Παρουσίαση εκπαιδευτικής βαλίτσας για τη Λίμνη της Ορόκλινης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
 Το ελατόδασος Περτουλίου επιλέχθηκε ως θέμα Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης επειδή:  Υπόκειται σε αειφορική διαχείριση από το Τμήμα Δασολογίας.
Advertisements

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
1 “Ανάπτυξη και Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος για τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στην Κύπρο, COMWATER” (Δεκέμβριος.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Το παιχνίδι αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού πακέτου «Εκπαιδευτικό υλικό για τη λίμνη της Ορόκλινης» που ετοιμάστηκε στα πλαίσια του έργου «Αποκατάσταση.
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – • Λειτουργεί.
Νοέμβριος 2009 Κατερίνα Φυτράκη Φιλόλογος ΜΑ
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
« Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Ζ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΑΠ.ΑΝΔΡΕΑ) - (Κ.Α) Π.Ι., ΛΕΜΕΣΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21/02/2012.
Μέσα στα πλαίσια του σχεδιασμού ενσωμάτωσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων
Ενσωμάτωση του μαθητικού υπολογιστή στην εκπαιδευτική διαδικασία- Η προσέγγιση της Ψηφιακής Στρατηγικής Αθήνα, 29/10/2007 Δημήτρης Κοντογιαννόπουλος Στέλεχος.
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
Έρευνα για το Βιβλίο Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Σχολική χρονιά
Η ΔΕΣΜΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Η Ορνιθοπανίδα της ΝΑ Λακωνίας Ένας κρίσιμος δείκτης για το περιβάλλον
ΤΙΤΛΟΣ: CAAS (Cognitive-Aptitude-Assessment-Software) ΕΠΙΠΕΔΟ: Παιδιά δημοτικού – γυμνασίου – λυκείου ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Educational Help. Inc ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: CD-ROM.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΜΗΜΑ Π 2 ΓΟΓΟΥΛΟΥ ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 5.4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ.
“Υιοθέτηση Καλών Πρακτικών στα πλαίσια υλοποίησης Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων” Αμιγής Επιχείρησης Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Ξάνθης ”Ενέργεια – Περιβάλλον – Ανάπτυξη”
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ανδρέου Μπέττυ Σύμβουλος Γλωσσικού μαθήματος Σύμβουλος Γλωσσικού μαθήματος ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006.
17-19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Χώρος Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Μακεδονίτισσα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα του ελληνικού Νηπιαγωγείου
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΑΛΛΙΚΟΥ – ΑΞΙΟΥ - ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ Εύα Κατράνα Βιολόγος-MSc Περιβαλλοντικής Βιολογίας Υπεύθυνη οικοξεναγήσεων-
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Βιοποικιλότητα και Γεωργία Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και περιοχές Δικτύου Natura 2000 Μαρίνα Ξενοφώντος Λειτουργός Φύσης Τμήμα Περιβάλλοντος.
Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού “21 εν πλω" Σεραφείμ Ι. Ζώτης Υποψήφιος Επιμορφωτής ΠΑΚΕ Θεσσαλίας Εργασία 5 ης ενότητας Εκπαιδευτικού Υλικού.
ΦΥΣΙΚΗ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ.
Δεύτερη συνάντηση Μάχιμων Εκπαιδευτικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Καραγκιόζης Από την Ειδική Μονάδα Γυμνάσιο Γερίου στο Comenius
Τα άγρια ζώα της Ελλάδας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 1 η Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2012.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΪΟΝ/0311/22) Έρευνα για αξιολόγηση λογισμικού Engino KidCAD για τη χρήση του.
Η εργογραφία του Ναπολέοντα Μήτση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Η παρουσίαση ετοιμάστηκε από την Ενδοτμηματική Επιτροπή Γλωσσικού.
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Η κτηνοτροφία στις προστατευόμενες περιοχές NATURA.
© 2015 Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Χαράλαμπος Δούκας Μηχανικός Πληροφοριακών &
06 ΑΠΡ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΧΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΖΕΠ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΤΕΚΕ Έλενα Πουλλή Επιστημονικός Λειτουργός Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΘΕΜΑ: « Μαζί με τους Ρομά… Δράσεις προώθησης της ενσωμάτωσης των τσιγγάνων μαθητών στο σχολείο, την κοινωνία και το ευρωπαϊκό πλαίσιο»
Διδάσκοντας κι εξερευνώντας την Τοπική Ιστορία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
4 Μαίου 2012 Ομάδα 7 Βολιανίτη Γεωργία-Βαλεντίνα Καμπόλη Μαρίνα Κοντογιώργη Ιωάννα Τρίκολα Μαρίνα.
Ευκαιρία ή εμπόδιο για την ανάπτυξη;»
Αυτονομία Σχολικών Μονάδων στο Κυπριακό Εκπαιδευτικό Σύστημα
Στόχος Υπουργείου Παιδείας για τον Πολιτισμό
Εκπαιδευτική Εκδήλωση Εικαστικής Αγωγής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου
Στα πλαίσια της ενότητας της Γλώσσας «Ατυχήματα» και της θεματικής ενότητας των Μαθηματικών «Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων», αποφασίσαμε να εκπονήσουμε.
Teachers4Europe Γυμνάσιο Κρόκου
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΧΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΖΕΠ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ.
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΑΛΥΚΕΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ»
Μαθαίνοντας το Φωτόδεντρο
EΙΣΑΓΩΓΗ Η Ελλάδα διακρίνεται από μεγάλη ποικιλία κλιματικών τύπων. Το γεωμορφολογικό ανάγλυφο είναι πολυσχιδές και το γεωλογικό υπόθεμα πολύμορφο. Η ποικιλία.
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Σχολείο : Διεύθυνση Εκπαίδευσης : Σχολικό έτος :
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παρουσίαση εκπαιδευτικής βαλίτσας για τη Λίμνη της Ορόκλινης Βορόκλινη, 11 Απριλίου 2014 Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το υλικό «Εκπαιδευτικό υλικό για τη λίμνη της Ορόκλινης» ετοιμάστηκε στα πλαίσια του έργου «Αποκατάσταση και Διαχείριση της Ζώνης Ειδικής Προστασίας Λίμνη Ορόκλινης, Λάρνακα» (LIFE10 NAT/CY/000716). Παρουσίαση εκπαιδευτικής βαλίτσας για τη Λίμνη της Ορόκλινης Παρουσίαση (powerpoint) για τη Λίμνη της Ορόκλινης και κλείδα αναγνώρισης

