος για συμπλήρωση της διεύθυνσης και ονόματος παραλήπτη και αποστολέα. Τα αερογράμματα είναι ειδικά χαρτιά τα οποία αγοράζονται στο ταχυδρομείο και χρησιμοποιούνται για να γράψουμε μία επιστολή. Στην τιμή τους περιλαμβάνεται το γραμματόσημο το οποίο είναι ενσωματωμένο πάνω στο χαρτί και υπάρχει ειδικός χώρος για συμπλήρωση της διεύθυνσης και ονόματος παραλήπτη και αποστολέα. Το αερόγραμμα αποστέλλεται μόνο στο εξωτερικό και δεν περιέχει συνημμένα. Επίσης κοστίζει φθηνότερα από μία κανονική επιστολή. Το αερόγραμμα αποστέλλεται μόνο στο εξωτερικό και δεν περιέχει συνημμένα. Επίσης κοστίζει φθηνότερα από μία κανονική επιστολή.

15 International-Outside Europe / Διεθνή εκτός Ευρώπης Airstream Η υπηρεσία Airstream εξυπηρετεί μεγάλες εταιρίες οι οποίες καθημερινά έχουν πάνω από 2 κιλά αλληλογραφίας για το εξωτερικό. Αυτές οι εταιρίες κάνουν συμβόλαιο με την υπηρεσία και αυτή αναλαμβάνει: να παραλαμβάνει την αλληλογραφία από το γραφείο της εταιρίας, να συμπληρώνει τα απαραίτητα έγγραφα και να βάζει σφραγίδες στους φακέλους. Η υπηρεσία Airstream εξυπηρετεί μεγάλες εταιρίες οι οποίες καθημερινά έχουν πάνω από 2 κιλά αλληλογραφίας για το εξωτερικό. Αυτές οι εταιρίες κάνουν συμβόλαιο με την υπηρεσία και αυτή αναλαμβάνει: να παραλαμβάνει την αλληλογραφία από το γραφείο της εταιρίας, να συμπληρώνει τα απαραίτητα έγγραφα και να βάζει σφραγίδες στους φακέλους.

16 International-Outside Europe / Διεθνή εκτός Ευρώπης Surface Mail – Ατμοπλοική Υπηρεσία (μέσω πλοίου) Surface Mail – Ατμοπλοική Υπηρεσία (μέσω πλοίου) Αυτή η υπηρεσία είναι ο πιο φθηνός τρόπος για ταχυδρόμηση επιστολών και καρτών στο εξωτερικό, αλλά η παράδοση τους μπορεί να πάρει και μέχρι 12 εβδομάδες, αναλόγως με την χώρα προορισμού. Αυτή η υπηρεσία είναι ο πιο φθηνός τρόπος για ταχυδρόμηση επιστολών και καρτών στο εξωτερικό, αλλά η παράδοση τους μπορεί να πάρει και μέχρι 12 εβδομάδες, αναλόγως με την χώρα προορισμού.

17 International-Outside Europe / Διεθνή εκτός Ευρώπης Fax Mail- Τηλεομοιότυπο Είναι η υπηρεσία Fax/τηλεμοιότυπου του ταχυδρομείου η οποία εξυπηρετεί οποιονδήποτε θέλει να στείλει ένα πολύ επείγον μήνυμα στο εξωτερικό νοουμένου ότι έχει τον αριθμό fax του παραλήπτη. Είναι η υπηρεσία Fax/τηλεμοιότυπου του ταχυδρομείου η οποία εξυπηρετεί οποιονδήποτε θέλει να στείλει ένα πολύ επείγον μήνυμα στο εξωτερικό νοουμένου ότι έχει τον αριθμό fax του παραλήπτη.

