ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Ανδρέου 2009-2010.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πόσο ασφαλή είναι (ή πρέπει να είναι) τα γεωτεχνικά έργα
Advertisements

The riverside school DESING FOR CHANGE Greece 2011 ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ Μια απλή διαδικασία που αποτελείται.
Διδακτικές στρατηγικές Oδηγίες για βέλτιστες συνθήκες μάθησης Gagné.
Eπιμέλεια Τίκβα Χριστίνα
Ανάπτυξη Μοντέλου Ρομποτικού Οχήματος Σταθερής Τροχιάς, για Αποθήκη Κέντρου Διανομής Λιανεμπορίου ή Υπηρεσιών Logistics Γκρέμος Αναστάσιος ΠΛΣ Διπλωματική.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Financial Auditing in FP6 and FP7 Ελένη Ξυδά Κάτια Γεωργίου Οικονομικές Υπηρεσίες Π.Κ. IGLO Era in Action Workshop Brussels, 13 October 2010.
7.5.2 Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.2 Ορισμός των στόχων στην πράξη.
Στόχοι, μεθοδολογία, διαδικασίες Μιχάλης Μεταξάς Innovatia ΕΠΕ, Σύμβουλος Διαχείρισης Έργου.
Τι είναι το Σχέδιο Εργασίας (Project) και τι μέθοδος Project;
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
H διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού. Tι θα γνωρίσουμε •Τις φάσεις ανάπτυξης του λογισμικού. •Γιατί χρειάζεται να γίνει ανάλυση του προβλήματος. •Τι θα πρέπει.
Εξελικτική πορεία της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (ΔΟΠ)
Πτυχιακή εργασία των Κωνσταντίνου Κουρμούση (1604)
Η ποιότητα της πληροφορίας στο εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται ή διανέμεται μέσω του Internet Χρήστος Σαβρανίδης Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα ΦΠΨ.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΒΙΟΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ
Ενότητα Η Δομή Επανάληψης
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Διαχείριση της σχολικής τάξης
Συγγραφή και παρουσίαση άρθρων Περιεχόμενο Δομή Διαδικασία Πως γίνομαι καλύτερος Μέρος Α: Περιεχόμενο + Δομή + Διαδικασία Μέρος Β: Πως γίνομαι καλύτερος.
Πανηγύρι Επιστήμης Παρουσίαση για γονείς
ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ. Η βασική αρχή του οικονομικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία οικονομικών και κοινωνικών στόχων για το μέλλον, εκφρασμένων σε ποσοτικοποιημένα.
Γεωρ. Λασκαράκης Εισήγηση με θέμα
Εισαγωγή στην Αξιολόγηση Έργων Πληροφορικής Στρατηγική και Οικονομική των Π.Σ. Βέμου Κωνσταντίνα Τσάμα Ριγκέρς.
‘ Go green ’ ( ομάδα γυαλίου ) Δήμητρα Πολίτη Ιωάννα Σπέντζου Σοφία Παναγιωτοπούλου Γιώργος Σταυρόπουλος Αγάπη Σαββίδου.
ΕΝΟΤΗΤΑ 01 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΒΙΟΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ
ΈΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΣ. Πιθανά σημεία προβληματισμού: Πώς μετέφερε αρχικά την τροφή του ο προϊστορικός άνθρωπος και ποιες δυσκολίες.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ
Διδακτική της Πληροφορικής ΗΥ302 Εργασία :Παρουσίαση σχολικού βιβλίου Γ’ Λυκείου Τεχνολογικής Κατεύθυνσης «Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον»
Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Axαΐας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καινοτόμο Σεμινάριο Περιβαλλοντικής.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Ο μαθητής / τρια να μπορεί να (α) Πειραματίζεται και δημιουργεί πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες συνθέσεις τελικής παρουσίασης για τα σχέδια κολλάζ που έχει.
Καταγραφή ιδεών Το πρώτο βήμα στη συγγραφή της έκθεσής σας είναι να καταγράψετε όλες τις ιδέες σας. Δε χρειάζεται να τις γράψετε με κάποια σειρά, αργότερο.
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΪΟΝ/0311/22) Έρευνα για αξιολόγηση λογισμικού Engino KidCAD για τη χρήση του.
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 2: Η εξέλιξη των εργαλείων της Εκπαίδευσης. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής,
Η γραφική ε π ικοινωνία στο Αναλυτικό π ρόγραμμα Μάντολε Ειρήνη Σύμβουλος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
Εκπαιδευτική Ημερίδα ΑΚΙΔΑ « Σχολική Ηγεσία » 14/3/2013, CIIM Λευκωσία Δρ Μάριος Στυλιανίδης.
Επίσημος ορισμός Ποιότητας (πρότυπο ISO 8402) Σύνολο χαρακτηριστικών μιας οντότητας για την ικανοποίηση εκφρασμένων και συνεπαγόμενων αναγκών. Αντικείμενο.
Προδιαγραφές εκπαιδευτικού Λογισμικού. Γενικές προδιαγραφές Να αξιοποιεί όλα τα επικοινωνιακά μέσα (κείμενο, εικόνα, ήχο, μουσική, video, σχέδια και κινούμενα.
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΟΛΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Δυο πράγματα χρειάζεσαι να ξέρεις, για να πετύχεις οποιοδήποτε Επίτευγμα…
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Πορεία διδασκαλίας Στάδιο προετοιμασίας Στάδιο παρουσίασης
Προδιαγραφές εκπαιδευτικού Λογισμικού
Πως δημιουργούμε μια παρουσίαση στο PowerPoint
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Εισαγωγή στα Έμπειρα Συστήματα
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 9η Σύνταξη Πτυχιακής Εργασίας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 1)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ;
Επιστήμη των Υπολογιστών
ΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Πληροφοριακό σύστημα Πληροφοριακό Σύστημα μιας επιχείρησης/οργανισμού είναι ένα σύστημα που αποτελείται από ανθρώπους, διαδικασίες και εξοπλισμό (Υλικό,
Σύγχρονες μεθοδολογίες ανάπτυξης και διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων 2ο Κεφάλαιο.
ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Δύο πρωτότυπα προβλήματα από το σχολικό βιβλίο της Ά Γυμνασίου
Πρωτότυπα προβλήματα Κατσανού Μαρία.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Σχεσιακεσ βασεισ δεδομενων
τον αριθμό των πηγών (ένα ή πολλαπλά κείμενα)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Τρίμηνο
Μετρώντας Αντίστροφα..! Στέλλα Πέτρου Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
- Προσεκτικός σχεδιασμός Α΄Φάση - Επιλογή του θέματος - Καθορισμός στόχων       Από τους μαθητές      - Προσεκτικός σχεδιασμός  
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Ανδρέου

