ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Παρουσίαση τελικών αποτελεσμάτων ερευνητικού προγράμματος συγχρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ E-CONS
Advertisements

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ – ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ CREATIVE INDUSTRIES ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ- ΒΙΟΠΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ.
ΗΜΕΡΙΔΑ «Λόγος και Αντίλογος για την Επιλογή και Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών : Τάσεις και Προβληματισμοί» Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 Ανάπτυξη Μηχανισμών.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – • Λειτουργεί.
“Η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό χώρο” Δημήτριος Β. Αποστολόπουλος Γεωπόνος MSc, MBA Πάτρα, 30/03/2013.
Νοέμβριος 2009 Κατερίνα Φυτράκη Φιλόλογος ΜΑ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ
Ανάπτυξη Μοντέλου Ρομποτικού Οχήματος Σταθερής Τροχιάς, για Αποθήκη Κέντρου Διανομής Λιανεμπορίου ή Υπηρεσιών Logistics Γκρέμος Αναστάσιος ΠΛΣ Διπλωματική.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Οφέλη και Προοπτικές Χρηματοδότησης μέσω Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Ροζάννα Σεμερτζιάν Υπεύθυνη Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Γραφείο Στήριξης Ερευνητικών & Αναπτυξιακών.
Χαλκιδική 8/9 Ιουλίου 2006 Κ. Κοκκινοπλίτης Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας Σχεδιασμού & Κατάρτισης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΡΟΤΥΠΑ.
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
Η Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη ως πλαίσιο Εκπαίδευσης Νεοδιορισθέντων Εκπαιδευτικών: Ποιοτικοί Εκπαιδευτικοί για Ποιοτική Εκπαίδευση ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ/ΠΑΙΔΙ/0308(ΒΙΕ)/07.
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΕΕ ΓΣΕΒΕΕ ΕΣΤΕ Κοινή Συνέντευξη Τύπου Αθήνα, 24/4/2013.
ACCELERATE ένα δοκιμαστικό έργο Παρήγαγε μια σειρά από πιλοτικά προϊόντα, εργαλεία, μεθόδους τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα και να χρησιμοποιηθούν.
ΞΑΝΘΗ 2013, 2ο ΣΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΙΔΗΣ Μαθηματικός.
Γ΄ Δημοτικό Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας» Λευκωσία
Ελληνογαλλική Σχολή ‘Άγιος Παύλος’’
Σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ Σύρος.
Γιατί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα;. Τα Πολιτιστικά προγράμματα προϋπήρχαν του θεσμού. Θετικό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και παράδοση. Αρνητικό γιατί δεν είναι.
ΤΠΕ και γραμματισμός Επιμέλεια παρουσίασης: Νότα Σεφερλή.
“Προετοιμασία του Δασκάλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Αρχική Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας” Πρόταση.
Η ΔΕΣΜΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
LIFE- ENVIRONMENT PROGRAMME ‘Starting with the promotion of IPP approach in Mediterranean countries’’ Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 Παρουσίαση Start-IPP.
Χριστιάνα Μενοίκου Σύμβουλος Επιστήμης, ΥΠΠ Νοέμβριος 2007 Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ως εργαλείο μάθησης και αξιολόγησης στο μάθημα της επιστήμης. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
Ηλεκτρονικά και Τεχνολογία Ελέγχου
Φαίη Ορφανού Δικηγόρος, Διευθύντρια αέλια – εργαστήρι για την επαγγελματική ζωή Πανεπιστήμιο Αιγαίου – : «Από την ιδέα στην υλοποίηση: Προστάτεψε.
Η Διδασκαλία των ΤΠΕ στα Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ
Τεχνολογία B΄ Γυμνασίου
4 ο ΕΠΑ.Λ. Αθηνών Β Πληροφορικ ής Σχ. Ετ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Dr. ΜΗΤΣΙΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.
Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
17-19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Χώρος Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Μακεδονίτισσα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
1 2 ος Στόχος Σχολικής Χρονιάς ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Εύα Νεοφύτου ΕΜΕ Οικιακής Οικονομίας.
Ημερίδα 4 Πορεία των διαδικασιών Διασφάλισης της ποιότητας 15 Νοεμβρίου 2012.
ΈΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΣ. Πιθανά σημεία προβληματισμού: Πώς μετέφερε αρχικά την τροφή του ο προϊστορικός άνθρωπος και ποιες δυσκολίες.
CCNA3: Switching Basics and Intermediate Routing v3.0 Ενημέρωση για το Μάθημα Δίκτυα-Ακαδημία CISCO.
Συνεργασία στο νηπιαγωγείο μέσα από ένα δημιουργικό πολύγωνο
Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Εκπαιδευτικό λογισμικό Εκπαιδευτικό λογισμικό είναι το προϊόν της τεχνολογίας μέσω του οποίου πραγματοποιείται η διδασκαλία ενός ή περισσοτέρων γνωστικών.
«Η Προοπτική της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» Πάτρα 9/12/2006 Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο Τοπικής Πρόσβασης Δήμου Μεσσάτιδος Κωτσόπουλος.
Αξιολόγησης της θεματικής πύλης της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θύρα Κυριακή Μπαλτά Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Βιβλιοθήκη.
Σχεδιομελέτη προϊόντων με τη χρήση Η/Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΖΕΥΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β’ ΑΘΗΝΑΣ 2ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΣΕΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Γραμματική.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΪΟΝ/0311/22) Έρευνα για αξιολόγηση λογισμικού Engino KidCAD για τη χρήση του.
Ανεβοκατεβάσματα Ζευγαρά Βάλια Καρανάσιου Κων/να Καστανούλια Γεωργία Σφίγγας Νάσος Φούκα Μελίνα Χαρκοπλιά Αναστασία Εκπ/κός Πληροφορικής: Μαυραντζάς Νικόλαος.
Πανεπιστήμιο Κρήτης Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Μελέτη βιωσιμότητας ακτοπλοϊκής γραμμής Ρεθύμνου – Πειραιά Χρηματοδότηση Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου.
ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Προηγμένα Συστήματα Παραγωγής, Αυτοματισμού και Ρομποτικής» ( Φασουλάς Γιάννης Επίκουρος.
Η Ηλιακή Έρευνα στο Ινστιτούτο Κύπρου Ινστιτούτο Κύπρου -
ELBorG Διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαιδευτικών παιχνιδιών Σίμος Ρετάλης & Τερζάκης Αργύρης – Κεσελόπουλος Γιώργος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ Ι ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΤΕΚΕ Έλενα Πουλλή Επιστημονικός Λειτουργός Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας.
«Π ΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » 22-26/06/15 Ρίγα, Λετονία.
Κώστας Θεριανός, Δρ. Επιστημών της Αγωγής Το σχέδιο δράσης (project) και η σύνδεση του με την Επαγγελματική Συμβουλευτική.
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης
Η αξιοποίηση των tablets στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων
Ομφάκινον Ομφάκινον.
Το αυτοκίνητο που κινείται με νερό.
Η Ρομποτική στην Εκπαίδευση
EIKONIKO ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
--
Ελληνογαλλική Σχολή Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας.
H Εξέλιξη της Παιδείας από το στάδιο Παιδεία 1
ACCELERATE Διάρκεια: 18 μήνες Προϋπολογισμός: Ευρώ
Αλέξανδρος Σαχινίδης, ΜΒΑ, Ph.D. ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Παρουσίαση τελικών αποτελεσμάτων ερευνητικού προγράμματος συγχρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και τα διαθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. Engino Solar Παρουσίαση: Κώστας Σίσαμος, Συντονιστής Έργου

