Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στο Δημοτικό: Δημιουργώ και εκφράζω μύθους και ιστορίες με πολυμέσα. Ολοήμερο Π.Π.Σ.Π.Θ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Βασικές κατηγορίες εκπαιδευτικού λογισμικού
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΧΙΟΥ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη τάξη Θέμα: Γνωριμία με την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού.
WEB PAGE VIA WEEBLY. Α’ ΦΑΣΗ •Ενημέρωση Β’ ΦΑΣΗ •Συντονισμός Γ’ ΦΑΣΗ •Συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών Δ’ ΦΑΣΗ •Υλοποίηση.
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
Η Εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
& Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Χρήση και Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία Τσουλής Μιλτιάδης
Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ
2ο φύλλο εργασίας 1η δραστηριότητα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών Δυτικής Ελλάδας Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΕΑΠΗ - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΤΚΕΠ Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β΄Επιπέδου.
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογιές της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ
Ημερίδα επιμόρφωσης Φιλολόγων στις Νέες Τεχνολογίες Σχολικός Σύμβουλος Μηχανολόγων ΠΕ12 Λ. Ψαρράς Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών: Εκπόνηση ιστοσελίδας.
TI EINAI;  κλασικό λογισμικό οπτικοποίησης-γραφικής απεικόνισης της Γης το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Διαδίκτυο.
Αναπληρωτής Καθηγητής Ανδρέας Βέγλης Διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
8ο Δ.Σ. Κορίνθου Νέα Προγράμματα Σπουδών
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
The great Comic of Greek Philosophers Τίτλος: The great Comic of Greek Philosophers Τάξη:Έκτη Δημοτικού Διάρκεια:6 μήνες Μάθημα: Ξένη Γλώσσα (Αγγλική)
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Εφαρμογές Πληροφορικής
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΜΗΜΑ Π 2 ΓΟΓΟΥΛΟΥ ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 5.4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ.
#dyas_collections password: academyofathens1926. Πώς προβάλλω τις συλλογές μου μέσα από το ΔΥΑΣ Παρουσίαση των στοιχείων καταγραφής των συλλογών στην.
Τσιγγίδου Τάνια. Τι είναι Το 'Wiki' (που προφέρεται ως «γουίκι») είναι ένας τύπος ιστοτόπου που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί.
Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
Google docs Google docs forms
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΔΥΣΣΕΑ-ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ
Πώς τα απλά μαθηματικά μπορούν να εξηγήσουν «μαγικά κόλπα»;
Γεωρ. Λασκαράκης Εισήγηση με θέμα
Πρόγραμμα Kidspiration
1 Ενότητα 5.3.1: Ερωτηματολόγια με τη χρήση του Διαδικτύου Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος - Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών.
1 Υπηρεσίες Πληροφόρησης σε Ψηφιακό Περιβάλλον Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας, Κέρκυρα Ηλεκτρονική Δημοσίευση Θέμα: Τεχνολογίες.
Τάξεις στις οποίες απευθύνεται: Β Γυμνασίου
Σύγχρονη Εκπαίδευση = Απόκτηση Πληροφορίας Λήψη πληροφορίας + Επεξεργασία από μαθητή Βιωματική διδασκαλία.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ TO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ; Δίκτυο υπολογιστών (γενική έννοια)
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα –Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σήμερα
Εργασίες των μαθητών του Ε1 στο μάθημα Τ.Π.Ε. με θέμα τα «Σύννεφα λέξεων» Μάθημα Τ.Π.Ε. Σχ. έτος: Χάιδω Δράκου ΠΕ19.
Κοινότητες Πρακτικής και Μάθησης Νότα Σεφερλή. Η έννοια της κοινότητας Σύνολο ανθρώπων με κοινά κοινωνικά χαρακτηριστικά (ορολογία, απόψεις, προσδοκίες,
Τι είναι το wiki; Wiki και φιλολογικά μαθήματα. Λεωφορείο στη Χαβάη! γρήγορα – γρήγορα!
Κατασκευάζοντας μια ιστοσελίδα 5 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Υπεύθυνη Δασκάλα: ΜΠΙΛΙΟΥΡΗ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤ΄ΤΑΞΗ.
8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Τούλιου Ευτυχια Τάξη: Β΄, ΣΤ΄
Πανεπιστημιακό κέντρο εκπαίδευσης επιμορφωτών Δυτικής Ελλάδας Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΕΑΠΗ - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΤΚΕΠ Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β΄Επιπέδου.
1η Φάση Εργασίας o Ευαγγέλη Ντάρλα: Υπεύθυνος συλλογής πληροφοριών, Σχεδιαστής παρουσίασης, Υπεύθυνος παρουσίασης o Ζάρρου Γεωργία: Υπεύθυνος συλλογής.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Αναγνώριση, έκφραση, χειρισμός συναισθημάτων»
Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, Οκτωβρίου 2015 « Εκπαιδευτικό υλικό και εφαρμογές για μαθητές με αναπηρία » Κ. Μπούκουρας.
Αρχές κατασκευής διδακτικών-μαθησιακών σεναρίων
C OMIC S TRIP C REATOR. T Ο Π ΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Comic Strip Creator αποτελεί μια εναλλακτική εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακών κομικς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Κινούμενη Εικόνα - Animation. … κάποτε ήταν το Κινούμενο Σχέδιο  Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί.
Wikis Ο Cunningham εμπνεύστηκε τον όρο wiki από τα "wiki wiki", δηλαδή τα "γρήγορα" λεωφορεία πυκνών δρομολογίων στον αερολιμένα της Χονολουλού.
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Που και πως ψάχνουμε.
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
Google docs Google docs forms
Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου
γράψτε το Θέμα Εργασίας
Το 1ο ΓΕΛ. Χίου παρουσιάζει το πρόγραμμα COMIC και ΕΦΗΒΕΙΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 12: Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου Λέξεις Κλειδιά: Διαδίκτυο, Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web), ιστοσελίδα.
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στο Δημοτικό: Δημιουργώ και εκφράζω μύθους και ιστορίες με πολυμέσα. Ολοήμερο Π.Π.Σ.Π.Θ

