Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΉΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΉΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΉΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΉΣ

2 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ
Ο ελαιοχρωματιστής είναι ο τεχνίτης που είναι ειδικός στο βάψιμο με λαδομπογιές. Αναλαμβάνει τον ελαιοχρωματισμό σπιτιών, καταστημάτων και γενικά οποιουδήποτε χώρο θέλει βάψιμο.

3 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ
Για να γίνει κανείς ελαιοχρωματιστής δεν χρειάζεται να έχει τελειώσει κάποια σχολή, αλλά θα πρέπει να έχει αποκτήσει εμπειρία διότι το αποτέλεσμα της δουλειάς του είναι πολύ εμφανές.

4 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ
Η επιδεξιότητα και η ευελιξία στα χέρια και τα δάχτυλα, η δημιουργικότητα και η φαντασία, η αισθητική του χρώματος και οι γνώσεις περί χρωματικών συνδυασμών και χρωματικής αρμονίας, η καλή όραση, η ικανότητα του διαχωρισμού των λεπτών διαφορών των χρωμάτων.

5 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ
Η υπευθυνότητα και η συνέπεια, η οργάνωση και η μεθοδικότητα στις εργασίες του, όπως επίσης και η ανοχή σε ουσίες που προκαλούν αλλεργία, αποτελούν βασικά και απαραίτητα χαρακτηριστικά του Ελαιοχρωματιστή.

6 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ
Καλό είναι να είναι συνεπής και δημιουργικός, όταν πρόκειται να δημιουργήσει συνδυασμούς χρωμάτων ή να χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνικές.

7 ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ
H ικανότητα επικοινωνίας και συνεργασίας τόσο με τους πελάτες όσο και με τους συναδέλφους του και τα συνεργεία, ο φιλικός και εργάσιμος χαρακτήρας, η παρακολούθηση της εξέλιξης της τεχνολογίας στο χώρο των υλικών κατασκευής και διακόσμησης με νέα υλικά και καινούργιες αισθητικές δυνατότητες,

8 ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ
Η πλήρης γνώση των νέων υλικών και των τρόπων εφαρμογής τους, η οργάνωση των εργασιών κατασκευής, η παρακολούθηση και ο έλεγχος του εργοταξίου για την πιστή εφαρμογή της μελέτης, θεωρούνται ότι είναι σημαντικές ικανότητες που πολλές φορές μπορούν να επισκιάσουν όλα τα άλλα χαρακτηριστικά και αποτελούν βασικό επαγγελματικό εφόδιο για την άσκηση του επαγγέλματος.

9 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Απαραίτητη είναι τέλος η εξοικείωση του ελαιοχρωματιστή με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και χρήσης των φιλικών προς αυτό υλικών, η τήρηση των απαραίτητων συνθηκών ασφαλείας και υγιεινής στο χώρο εργασίας του και οι οικονομικές γνώσεις - από τον απλό οικονομικό προγραμματισμό του έργου έως γνώσεις οργάνωσης και λειτουργίας μικρών επιχειρήσεων.

10 ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: μπορούν να γίνουν στον Τομέα Δομικών και Συναφών Κατασκευών των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ εποπτείας ΟΕΕΚ στην ειδικότητα του Ελαιοχρωματιστή. ΣΕΠ νομού Σάμου - Υπεύθυνος: Παπανικολάου Νίκος τηλ. και fax: , web site:

11 ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η εργασία εκτελείται στο εσωτερικό χώρο των κτιρίων προς βάψιμο ή πάνω σε σκαλωσιές για τις εξωτερικές όψεις. Ο ελαιοχρωματιστής μπορεί να εργάζεται μόνος του ή ως μέλος κάποιου συνεργείου ελαιοχρωματιστών.

12 ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Διάφορα πινέλα, βούρτσες, μπογιές, σπάτουλες, σκάλα, σκαλωσιά, ρολά, νέφτι, κλπ.

13 Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ Τα διαλυτικά και οι διάφοροι σταθεροποιητές που μπαίνουν στα χρώματα προξενούν διάφορες αλλεργικές δερματίτιδες και σοβαρά προβλήματα του αιμοποιητικού συστήματος στους ελαιοχρωματιστές. • Η αφύσικη στάση που παίρνει το σώμα ενός ελαιοχρωματιστή, έχοντας συνεχώς τα χέρια σηκωμένα ή σκύβοντας, ευθύνεται για πολλά μυοσκελετικά νοσήματα. 

14 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Μπορεί να αναλαμβάνει εργολαβικά ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως μέλος ή υπεύθυνος συνεργείου, ως τεχνίτης ή εργοδηγός κατασκευαστικής εταιρίας, το βάψιμο ή το φρεσκάρισμα οικοδομών και σπιτιών. Οι προοπτικές απασχόλησης του Ελαιοχρωματιστή είναι πολύ θετικές. Δεν πρέπει, πάντως, να ξεχνάμε ότι η αγορά εργασίας είναι ρευστή, με δεδομένο τις ραγδαίες αλλαγές που γίνονται χρόνο με το χρόνο

15 ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Από τη στιγμή που ένας υποψήφιος επιλέξει μία Σχολή μέχρι την αποφοίτησή του θα μεσολαβήσουν αρκετά χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ενδέχεται να συμβούν σημαντικές αλλαγές. Ακόμη, η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος δεν πρέπει να υποτάσσεται σε μια καθαρά οικονομική και αγοραία αντίληψη, αλλά να είναι συνάρτηση και πολλών άλλων παραγόντων και κριτηρίων.

16 ΑΜΟΙΒΗ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ
Το βάψιμο ενός ελαιοχρωματιστή κοστολογείται ανά τετραγωνικό μέτρο


Κατέβασμα ppt "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΉΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google