Ρωσία (ή Ρωσική Ομοσπονδία)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Advertisements

Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης
Ευρώπη Ελλάδα Ρωσία Γαλλία Γερμανία Αυστρία Αγγλία Ιταλία Κύπρος
Τα βουνά και οι πεδιάδες της Ευρώπης
ΑΣΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό
Άννα Φραγκίσκου. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Η Ουκρανία βρίσκεται στην Ανατολική Ευρώπη. Πρωτεύουσά της είναι το Κίεβο. Νόμισμά της η γρίνβα, αλλά τώρα μετά.
H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης
Ιστορική Αναδρομή Η Ευρωπαϊκή Ιδέα, δηλαδή η ιδέα μιας κοινής ανθρωπιστικής Ευρώπης, αποτέλεσε όραμα πολλών φιλοσόφων (π.χ. Καντ, Κομένιος, Ουγκώ). Οι.
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
Πολιτική και Δίκαιο Β’ Γενικού Λυκείου.
Χάρτης Χώρες Πληθυσμός
ΜΕΝΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
Κάνε κλικ στην χώρα που σε ενδιαφέρει:
Η Δημοκρατία της Λετονίας ( λετονικά : Latvijas Republika ) είναι χώρα στη περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία, τη Ρωσία,
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Πολωνία Η Πολωνία, επίσημα Δημοκρατία της Πολωνίας πολωνικά: Rzeczpospolita Polska, είναι χώρα της ανατολικής Ευρώπης που συνορεύει με τη Γερμανία, την.
3ο ΜΑΘΗΜΑ Μελετώντας τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο
Οριζόντιος διαμελισμός Ευρώπης Κάθετος διαμελισμός Ευρώπης
ΕΥΡΩΠΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Λετονία.
Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Από ποιες θάλασσες βρέχεται η Ευρώπη; Ποιο είναι το μήκος της ακτογραμμής της; Τι έχουν προκαλέσει οι πάγοι στις ακτές της Βόρειας Σκανδιναβίας;
Κεφάλαιο 26 Ο κατακόρυφος διαμελισμός της Ευρώπης.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
Λευκορωσία Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας του μαθητή Γιάννη Χρονάκη Ύμνος Λευκορωσίας
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
Γερμανία Επίσημη Ονομασία : Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Πρωτεύουσα : Βερολίνο. Πληθυσμός : (καταμέτρηση του 2011) Νόμισμα: ευρώ.
Τσεχία. Γεωγραφία Συνορεύει με: ● Πολωνία ● Γερμανία ● Αυστρία ● Σλοβακία Χώρα κεντρικής Ευρώπης με έκταση τ.χλμ.
Κεφ. 34 Το φυσικό περιβάλλον και η θέση της Ασίας ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Των μαθητών: Aldo Stoicho Krasimir Θεόδωρος Vitor Samvel Elis Χαράλαμπος Γιώργος Dulev Anton Επιμέλεια: Κακουλίδης Γιάννης Ποντίκη Κατερίνα.
ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α 4 Σχ. Έτος ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ.
QUIZ.
ΡΩΣΙΑ Ρωσική Ομοσπονδία (Российская Федерация) ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Β2.
Οι χώρες της Ε.Ε..
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
ΒΙΕΤΝΑΜ.
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
Βουλγαρια.
Η ήπειρος που θα εξερευνήσουμε
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ…Suomi.
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
ΡΩΣΙΑ.
ΠΟΛΩΝΙΑ.
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4.
Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.
Μια εργασία του: Παντελή Μάρη Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
Τα βουνά και οι πεδιάδες της Ευρώπης
O Καύκασος.
Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ευρώπης
ΤΑΥΛΑΝΔΗ.
Finland ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Ε.Μ, Τ.Κ, Ζ.Σ, Τ.Γ, Ζ.Γ.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Καταγραφής Ενδιαφέροντος των Επιχειρήσεων – Μελών του ΕΒΕΘ για τις Αγορές του Εξωτερικού.
ΚΑΣΣΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μόσχα Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα και μία από τις δύο ομοσπονδιακές πόλεις της Ρωσίας. Με πληθυσμό κατοίκους Νόμισμα: Ρούβλια.
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
-MENU- Χώρες Μεσογείου Μάλτα Ισπανία Γαλλία Ελλάδα Ιταλία.
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis. Σε ποιες περιοχές χωρίζεται η Ασία; Ποιες είναι οι δύο μεγάλες οροσειρές της Ασίας; Ποιοι είναι οι πιο.
Οι μεγάλες οροσειρές, οι μεγάλες πεδιάδες
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ρωσία (ή Ρωσική Ομοσπονδία) Η σημαία της Ρωσίας Το εθνόσημο της Ρωσίας