Χαρακτηριστικά εκπαιδευτικού υλικού Στόχος του εκπαιδευτικού υλικού: Ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης για τη λίμνη Ορόκλινης, αλλά και για τη σημασία της κυπριακής φύσης γενικότερα καθώς και τη σημασία του Δικτύου Natura 2000 και τη διαχείριση υδροβιότοπων, όπως η λίμνη Ορόκλινης. Βάση δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού: Εναρμονισμένο με τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στο πεδίο της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη. Ομάδα στόχος: παιδιά 6 – 12 ετών Γλώσσα: Ελληνικά Μορφή: Έντυπη & ηλεκτρονική Το εκπαιδευτικό πακέτο που θα δημιουργηθεί θα επικεντρώνεται στη σημασία, υποβάθμιση, απειλές και ανάγκη προστασίας της λίμνης Ορόκλινης. Απώτερος σκοπός θα είναι να ενημερωθούν και ευαισθητοποιηθούν οι αποδέκτες του υλικού αυτού (μαθητές ηλικίας 6-12 ετών) γύρω από τη σημασία της λίμνης και τις απειλές που αντιμετωπίζει. Επίσης το υλικό, θα είναι εναρμονισμένο με τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στο πεδίο της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη. Το εκπαιδευτικό υλικό επικεντρώνεται στα είδη Πελλοκατερίνα (Vanellus spinosus) και Καλαμοκαννάς (Himantopus himantopus), ενώ παράλληλαπαρουσιάζονται και άλλα είδη που συναντώνται στη λίμνη Ορόκλινης.

Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή Ενότητες εκπαιδευτικού υλικού Παραμύθι «Η Λίμνη» Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή Ενότητα Α΄ Θα γίνει παρουσίαση από την κα Μαρίνα Μιχαηλίδου - Καδή

«Τηλεπαιχνίδι γνώσεων» Ενότητες εκπαιδευτικού υλικού Ενότητα Α΄ Παιχνίδια «Παιχνίδι Μνήμης» & «Τηλεπαιχνίδι γνώσεων» Θα γίνει παρουσίαση από την κα Μύρια Τσιάρτα

Ενότητες εκπαιδευτικού υλικού Ενότητα Α΄ Παρουσίαση ppt «Η ΛΙΜΝΗ ΟΡΟΚΛΙΝΗΣ» Θα γίνει παρουσίαση σε λίγο

Εκπαιδευτικές προτάσεις Ενότητες εκπαιδευτικού υλικού Ενότητα Β΄ Εκπαιδευτικές προτάσεις «Λίμνη Ορόκλινης: Εκπαιδευτικές Προτάσεις για τη Δημοτική Εκπαίδευση» Θα γίνει παρουσίαση από την κα Αραβέλλα Ζαχαρίου (και την κα Μύρια Τσιάρτα???)

Κλείδα αναγνώρισης πουλιών Ενότητες εκπαιδευτικού υλικού Ενότητα Β΄ Κλείδα αναγνώρισης πουλιών «Κλείδα αναγνώρισης για τα κυριότερα είδη πουλιών της λίμνης της Ορόκλινης» Θα γίνει παρουσίαση σε λίγο

Παρουσίαση (ppt) «Η ΛΙΜΝΗ ΟΡΟΚΛΙΝΗΣ» Πλούσιο φωτογραφικό υλικό Πληροφορίες για τη βιοποικιλότητα γενικότερα και για την περιοχή της λίμνης Ορόκλινης ειδικότερα. Χρήση ως εργαλείο ανάπτυξης εκπαιδευτικών προτάσεων του εκπαιδευτικού υλικού. Περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για τη Λίμνη, με αναφορά στα οικολογικά της χαρακτηριστικά, τα είδη που φιλοξενεί, το καθεστώς προστασίας της, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στα πλαίσια του έργου για την αναχαίτιση των προβλημάτων αυτών. Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει επίσης πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Παρουσίαση (ppt) «Η ΛΙΜΝΗ ΟΡΟΚΛΙΝΗΣ» Θεματικές ενότητες Α. Βιοποικιλότητα Ορισμός Χρηστική & μη χρηστική αξία Απειλές & προστασία της βιοποικιλότητας (Δίκτυο Natura 2000 & Πρόγραμμα LIFE) Βιοποικιλότητα της Κύπρου Πουλιά & μετανάστευση Β. Η λίμνη Ορόκλινης Γενικές πληροφορίες & ιστορικά στοιχεία Καθεστώς προστασίας Είδη που φιλοξενούνται Απειλές για τον υδροβιότοπο Δραστηριότητες έργου LIFE OROKLINI για την αντιμετώπιση των απειλών

Κλείδα αναγνώρισης «Κλείδα αναγνώρισης για τα κυριότερα είδη πουλιών της λίμνης Ορόκλινης» Η κλείδα χρησιμεύει για την αναγνώριση 43 ειδών πουλιών που εντοπίζονται στη λίμνη Ορόκλινης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα ως εκπαιδευτικό εργαλείο κατά την επίσκεψη των μαθητών/τριών στη λίμνη, για γνωριμία με τα κυριότερα είδη πουλιών που εντοπίζονται εκεί. Μέσα από την εκπαιδευτική πρόταση «Ανακαλύπτοντας τη λίμνη Ορόκλινης», του τρίτου μαθησιακού επιπέδου, προτείνεται μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη χρήση της κλείδας (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίσκεψη).

Κλείδα αναγνώρισης «Κλείδα αναγνώρισης για τα κυριότερα είδη πουλιών της λίμνης της Ορόκλινης» Ακολουθώντας τις οδηγίες της κλείδας οι μαθητές/τριες θα μπορούν να αναγνωρίσουν τα κυριότερα είδη πουλιών που θα συναντήσουν στη λίμνη της Ορόκλινης. Στο τέλος της αναγνώρισης δίνεται για κάθε πουλί: • η επιστημονική του ονομασία, • αν είναι σπάνιο ή κοινό στη λίμνη Ορόκλινης, • επιπρόσθετες πληροφορίες.

Κλείδα αναγνώρισης Παράδειγμα © A. Stoecker

Ευχαριστώ για την προσοχή σας!