18 International-Outside Europe / Διεθνή εκτός Ευρώπης Print flow Τυποποιημένα έγγραφα όπως εφημερίδες, περιοδικά, κατάλογοι, ημερολόγια, φωτογραφίες και βιβλία, βάρους μέχρι 5 κιλών, ταχυδρομούνται στο εξωτερικό με τις υπηρεσίες print flow με μειωμένο κόστος. Η υπηρεσία αυτή χωρίζεται σε 3 κατηγορίες: Τυποποιημένα έγγραφα όπως εφημερίδες, περιοδικά, κατάλογοι, ημερολόγια, φωτογραφίες και βιβλία, βάρους μέχρι 5 κιλών, ταχυδρομούνται στο εξωτερικό με τις υπηρεσίες print flow με μειωμένο κόστος. Η υπηρεσία αυτή χωρίζεται σε 3 κατηγορίες: Print flow Air: Επιλέγουμε αυτή την κατηγορία όταν η ταχύτητα της παράδοσης είναι ο κύριος στόχος μας. Print flow Air: Επιλέγουμε αυτή την κατηγορία όταν η ταχύτητα της παράδοσης είναι ο κύριος στόχος μας.

19 Print flow Air saver: Είναι φθηνότερη από την πρώτη και ελάχιστα πιο αργή στην αποστολή. Print flow Air saver: Είναι φθηνότερη από την πρώτη και ελάχιστα πιο αργή στην αποστολή. Print flow Supersaver: Είναι η πιο οικονομική και την επιλέγουμε όταν δεν μας ενδιαφέρει ο χρόνος που θα πάρει για να σταλεί η αλληλογραφία. Print flow Supersaver: Είναι η πιο οικονομική και την επιλέγουμε όταν δεν μας ενδιαφέρει ο χρόνος που θα πάρει για να σταλεί η αλληλογραφία.

20 International-Outside Europe / Διεθνή εκτός Ευρώπης Overseas Small Packets/Μικρά Πακέτα Εξωτερικού Μικρά πακέτα τα οποία περιέχουν εμπορεύματα μπορούν να ταχυδρομηθούν με τις υπηρεσίες Print flow και έτσι τα πακέτα να φτάσουν γρηγορότερα στον προορισμό τους. Αναγράφουμε την πρόταση small packets στην πάνω αριστερή γωνία. Μικρά πακέτα τα οποία περιέχουν εμπορεύματα μπορούν να ταχυδρομηθούν με τις υπηρεσίες Print flow και έτσι τα πακέτα να φτάσουν γρηγορότερα στον προορισμό τους. Αναγράφουμε την πρόταση small packets στην πάνω αριστερή γωνία.

21 International-Outside Europe / Διεθνή εκτός Ευρώπης Air packs Τα air packs είναι ειδικά κουτιά και φάκελοι, τα οποία χρησιμοπο ιο ύνται για αποστολή εμπορευμάτων στο εξωτερικό. Πάνω στο κουτί ή τον φάκελο, είναι τυπωμένη μία ειδική φόρμα του τελωνείου, την οποία συμπληρώνει ο αποστολέας. Τα air packs είναι ειδικά κουτιά και φάκελοι, τα οποία χρησιμοπο ιο ύνται για αποστολή εμπορευμάτων στο εξωτερικό. Πάνω στο κουτί ή τον φάκελο, είναι τυπωμένη μία ειδική φόρμα του τελωνείου, την οποία συμπληρώνει ο αποστολέας.

22 International-Outside Europe / Διεθνή εκτός Ευρώπης Custom Declarations/ Τελωνειακές Δηλώσεις Όλα τα δέματα τα οποία περιέχουν εμπορεύματα που ταχυδρομούνται στο εξωτερικό, πρέπει να δηλώνονται στο τελωνείο άσχετα αν φορολογούνται ή όχι στην χώρα προορισμού τους. Όλα τα δέματα τα οποία περιέχουν εμπορεύματα που ταχυδρομούνται στο εξωτερικό, πρέπει να δηλώνονται στο τελωνείο άσχετα αν φορολογούνται ή όχι στην χώρα προορισμού τους.


Κατέβασμα ppt "MAILING SERVICES ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Letters and Cards (United Kingdom)/ Γράμματα και Κάρτες (Ηνωμένο Βασίλειο) Οι επιστολές και οι κάρτες μπορούν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google