Σκοπός της εργασίας Σκοπός της εργασίας είναι η υλοποίηση ενός πολυμεσικού έργου, βασισμένου στη περιγραφή των μύθων και ιστοριών κάποιοι από τους οποίους αναφέρονται στο διδακτικό βιβλίο της Ιστορίας της τρίτης Δημοτικού, με υπότιτλο : Από τη Μυθολογία στην Ιστορία. Τελικός στόχος είναι η ανάπτυξη εκπαιδευτικού ψηφιακού υλικού στο επίπεδο του Δημοτικού, με τη δημιουργία πολυτροπικού κειμένου.

https://sites.google.com/site/psauth/ Η περιγραφή του μύθου επιτυγχάνεται με τη βοήθεια των ΤΠΕ. Οι μαθητές/τριες, για το έργο αυτό χρησιμοποιούν δικτυακό τόπο, με κατάλληλες οδηγίες. https://sites.google.com/site/psauth/

Συλλογή / ερμηνεία / περιγραφή, μύθων και εντοπισμός των λέξεων-συμβόλων Τίτλος μύθου: -ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΑΒΓΟ Βρείτε εικόνες ΘΕΜΑ Δημιουργία του κόσμου ΚΑΤΑΓΩΓΗ (Προέλευση) Αρχαία Ελλάδα   ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ (ΠΟΥ , ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ) Σύμπαν ΠΗΓΗ Graves, Robert (1990) [1955]. The Greek Myths. 1. Penguin Books. ISBN 9780140010268. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Greek_Myths Απολλώνιος ο Ρόδιος, Αργοναυτικά Α 496-505

Γράψε ΟΝΟΜΑΤΑ - ΗΡΩΕΣ που αναφέρονται: Ευρυνόμη Όφίων   Γράψε τα σύμβολα που ο μύθος χρησιμοποιεί: Χάος Τίποτε στέρεο Αέρας Οφις Περιστέρι 'Αβγό

Γράψε την περίληψη του μύθου που διάλεξες:   Στην αρχή ήταν η Ευρυνόμη, Θεά των Πάντων. Αναδύθηκε γυμνή από το Χάος, αλλά δεν βρήκε τίποτε στέρεο για να ακουμπήσει τα πόδια της, και έτσι διαχώρισε τη θάλασσα από τον ουρανό χορεύοντας μόνη πάνω στα κύματα. Η Ευρυνόμη χόρεψε κατά τα νότια, και ο αέρας αναδεύτηκε πίσω της. Η Ευρυνόμη στράφηκε και άδραξε αυτόν το βόρειο άνεμο , τον έτριψε μέσα στα χέρια της και ιδού ο μέγας όφις ο Όφίων Η θεά Ευρυνόμη γονιμοποιήθηκε από τον άνεμο με μορφή φιδιού. Η ίδια είχε τη μορφή περιστεριού έτσι ώστε να γεννήσει το Κοσμικό Αβγό. Με την προσταγή της, ό 'Οφιων κουλουριάστηκε επτά φορές γύρω στο αβγό, ώσπου το αβγό άνοιξε και χωρίστηκε στα δύο. 'Από μέσα του κύλησαν όλα όσα υπάρχουν, πλανήτες, τα αστέρια, η Γή. Η Ευρυνόμη και ό Όφιων έστησαν το σπιτικό τους στο όρος 'Όλυμπο, όπου ό 'Οφιων εξόργισε την Ευρυνόμη υποστηρίζοντας ότι αυτός ήταν ο δημιουργός του Σύμπαντος. Εκείνη εξόρισε στις σκοτεινές σπηλιές κάτω από τη Γη

