Ηλεκτρονικός-Μηχανικός(Η/Υ)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ε.Π.Α.Λ Νέων Μουδανιών ΒΜ Μέλη της Ομάδας Ρ.Π. Κιουρτζίδης Μάκης Μινακίδης Ρόλης Δημίδης Νίκος Τσιγγελίδης Γιώργος.
Advertisements

Δρ. ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Πρακτική Άσκηση και Μαθητεία σε χώρες της Ε.Ε.
Το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ), προκήρυξε πρόγραμμα με στόχο την ένταξη των νέων στην αγορά.
Μηχανικός Δομικών Έργων
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
9ο ΕΠΑΛ ΠΑΤΡΑΣ Τομέας Ηλεκτρονικής.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΑΛ
Μηχανικός αυτοκινήτων-μηχανών.
ECVET workshop - 23/10/2012 ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) “ Ο ΟΑΕΔ ως φορέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Άγγελος Σιάτρι.  Εφαρμόζει τις τεχνικές σχεδίασης και τελικής δοκιμής προγράμματος, ενώ συντάσσει και τις ανάλογες προδιαγραφές προγραμμάτων, ακολουθώντας.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Δεκέμβριος 2012.
ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας Σύρου
5ο επιστημονικΟ πεδΙο Γιανναράκης Μιχάλης Βαΐτσης Φίλιππος.
24/01/2012 Studying at the School of English Οι σπουδές στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ.
Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας.
Οικονομολόγος Ορισμός Ικανότητες-Δεξιότητες Συνθήκες Εργασίας
ΨυχολΟγος.
B a c kn e x t h o m e ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας Κ.Π. «Equal”ΤεχνομάθειαΕυρωπαϊκή.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Σπουδάζοντας Χημεία στο Α.Π.Θ. Ευαγγελία Α. Βαρέλλα
Μηχανολογικός Τομέας / Τομέας Οχημάτων
Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Επικ. Καθηγητής Π. Σ. Ε
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΉΣ
Ε παγγελματική Ε κπαίδευση.
Ο τομέας της Πληροφορικής
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Η/Υ
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Νόμος 4186/2013 Φ.Ε.Κ. 193 τ.Α'
Επαγγελματικά Δικαιώματα και Πρακτική Άσκηση Αποφοίτων Νοσηλευτικής Τραυματολογίας του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Χαλκιδικής 2013 Α Ι.Ε.Κ. Χαλκιδικής Τηλέφωνο :
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «Παρουσίαση ειδικοτήτων ΕΠΑΛ Ξάνθης»
Μάϊος 2013 Π.Μ.Σ. Πληροφορικής.
CCNA3: Switching Basics and Intermediate Routing v3.0 Ενημέρωση για το Μάθημα Δίκτυα-Ακαδημία CISCO.
ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013.
ΟΕΕΚ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Λένα Κυριάκου Εργασιακή Ψυχολόγος – Σύμβουλος Σταδιοδρομίας 12/02/2008
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗMΑ
Μονογραφία Επαγγέλματος
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Προοπτικές αποφοίτων ηλεκτρονικού τομέα
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ
1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης –
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
Τομέας Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών. Ο επαγγελματικός τομέας Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών ανήκει στον κύκλο Υπηρεσιών του 10ου ΕΠΑ.Λ. και.
ΤΣΑΚΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ Οικονομικός Διευθυντής
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
ΟΜΙΛΟΣ SINGULARLOGIC Στέλιος Τζανής Business Solutions Expert
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
ΜΟΥΣΙΚΟΣ.
Κατερίνα Αλεξομανωλάκη,
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑ.Λ)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ηλεκτρονικός-Μηχανικός(Η/Υ) ΑΠΌ ΛΑΖΟ ΓΚΟΝΤΕ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Ο τεχνικός Η/Υ, επικοινωνιών και δικτύων ασχολείται με την εγκατάσταση, λειτουργία, εκμετάλλευση, διαχείριση και συντήρηση των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων που διαθέτει μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός. Εκτελεί εργασίες εγκατάστασης του software και hardware των συστημάτων Η/Υ, επικοινωνιών και δικτύων. Εντοπίζει και αποκαθιστά τις βλάβες και τις δυσλειτουργίες των συστημάτων και φροντίζει για την ομαλή λειτουργία τους. Αναλαμβάνει την επισκευή ή τη συντήρηση, επιτόπου ή στο εργαστήριο, των συσκευών, οργάνων συστημάτων και εγκαταστάσεων κ.λπ.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Εργάζεται συνήθως στο κέντρο μηχανογράφησης και δικτύωσης διάφορων υπηρεσιών ή εταιρειών ή ακόμα και σε δικό του εργαστήριο. Ως μισθωτός έχει συνήθως κανονικό ωράριο, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις εργάζεται υπερωριακά για να καλύψει κάποιες έκτακτες ανάγκες. Το ωραριό του ελεύθερου επαγγελματια καθορίζεται από τις ανάγκες των πελατών του. Σε διάφορες περιπτώσεις (π.χ., όταν απασχολείται σε τράπεζες ή εταιρείες τηλεπικοινωνιών - internet) απαιτείται να εργάζεται σε βάρδιες

