MEΓαλοι θαλασσοποροι 1ο Π.Π.Γ.Α – Τμήμα Α1

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ανακαλύψεις και εξερευνήσεις των Ευρωπαίων κατά το 15ο αιώνα.
Advertisements

Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Καλλιόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
http: //basiosa.wordpress.com
Οι Ανακαλύψεις Τι είναι Ανακάλυψη;
Βιογραφικά στοιχεία Στις υπηρεσίες του Πορτογάλου βασιλιά
Ανακαλύψεις και εξερευνήσεις των Ευρωπαίων κατά το 15ο αιώνα.
Παιχνίδια με τις γεωγραφικές συντεταγμένες
Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Καλλιόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
«ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ»
ΙΣΤΟΡΙΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Της μαθήτριας ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΦΟΥΝΤΑ
Η εποχή των εξερευνήσεων
ΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ.
Το ταξίδι του Οδυσσέα ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΙΟΛΟΣ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ
ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΑΜΠΑΣ ΦΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Ανακαλύψεις και εξερευνήσεις των Ευρωπαίων κατά το 15ο αιώνα.
Ο ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ - ΔΕΞΙΑ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ ΚΑΙ ΙΣΑΒΕΛΛΑ.
Ο Αμέριγκο Βεσπούκι ήταν Ιταλός έμπορος και χαρτογράφος που ταξίδεψε και έγραψε για την Αμερική. Τα διερευνητικά ταξίδια του κατά μήκος της ανατολικής.
Ο Χριστόφορος Κολόμβος
XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ (1)
Με τη βοήθεια του υπομνήματος του ίδιου χάρτη διακρίνετε τις θάλασσες που σημειώσατε σε αβαθείς και βαθιές. Με τη βοήθεια του χάρτη εντοπίστε και σημειώστε.
Η Ευρώπη ανακαλύπτει τον κόσμο
Μάρκο Πόλο Γεννήθηκε το 1254 στη Βενετία. Ήταν γιος του Νικολό Πόλο, γνωστού, πλούσιου εμπόρου, ο οποίος με τον αδελφό του Ματέο,έκανε συχνά εμπορικά ταξίδια.
Μεγάλοι Ευρωπαίοι Θαλασσοπόροι
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΝΤΙΑΖ Αναζητώντας το θαλάσσιο δρόμο προς τις Ινδίες…
James Cook Ο James Cook ήταν βρετανός θαλασσοπόρος και εξερευνητής. Ο Κουκ έκανε τρία εξερευνητικά ταξίδια για λογαριασμό της Μεγάλης Βρετανίας και έπλευσε.
Προς τις Ινδίες Βάσκο ντα Γκάμα, Βαρθολομαίος Ντιάζ, Άλβαρεζ Γκαμπράλ.
ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος υπήρξε διάσημος Πορτογάλος θαλασσοπόρος. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του προς τα Δυτικά, καθώς σκοτώθηκε.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
6.3. Οι ανακαλύψεις.
Οι Θάλασσες της Ευρώπης
ΕΙΡΙΝΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ.
Παγκόσμιος Χάρτης.
Οι Μεγάλες Ανακαλύψεις 15ος – 16ος αιώνας