Η ΕΤΑΙΡΙΑ Η engino ξεκίνησε το 2004 με σκοπό να σχεδιαστούν συνδετήρες για τα ξύλα στο μάθημα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Παραδοσιακός τρόπος σύνδεσης με γόμα και χαρτονάκι Νέα μέθοδος συναρμολόγησης με πλαστικούς συνδετήρες engino

Η ΕΤΑΙΡΙΑ Στην πορεία διαφάνηκε η ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι για να μπορούν τα παιδιά να μαθαίνουν τεχνολογία παίζοντας και στο σπίτι Σχεδιασμός πακέτων πώλησης… Σχεδιασμός νέων εξαρτημάτων… Κατασκευή μοντέλων… Ανάπτυξη οδηγιών κατασκευής…

Η ΕΤΑΙΡΙΑ Τα πρώτα πακέτα engino κυκλοφόρησαν το 2007 και κάθε χρόνο προστίθενται νέα εξαρτήματα και προϊόντα. Παρουσιάστηκε το παιχνίδι σε πολλές διεθνείς εκθέσεις… Δημιουργία καταστήματος στη Λεμεσό… Διεθνείς και τοπικές βραβεύσεις… Από το 2012 Εργοστάσιο στην Κύπρο…

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ENGINO ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΠΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΕ 24 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΥΡΩ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΠΕ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2 ΤΟΜΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑΣ: - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ

ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΛΙΑΚΟ ΠΑΝΕΛ 3V ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Σχεδιασμός νέων εξαρτημάτων : Πολλά πάνελ μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους για αύξηση της ενέργειας! Μεγάλη επιφάνεια συλλέκτη Θα έπρεπε να μπορεί να κινεί τα μοντέλα engino που είναι μεγάλα σε μέγεθος Αυξημένο κόστος ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ:

ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αναπτύχθηκε ειδικό μοτέρ με ενσωματωμένο κιβώτιο ταχυτήτων για να μπορεί να κινείται με ηλιακή ενέργεια. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ - ΜΟΤΕΡ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Σχεδιασμός νέων εξαρτημάτων : Το μοτέρ φάνηκε ότι είχε προβλήματα και σχεδιάστηκε άλλο πιο δυνατό και ενσωματωμένη μπαταριοθήκη για λειτουργία ακόμα και χωρίς ηλιακό πάνελ!

ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Το ίδιο μοτέρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα μοντέλα ακόμα και σε μοντέλα ρομποτικής που αναμένεται να είναι έτοιμα αρχές του 2013

ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Για την παροχή ενέργειας στα μοντέλα ανεξαρτήτως της θέσης του μοντέλου και της ηλιοφάνειας, αναπτύχθηκε ενσύρματο τηλεχειριστήριο που λειτουργεί είτε με ενέργεια από τους ηλιακούς συλλέκτες είτε από 3χΑΑΑ μπαταρίες. ΤΗΛΕΧΕΙΡΗΣΤΗΡΙΟ

ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Για τα σχολεία αναπτύχθηκε ένα σετ σε πλαστικό κουτί με αρκετά εξαρτήματα για όλα τα κεφάλαια που αφορούν μηχανισμούς, δομές, και ενέργεια. Επιπρόσθετα, σχεδιάστηκαν σε ξεχωριστό λογισμικό όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες με γραφικά και κίνηση

ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Για τα καταστήματα αναπτύχτηκαν 3 ολοκληρωμένα πακέτα:

ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Για να μπορεί το προϊόν να ενταχθεί αποτελεσματικά στην στη τάξη, έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Δρ. Κώστα Κωνσταντίνου και την ομάδα του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό με δραστηριότητες και πειράματα, κάτι που θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε σε επόμενες παρουσιάσεις και στα εργαστήρια! Από παρουσίαση του engino σε σχολεία στην Κορέα… Σας ευχαριστώ…