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ Ο τεχνικός Η/Υ, επικοινωνιών και δικτύων χρειάζεται να είναι οργανωτικός, υπεύθυνος, συνεπής, παρατηρητικός, να διαθέτει αναλυτική σκέψη, πρακτικό πνεύμα, να είναι σχολαστικός, ευρηματικός και να εργάζεται με συστηματικότητα και μεθοδικότητα. Πρέπει επίσης να διαθέτει μεγάλη ευχέρεια στο χειρισμό και άριστη γνώση των αρχών λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή και των επικοινωνιακών δικτύων.

Σπουδές Σπουδές επιπέδου 3+ μεταδευτεροβάθμιας αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης παρέχονται σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ στην ειδικότητα Τεχνικός Η/Υ, Επικοινωνιών και Δικτίων που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας. Η κατάρτιση διαρκεί ένα έτος (δύο εξάμηνα) για αποφοίτους ΤΕΕ Β' Κύκλου (ή ΤΕΛ) Πληροφορικής και δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα) για αποφοίτους Λυκείου και άλλων ειδικοτήτων ΕΠΑΣ (ΤΕΕ ή ΤΕΛ). Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει θέματα όπως: Πληροφορική, βάσεις δεδομένων,τεχνολογίες πολυμέσων, λειτουργικά συστήματα υπολογιστών, επικοινωνίες, δίκτυα, τεχνολογίες internet κ.ά. Στο τέλος του τέταρτου εξαμήνου οι σπουδαστές έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν εξάμηνη πρακτική εξάσκηση σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, που θεωρείται αναγνωρισμένη προϋπηρεσία για την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης και τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης του οργανισμού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του υπουργείου παιδείας, απονέμεται δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 3+ (Ν. 2009/1992), αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ), διευρύνοντας τις προοπτικές για συνέχιση των σπουδών. Οι σπουδές στο αντικείμενο αυτό αποτελούν σημαντικό επαγγελματικό εφόδιο, που ανοίγει το δρόμο για την αγορά εργασίας στον τομέα της εφαρμογής της υψηλής τεχνολογίας, ενώ παράλληλα προσφέρει σημαντικές δυνατότητες αναβάθμισης γνώσεων και συνέχισης σπουδών σε ανώτερο επίπεδο, κυρίως στο εξωτερικό. Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε χώρους εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχοντας σε Κοινοτικά Προγράμματα Επαγγελματικής Τοποθέτησης, ενώ παράλληλα μέσω του Διαβατηρίου Ευρωκατάρτισης (EUROPASS), μπορούν να καταρτιστούν ή να κάνουν πρακτική εξάσκηση σε χώρες της Ε.Ε.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Το δίπλωμα ΙΕΚ είναι απαραίτητο για διορισμό στο δημόσιο τομέα σε θέσεις της κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Π.Δ. 50 ΦΕΚ 39/ 5-3-01), ενώ οι κάτοχοι του Διπλώματος ΟΕΕΚ μοριοδοτούνται σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002 (ΦΕΚ 220/Α'/20-9-02). Προς το παρόν δεν έχουν καθοριστεί από το Συμβούλιο Επαγγελματικής Αναγνώρισης Τίτλων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΑΤΕΚ) του ΟΕΕΚ οι προϋποθέσεις για την έκδοση ειδικής άδειας άσκησης επαγγέλματος.

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Οι τεχνικοί αυτής της ειδικότητας είναι απαραίτητα στελέχη των τμημάτων πληροφορικής, μηχανογράφησης και τεχνικής υποστήριξης δημοσίων και ιδιωτικών φορέων ή τμημάτων τεχνικής υποστήριξης πελατών σε εταιρείες πληροφορικής. Εργάζονται αρχικά ως ειδικευόμενοι τεχνίτες και μπορούν να εξελιχθούν στη συνέχεια σε τεχνικούς υπεύθυνους (administrator) των συστημάτων Η/Υ, επικοινωνιών και δικτύων της επιχείρησης. Παράλληλα, λόγω των ευρύτερων γνώσεων πληροφορικής που διαθέτουν, μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε οποιοδήποτε τομέα εφαρμογής της πληροφορικής. Οι προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται θετικές για τον αναπτυσσόμενο τομέα της πληροφορικής. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που προσφέρει υψηλές προοπτικές εξέλιξης εφόσον ο επαγγελματίας ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις και εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Οι αποδοχές είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές, ενώ οι εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και η παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών συνεπάγονται μεγαλύτερες αμοιβές.