Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος υπήρξε διάσημος Πορτογάλος θαλασσοπόρος. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του προς τα Δυτικά, καθώς σκοτώθηκε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος υπήρξε διάσημος Πορτογάλος θαλασσοπόρος. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του προς τα Δυτικά, καθώς σκοτώθηκε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος υπήρξε διάσημος Πορτογάλος θαλασσοπόρος. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του προς τα Δυτικά, καθώς σκοτώθηκε από ιθαγενείς στρατιώτες του φύλαρχου Λάπου-Λάπου στη μάχη του Μακτάν στο Μακτάν των Φιλιππίνων. Παρόλα αυτά, έγινε ένας από τους πρώτους ανθρώπους που διέσχισε όλους τους μεσημβρινούς της Γης.

2 Το ταξίδι Μαγγελάνου

3 Η καταγωγή του Μαγγελάνου
Ο Μαγγελάνος καταγόταν από οικογένεια Πορτογάλων ευγενών. Σε νεαρή ηλικία μπήκε στο αυλικό περιβάλλον και το 1505 συμμετείχε σε πορτογαλική αποστολή στις Ινδίες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας μάχης, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στην Πορτογαλία. Η εργασία υλοποιήθηκε από: Γιαμαλή Δημοσθένη, Ζεντγκινίτζε Μαρί, Κατωπόδη Άννα, Κωτόπουλο Γιώργο


Κατέβασμα ppt "ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος υπήρξε διάσημος Πορτογάλος θαλασσοπόρος. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του προς τα Δυτικά, καθώς σκοτώθηκε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google