Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρωτότυπα προβλήματα Κατσανού Μαρία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρωτότυπα προβλήματα Κατσανού Μαρία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρωτότυπα προβλήματα Κατσανού Μαρία

2 Πρόβλημα 1 Μια συνταγή για κεικ αναφέρει: «4 αυγά, 1 πακέτο φαρίνα του μισού κιλού, 250 gr βουτύρου, 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 βανίλια, 1 φλιτζάνι γάλα». Βρές πώς θα γίνει η συνταγή αν θέλεις να φτιάξεις μεγαλύτερη δόση και έχεις 7 αυγά.

3 Οικείο με τις εμπειρίες του μαθητή: Εικόνα από καθημερινές εργασίες του σπιτιού.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική επίλυσης. Έχει ως θέμα του τις αναλογίες, αλλά μπορεί να λυθεί αλγεβρικά, με χρήση της εξίσωσης y = αx, γεωμετρικά, είτε με δοκιμές. Οι μαθητές μπορούν να εφαρμόσουν τα δικά τους μοντέλα λύσης.

4 Πρόβλημα 2 Σε ένα διαγώνισμα, κάθε μαθητής πρέπει να απαντήσει σε 100 ερωτήσεις. Θα πάρει 3 μονάδες για κάθε σωστή απάντηση και μόνο 1 μονάδα για κάθε λανθασμένη. Ένας μαθητής πήρε συνολικά 220 μονάδες. Σε πόσες ερωτήσεις απάντησε σωστά;

5 Οικείο με τις εμπειρίες του μαθητή: Εικόνα από το σχολικό του περιβάλλον, διαφορετικός τρόπος βαθμολόγησης. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική επίλυσης. Μπορεί να λυθεί είτε αριθμητικά είτε αλγεβρικά. Αριθμητικά: Αν όλες οι ερωτήσεις ήταν σωστές, θα είχε πάρει 300 μονάδες, άρα η διαφορά των 80 μονάδων οφείλεται στον αριθμό των λανθασμένων απαντήσεων. Αλγεβρικά: Κατασκευή εξίσωσης και επίλυσή της. Οι μαθητές μπορούν να εφαρμόσουν τα δικά τους μοντέλα λύσης. Να δοκιμάσουν με δικούς τους αριθμούς και να προσπαθήσουν να επαληθεύσουν την λύση τους.


Κατέβασμα ppt "Πρωτότυπα προβλήματα Κατσανού Μαρία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google