ΝΟΜΙΣΜΑ ΡΟΥΒΛΙ

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Η πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι η Μόσχα . Η Μόσχα είναι και η μεγαλύτερη της πόλη Έχει πληθυσμό 10.524.400 ανθρώπους

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Η Ρωσική Ομοσπονδία καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της ανατολικής Ευρώπης και ολόκληρη τη βόρεια Ασία. Από τη δύση προς την ανατολή συνορεύει με τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, τη Μογγολία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα. Αποτελείται κυρίως από τεράστιες πεδινές περιοχές, στέπες στα νότια, και πυκνά δάση και τούνδρα στα βόρεια. Οι περιοχές αυτές αποτελούν και το 10% των παγκόσμιων αγροτικών εκτάσεων. Οι σημαντικότερες οροσειρές της Ρωσίας είναι ο Καύκασος (εκεί βρίσκεται το Ελμπρούς, το ψηλότερο βουνό της Ρωσίας), τα Ουράλια και τα Αλτάι. Επίσης, δεκάδες χιλιάδες ποτάμια διαρρέουν τη Ρωσία, με τον Βόλγα να είναι το πιο γνωστό, επειδή είναι το μακρύτερο ποτάμι της Ευρώπης, αλλά και για την ιστορική του σημασία. Μεγαλύτεροι ποταμοί είναι ο Βόλγας, ο Ντβίνα, ο Ντον, o Ομπ, ο Γενισέης, ο Αγγαράς, ο Λένας και ο Αμούρ. Μεγαλύτερες λίμνες είναι η Κασπία Θάλασσα, η Βαϊκάλη, η Λάντογκα, η Ονέγκα.

ΚΛΙΜΑ Η θέση της Ρωσίας στο βόρειο τμήμα της Ευρασίας προκάλεσε η τοποθέτηση του στην Αρκτική, πολικού ψύχους, ήπιο και υποτροπικό κλίμα σε ορισμένες ζώνες. Το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους της βρίσκεται στην εύκρατη ζώνη. Μια ποικιλία του κλίματος εξαρτάται επίσης από την τοπογραφία και την εγγύτηται ή την απόσταση του ωκεανού.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ Το ισχύον Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας , εγκρίθηκε (με το 54,5% των ψηφοφόρων να ψηφίζουν υπέρ) έπειτα από δημοψήφισμα στις 12 Δεκεμβρίου του 1993. Αντικατέστησε το σοβιετικό Σύνταγμα του 1978. Σύμφωνα με το σύνταγμα αυτό, το ρωσικό κοινοβούλιο έχει δύο νομοθετικά σώματα: το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), που αποτελείται από εκπροσώπους των περιφερειακών διοικητικών μονάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που αποκαλούνται «γερουσιαστές», και την Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) με 450 μέλη, που εκλέγονται με 4ετή θητεία με βάση τον πληθυσμό κάθε περιοχής. Η λέξη "δούμα" προέρχεται από το ρήμα dumaju, που σημαίνει «σκέπτομαι». Οι αποφάσεις της Δούμας επικυρώνονται από τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Ο Πρωθυπουργός διορίζεται από τον Πρόεδρο με τη σύμφωνη γνώμη της Κάτω Βουλής. Ο Πρόεδρος εκλέγεται με άμεση ψηφοφορία για 6 έτη και έχει ισχυρές εξουσίες. H παράταση της θητείας του προέδρου από 4 χρόνια σε 6 χρόνια εγκρίθηκε από την Άνω Βουλή στις 22 Δεκεμβρίου του 2008[5]. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσες και όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΗΜΙΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η χώρα διοικείται από τον πρόεδρο και τον προθυπουργό

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ Σύμφωνα με την απογραφή του 2002, η Ρωσία είχε συνολικό πληθυσμό 145.166.731 κατοίκων. Την 1η Ιανουαρίου του 2008 ο πληθυσμός της Ρωσίας μειώθηκε σε 142.008.838, σύμφωνα με τη ρωσική Στατιστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις την 1 Ιανουαρίου του 2012, ο πληθυσμός ήταν 143.030.106 κάτοικοι. Οι περισσότεροι Ρώσοι προέρχονται από την Ανατολική Σλαβική οικογένεια λαών, για την προέλευση των οποίων λίγα στοιχεία είναι γνωστά.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Η οδήγηση γίνεται στα δεξιά.

ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Δ