1. Εντοπισμός του προβλήματος (τι ανάγκη έχω) 2. Επεξήγηση της κατάστασης ή της εντολής που έχω για λύση ενός προβλήματος 3. Καθορισμός ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ (περιορισμοί – απαιτήσεις) για την επίλυση του προβλήματος. Οι προδιαγραφές αφορούν ως συνήθως μορφή, μέγεθος, λειτουργία, υλικά, κόστος, διαθέσιμος χρόνος κτλ.

Τομείς της έρευνας Τομείς της έρευνας - Ερευνώ πώς έλυσαν οι άλλοι το πρόβλημα (μελέτη κατασκευών) - Ερευνώ από βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, περιοδικά, internet - Ερευνώ από ανθρώπους που έχουν σχέση με το πρόβλημα (την κατασκευή που θέλω να κάνω)

Διαμέσου της έρευνας πρέπει να παίρνουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: - Ποιο μέγεθος θα έχει; - Από τι υλικά θα κατασκευαστεί; - Πώς θα λειτουργεί; - Πόσο θα κοστίσει; - Πώς θα συντηρείται; (κόστος συντήρησης) - Τι σχήμα θα έχει – εμφάνιση - Πόσο χρόνο θα μας πάρει για να το κατασκευάσουμε – τι είδους ενέργεια θα χρειάζεται για να λειτουργήσει κ.ά.

Επινόηση και σχεδιασμός τουλάχιστον 3 ιδεών που θα μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα. Επινόηση και σχεδιασμός τουλάχιστον 3 ιδεών που θα μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα. Τι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε τη δημιουργία ιδέων: Τι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε τη δημιουργία ιδέων: - Μην απορρίπτετε αρχικά καμιά ιδέα (ακόμη και οι πιο τρελλές ιδέες μπορούν να δώσουν βοήθεια για λύση). - Κοιτάζοντας μια παρόμοια κατακευή μπορούμε να δώσουμε ιδέες για βελτίωσή της. - Να μην ξεχνάτε πού θα τη χρησιμοποιείτε, ποιο πρόβλημα θα επιλύει, ποιοι θα τη χρησιμοποιούν – στηρικτείτε στην έρευνα που κάνατε.

Βελτίωση και παρουσίαση της καλύτερης ιδέας δηλαδή της τελικής λύσης με σχέδια, σχόλια και αιτιολόγηση της επιλογής της. Βελτίωση και παρουσίαση της καλύτερης ιδέας δηλαδή της τελικής λύσης με σχέδια, σχόλια και αιτιολόγηση της επιλογής της.

Ετοιμασία κατασκευαστικού σχεδίου της τελικής λύσης (στην ορθογραφική προβολή). Ετοιμασία κατασκευαστικού σχεδίου της τελικής λύσης (στην ορθογραφική προβολή). Πολλές φορές είναι χρήσιμο και ένα καλό μοντέλο της κατασκευής. Πολλές φορές είναι χρήσιμο και ένα καλό μοντέλο της κατασκευής. Καλό είναι να δημιουργηθεί κατάλογος των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και οι ποσότητες που θα χρειαστούν. Καλό είναι να δημιουργηθεί κατάλογος των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και οι ποσότητες που θα χρειαστούν.

ΠΑΝΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. ΠΑΝΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. - Οργάνωση της εργασίας - Εξεύρεση των υλικών - Εξερεύνηση των μέσων που θα χρησιμοποιηθούν (εργαλεία – μηχανήματα) - Εργάζομαι πάντα ακολουθώντας τα κατασκευαστικά σχέδια.

Αξιολόγηση της κατασκευής πάντοτε σε σχέση με τις προδιαγραφές. Κοιτάζουμε αν είμαστε μέσα στα επιθυμητά πλαίσια επίλυσης του προβλήματος. Κοιτάζουμε αν είμαστε μέσα στα επιθυμητά πλαίσια επίλυσης του προβλήματος. Μελετούμε τα αδύνατα σημεία, ελλείψεις και εισηγήσεις για τη βελτίωση της κατασκευής. Μελετούμε τα αδύνατα σημεία, ελλείψεις και εισηγήσεις για τη βελτίωση της κατασκευής.