Ανακάλυψη και Εξερεύνηση Αμερικής (15ος αι μ Χ)
Φερδινάνδος Μαγγελάνος
Βάσκο ντα Γκάμα ΟΜΑΔΑ: ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ. Ο Βάσκο ντα Γκάμα ήταν μεγάλος Πορτογάλος θαλασσοπόρος ο οποίος πρώτος συνέδεσε θαλάσσια την Ευρώπη με την Ινδία.
Πραγματοποίησε τέσσερα ταξίδια σε αμερικάνικα εδάφη. Η πρώτη του εκστρατεία ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου του 1492, από το λιμάνι « Πάλος ντε λα Φροντέρα »
Σοκολάτα Μια Σύντομη Αναδρομή
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΣΙΩΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ.
ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
MENY Χωρες Της κειμενο Ευρωπη μεσωγιου Ισπανιας τουρκια ιταλια Κειμενο
Ταξίδια Ηρόδοτου Τα σημαντικότερα ταξίδια είναι: οι Σάρδεις, η Έφεσος και η Σμύρνη. Ταξίδεψε με πλοίο από τα δυτικά στα ανατολικά του πόντου για να καταλήξει.
Οι Ανακαλύψεις Υπεύθυνη Καθηγήτρια:Μαυρογιάννη Άρια Μαθήτρια: Μαρκάκη Ηλέκτρα Ιστορία Β’ Λυκείου Εργασία 1 ου Τετραμήνου.
Λίγα από το παρελθόν της Ευρώπης…. Πριν από χρόνια περίπου η Ευρώπη περνάει την τελευταία παγετώδη περίοδο. Οι παγετωνικές λίμνες (Φινλανδία, Ρωσία)
Από τις Γεωγραφικές Ανακαλύψεις στο Διαφωτισμό Όργανα ναυσιπλοΐας Βιογραφίες Παρουσίαση Σχεδιάγραμμα Λευκό σχεδιάγραμμα Φύλλο εργασίας Λεξιλόγιο Πηγές.
Η κατανομή των Ηπείρων και των Ωκεανών Ωκεανοί και θάλασσες Ούρδας Ιωάννης
Β΄Ενότητα Το φυσικό περιβάλλον. Κεφάλαιο 7: Η κατανομή των ηπείρων και των ωκεανών Γη – Ο «γαλάζιος» πλανήτης Οι θάλασσες καλύπτουν τα 7/10 της γήινης.
οι Βυζαντινοί και οι Άραβες
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΚΟΛΟΜΒΟ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΡΚΟΣ.
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΩΝ ΤΟΝ 15ο ΑΙΩΝΑ ;
2. Στον Αίολο, στους Λαιστρυγόνες και στο νησί της Κίρκης
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ 15ος - 16ος αιώνας.
Μια παρουσίαση από τη Δανάη Ρούσση και τη Λυδία Φεργαδιώτη
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ.
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
Βάσκο Ντα Γκάμα Γιώργος Καρανάσιος ΣΤ’2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Έλλη Ευγενία Ειρήνη.
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
2α. Από τις Γεωγραφικές Ανακαλύψεις στο Διαφωτισμό
Ειρηνικός Ωκεανός Ο Ειρηνικός Ωκεανός πήρε το όνομα του, από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Μαγγελάνο και είναι η μεγαλύτερη μάζα νερού στη γη.
Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016
Ο βαρύς χειμώνας αποκλείει τις ορεινές περιοχές αρκετά συχνά
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
Οι γεωγραφικές ανακαλύψεις Διαφωτισμός Ούρδας Ιωάννης
Ερνάν Κορτές
Ο αποικισμός της Αμερικής από τους Ευρωπαίους
Μεταγράφημα παρουσίασης:

MEΓαλοι θαλασσοποροι 1ο Π.Π.Γ.Α – Τμήμα Α1 4/6/2017 1ο Π.Π.Γ.Α – Τμήμα Α1 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Μ. Παπαδαντωνάκη Ομάδα Εργασίας: Αργύρης Αλέρτας Κωνσταντίνος Δενεζάκος MEΓαλοι θαλασσοποροι

ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ (κατά χρονική ακολουθία) 4/6/2017 ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ (κατά χρονική ακολουθία) ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ 1254 – 1324 Βενετσιάνος Ξεκίνησε το 1271 από τη Βενετία και μετά από 30 μήνες έφτασε στην Κίνα

Η πορεια του μαρκο πολο 4/6/2017 Ταξίδεψε σχεδόν σε όλη την Κίνα, όπου έμεινε 16 χρόνια. Όταν επέστρεψε, η Βενετία βρισκόταν σε πόλεμο με τη Γένοβα. Φυλακισμένος, έγραψε τις αναμνήσεις από τα ταξίδια του. Ενέπνευσε τον Χριστόφορο Κολόμβο.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ (κατά χρονική ακολουθία) 4/6/2017 ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ (κατά χρονική ακολουθία) ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ 1450/51 – 1506 Γενοβέζος Ξεκίνησε το 1492 ταξιδεύοντας δυτικά, ψάχνοντας νέα εδάφη, υπό την αιγίδα των βασιλέων της Ισπανίας Φερδινάνδου & Ισαβέλλας

4/6/2017 Η πορεια του κολομβου Έκανε 4 ταξίδια με τα καράβια του «Νίντα», «Πίντα» και «Σάντα Μαρία». Πέθανε φτωχός, χωρίς να γνωρίζει τη σημασία των ανακαλύψεών του.

ΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ 4/6/2017 1ο ταξίδι (1492-1493) Αϊτή Κούβα Σαν Σαλβαδόρ 2ο ταξίδι (1493-1496) Δελιβεράδα Σαν Κριστοπάλ Πόρτο Ρίκο Αντίκρα Γουαδελούπη Ντομίνικα Τζαμάικα 3ο ταξίδι (1498-1500) Ν. Αμερική Τομπάγκο Τρινιντάτ 4ο ταξίδι (1502-1504) Ακτές Κεν. Αμερικής Αντίλλες

Ανακαλυψεισ κολομβου 4/6/2017 Έφερε το κακάο (των Μάγια και των Αζτέκων) στην Ισπανία. Σε κάποιο από τα ταξίδια του επισκέφθηκε το Πυργί της Χίου, από όπου και στρατολόγησε ναυτικούς.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ (κατά χρονική ακολουθία) 4/6/2017 ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ (κατά χρονική ακολουθία) ΒΑΣΚΟ ΝΤΕ ΓΚΑΜΑ 1469 – 1524 Πορτογάλος Ξεκίνησε το 1497, υπό την αιγίδα του βασιλιά της Πορτογαλίας Εμμανουήλ Α΄

Η πορεια του βασκο ντα γκαμα 4/6/2017 Η πορεια του βασκο ντα γκαμα Πραγματοποίησε τον περίπλου της Αφρικής, με σκοπό την εύρεση του ευκολότερου δρόμου προς τις Ινδίες. Ανακάλυψε τη θαλάσσια οδό προς την Ινδία, μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ (κατά χρονική ακολουθία) 4/6/2017 ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ (κατά χρονική ακολουθία) ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ 1480 - 1521 Πορτογάλος Ξεκίνησε το 1519 τον περίπλου της γης, υπό την αιγίδα του βασιλιά της Ισπανίας Καρόλου Ε΄

Η πορεια του μαγγελανου 4/6/2017 Η πορεια του μαγγελανου Ταξίδευε με το ιστιοφόρο του «Βικτώρια». Σκοτώθηκε από ιθαγενείς, στο νησί Μάταμ των Φιλιππίνων.Το ταξίδι του συνέχισε ο Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο, που ολοκλήρωσε το γύρο της γης, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του.

Ανακαλυψεισ μαγγελανου 4/6/2017 Ανακάλυψε το πέρασμα που συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό, στο Ν. άκρο της Ν. Αμερικής (στην Παταγονία) και του έδωσε το όνομά του (ΠΟΡΘΜΟΣ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ). Έδωσε το όνομα του ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ, γιατί τον βρήκε πολύ ήσυχο.

Σύγκριση ταξιδιού Οδυσσέα με ταξίδια μεγάλων θαλασσοπόρων Ο Οδυσσέας : ταξίδεψε για να ολοκληρωθεί ο νόστος. Οι θαλασσοπόροι που είδαμε: Ταξίδεψαν για εμπορικούς και γεωγραφικούς λόγους . Και στα δύο ταξίδια : Θαλασσοπόροι και Οδυσσέας συνοδεύονταν από άλλα πλοία .

ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ 4/6/2017 Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας! Κωνσταντίνος Αργύρης