Τρώγεται μόνο ψημένο και είναι νόστιμο πολύ. Σας αρέσει πολύ! Τι είναι; Κρέας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Οδηγίες πως παίζεται το παιχνίδι
Προληψη καρκινου: ΑλλαγεΣ στο τροπο ζωηΣ απο την παιδικη ηλικια
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
ΟΣΠΡΙΑ Τα όσπρια χρησιμοποιούνται άμεσα για τη διατροφή του ανθρώπου, ενώ πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων. Ανάμεσα στα όσπρια,
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Πυραμίδα των τροφών.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Κρέας,Ψάρι,Όσπρια.
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
Εισαγωγή στην Τροφογνωσία
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Κρέατα ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Oι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας, όχι μόνο σε γιορτές.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
ΧΟΙΡΙΝΑ 1.
Η ανάπτυξη και η καλή διατήρηση του ανθρώπινου οργανισμού εξαρτάται από την ποιότητα, την ποικιλία και την ποσότητα των θρεπτικών ουσιών που παίρνει.
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Δ΄Δημοτικό Σχολείο Λατσιών 2η Τηλεδιάσκεψη Οίκαδε 4 Απριλίου 2011
Άσκηση και Διατροφή. Η άσκηση ωφελεί κάνει όμορφο κορμί Αρκεί να σκεφτείς τα θαύματα που κάνει για σένα : Βοηθά στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος:φτιάχνει.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ♪ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΟΣΠΡΙΑ) ♪ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ♪ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
Λαχανικά. Τα λαχανικά χωρίζονται σε έξι ομάδες: Καρποί Πράσινα φυλλώδη Ρίζες Κόνδυλοι Βολβοί Άνθη.
Διατροφή Ενότητα 18: Κρέας, κρεατοσκευάσματα και ψάρια Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
Πρακτική στην κοινότητα.  Γνωριμία διαφόρων ομάδων τροφίμων και ενημέρωση σχετικά με υγιεινές διατροφικές συνήθειες και συχνότητα κατανάλωσης τροφίμων.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
1 Κρέατα  ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: 1. Αντιληφθεί και να σχολιάζει τη θέση των κρεάτων στη διατροφή του ανθρώπου 2. Εντοπίζει τα αρνητικά στοιχεία από την.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Αυγά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Κατάρτιση διαιτολογίου
Το Πεπτικό Σύστημα του ανθρώπου
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Σ΄ αυτήν την εργασία θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ομάδες τροφίμων, στα θρεπτικά που περιέχονται σ’ αυτές και.
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ εργασια στο μαθημα της οικιακησ οικονομιασ τμημα : α1 δημητρα βλαχιωτη ολγα βογκλη σοφια ανδρικοπουλου δημητρα δενδρινελλη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τρώγεται μόνο ψημένο και είναι νόστιμο πολύ. Σας αρέσει πολύ! Τι είναι; Κρέας

Το τρως λίγο σε γιατρεύει Το τρως πολύ σε αρρωσταίνει Θετικά κρέατος: 1. Το κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες

2. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες B

3. Είναι πλούσιο σε σίδηρο

Αρνητικά - Κίνδυνοι από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος Το κρέας περιέχει πολύ λίπος, συγκεκριμένα χοληστερόλη που δημιουργεί προβλήματα καρδιοπαθειών. Πώς;

Τι μπορεί να αντικαταστήσει το κρέας στη διατροφή μας;

Έχετε ακούσει για το κόκκινο και το άσπρο κρέας; Ποια η διαφορά στην εμφάνιση; Από ποια ζώα παίρνουμε το κόκκινο και από ποια ζώα το άσπρο; Κόκκινο κρέας Άσπρο κρέας Βοδινό Κοτόπουλο Αρνίσιο Γαλοπούλα Κατσικίσιο Κουνέλι Χοιρινό Κυνήγια

Βοδινό Αρνίσιο

Xοιρινό

Άσπρο κρέας

Με ποια συχνότητα πρέπει να καταναλώνουμε το κρέας;

Τι επισημαίνετε για το άσπρο και το κόκκινο κρέας; Γιατί ;

Με ποιες μεθόδους ψήνουμε το κρέας; 1. Βράσιμο 2. Στη σχάρα 3. Τηγάνισμα

Ποια μέθοδος είναι ανθυγιεινή και γιατί; Ποια μέθοδος είναι υγιεινή;

Οι μορφές του κρέατος στην αγορά Α. Φρέσκο

Β. Διατηρημένο 1. Κατεψυγμένο Τι είναι αυτό που τα διατηρεί στην κατάψυξη και δε χαλά το κρέας;

2. Κονσερβοποιημένα Τι είναι αυτό που διατηρεί το κρέας στην κονσέρβα για πολλά χρόνια;

3. Αλλαντικά - Καπνιστά

Μελετήστε τις κονσέρβες . Ποιες πληροφορίες αναγράφονται πάνω; Μελετήστε τις κονσέρβες . Ποιες πληροφορίες αναγράφονται πάνω; Ημερομηνία παραγωγής και λήξης Συστατικά Χώρα προέλευσης Πίνακας θρεπτικής αξίας Βάρος

Τι είναι αυτό που ανάγκασε τους ανθρώπους (από τα προϊστορικά χρόνια ) να επινοήσουν μεθόδους για να διατηρούν το κρέας;

Ποια νομίζετε ότι είναι η πιο αρχαία μέθοδος;

Από ποιο κρεοπωλείο θα αγοράζατε κρέας και γιατί;

Αλλαντικά Γιατί περιέχουν περισσότερη χοληστερόλη από τα φρέσκα κρέατα;

Όταν πάρουμε το κρέας τι πρέπει να προσέξουμε;

Το κρέας να είναι σφραγισμένο