Τρώγεται μόνο ψημένο και είναι νόστιμο πολύ. Σας αρέσει πολύ! Τι είναι; Κρέας
Το τρως λίγο σε γιατρεύει Το τρως πολύ σε αρρωσταίνει Θετικά κρέατος: 1. Το κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες
2. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες B
3. Είναι πλούσιο σε σίδηρο
Αρνητικά - Κίνδυνοι από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος Το κρέας περιέχει πολύ λίπος, συγκεκριμένα χοληστερόλη που δημιουργεί προβλήματα καρδιοπαθειών. Πώς;
Τι μπορεί να αντικαταστήσει το κρέας στη διατροφή μας;
Έχετε ακούσει για το κόκκινο και το άσπρο κρέας; Ποια η διαφορά στην εμφάνιση; Από ποια ζώα παίρνουμε το κόκκινο και από ποια ζώα το άσπρο; Κόκκινο κρέας Άσπρο κρέας Βοδινό Κοτόπουλο Αρνίσιο Γαλοπούλα Κατσικίσιο Κουνέλι Χοιρινό Κυνήγια
Βοδινό Αρνίσιο
Xοιρινό
Άσπρο κρέας
Με ποια συχνότητα πρέπει να καταναλώνουμε το κρέας;
Τι επισημαίνετε για το άσπρο και το κόκκινο κρέας; Γιατί ;
Με ποιες μεθόδους ψήνουμε το κρέας; 1. Βράσιμο 2. Στη σχάρα 3. Τηγάνισμα
Ποια μέθοδος είναι ανθυγιεινή και γιατί; Ποια μέθοδος είναι υγιεινή;
Οι μορφές του κρέατος στην αγορά Α. Φρέσκο
Β. Διατηρημένο 1. Κατεψυγμένο Τι είναι αυτό που τα διατηρεί στην κατάψυξη και δε χαλά το κρέας;
2. Κονσερβοποιημένα Τι είναι αυτό που διατηρεί το κρέας στην κονσέρβα για πολλά χρόνια;
3. Αλλαντικά - Καπνιστά
Μελετήστε τις κονσέρβες . Ποιες πληροφορίες αναγράφονται πάνω; Μελετήστε τις κονσέρβες . Ποιες πληροφορίες αναγράφονται πάνω; Ημερομηνία παραγωγής και λήξης Συστατικά Χώρα προέλευσης Πίνακας θρεπτικής αξίας Βάρος
Τι είναι αυτό που ανάγκασε τους ανθρώπους (από τα προϊστορικά χρόνια ) να επινοήσουν μεθόδους για να διατηρούν το κρέας;
Ποια νομίζετε ότι είναι η πιο αρχαία μέθοδος;
Από ποιο κρεοπωλείο θα αγοράζατε κρέας και γιατί;
Αλλαντικά Γιατί περιέχουν περισσότερη χοληστερόλη από τα φρέσκα κρέατα;
Όταν πάρουμε το κρέας τι πρέπει να προσέξουμε;
Το κρέας να είναι σφραγισμένο