Οδηγίες για τη δημιουργία κόμικ Όνομα ομάδας. …………………………… Οδηγίες για τη δημιουργία κόμικ Όνομα ομάδας …………………………….. Ονόματα μελών: ……………………………………………………………………………………… Δημιουργία κόμικ (comic) Να κατασκευάσετε μαζί με τους συνεργάτες σας το δικό σας κόμικ (comic). Αρχικά πρέπει να γράψετε το σενάριο του κόμικ (comic) σας. Να σκεφτείτε και θα συζητήσετε τα βασικά σημεία της ιστορίας σας και τους ήρωες της με τους συνεργάτες σας Γράψτε το σενάριο σας προσπαθώντας να : περιγράψτε τους χώρους όπου θα διαδραματίζεται ο μύθος να καταγράψετε τους διάλογους ή τα λόγια του αφηγητή αν υπάρχει αφηγητής στην ιστορία σας να περιγράψετε πώς νιώθουν και τι σκέφτονται οι ήρωες Πριν να φτιάξετε το κόμικ (comic) σας Βρείτε τους ήρωες Καταγράψτε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου θα εξελιχθεί ο μύθος Συζητήστε μεταξύ σας για τον τρόπο αναπαράστασης των ηρώων και των διαφόρων χώρων Σχεδιάστε σε καρέ μια τις σκηνές και τους διάλογους και φτιάξτε το κόμικ (comic)

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΟΙΡΕΣ

Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ

http://www.livius.org/fa-fn/flood/flood1-t-bible1.html#19

http://bekos.site90.com/

GREEK MYTHS

Αξιολόγηση Η αξιολόγηση του βαθμού κατανόησης του μύθου μπορεί να γίνει μέσα από την αξιολόγηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων κυρίως κατά τη συμπλήρωση του Φύλου εργασίας 1. Η αξιολόγηση αυτών των δραστηριοτήτων πρέπει να γίνει με βάση τους στόχους του διδακτικού σεναρίου για το βαθμό κατανόησης του μύθου. Μια φόρμα αξιολόγησης με διαβαθμισμένα κριτήρια, μπορεί να είναι η ακόλουθη .DOC

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ URL ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ONLINE OFFLINE ΔΩΡΕΑΝ Η ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ Pixton http://pixton.com/ Δημιουργία comics Χρειάζεται εγγραφή, η ελεύθερη έκδοση έχει κάποιους περιορισμούς ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ WORDLE wordle http://www.wordle.net/ http://www.wordle.net/delete?index=4816553&d=VPSB Μετατρέπει λέξεις κλειδιά σε γράφημα Διαθέσιμο online ΔΩΡΕΑΝ (απαιτείται εγγραφή, αλλά δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας και σε ανώνυμους χρήστες) Cartoon Story Maker v1.1 http://www.education.vic.gov.au/languagesonline/games/cartoon/index.htm Διαθέσιμο offline Photo To Color Sketch http://download.cnet.com/Photo-to-Color-Sketch/3000-2192_4-10706337.html Δημιουργία σκίτσων από φωτογραφίες Η ελεύθερη έκδοση έχει κάποιους περιορισμούς Free to try (10-use trial); $27.50 to buy TAGXEDO http://www.tagxedo.com/ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

Λογισμικό επικοινωνίας web 2.0 Πως λειτουργεί το wiki http://supportyoungedu.wikispaces.com/ Ποιο comic θα διαλέξουμε , τι θα βάλουμε στην ιστορία μας. http://mythologycommonstories.wikispaces.com/ http://new-twinspace.etwinning.net/web/p64323/welcome ΥΓ Για να δείτε πληροφορίες για τα παραπάνω ανοίξτε το myths.ppt