ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Advertisements

Ισορροπημένη διατροφή
7η ομαδα ΑΓΟΡΑ- ΣΥΝΗΘΙΕΣ-ΧωΡΟΣ-ΕΠΙΠΛΑ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΠΑΥΛΙΝΑ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Διατροφή και Υγεία.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Δημητριακά.
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
Μαρία Μπελούμπαση Άρτεμις Παγάνη
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΜΠΟΥΦΕ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Η πυραμίδα της διατροφής
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
PROJECT Β2 ΔΙΑΤΡΟΦIKEΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Καθηγητές Ματσέλης Στράτος Σiμάκη Ανθή ΓΕΛ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
Η πτώση του Βυζαντίου.
Ζυμαρικά - Pasta.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Αλεξίου Μυρτώ Κάλλου Ελπίδα
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
TOMATO SAUCE. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Η ντομάτα ήρθε στη Ευρώπη από το Νέο Κόσμο (Αμερική), το 1521 μετά την κατάκτηση των Αζτέκων από τους Ισπανούς Μια από τις.
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΙΤΑΛΙΑ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Σπύρος Τσουκαλάς , Άρης Σερμέτης , Άρτεμις
Βασιλική Ηρακλέους Στ’1
Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα
Σάντουιτς.
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Γαστρονομικός Τουρισμός
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Ο μαθητής μετά το πέρας του μαθήματος να:   Περιγράφει τα κύρια χαρακτηριστικά της Ιταλικής κουζίνας. (Κύριες Επιδράσεις, Κύρια υλικά, Αντιπροσωπευτικές παρασκευές) Κατονομάζει παρασκευές που περιλαμβάνει η Ιταλική κουζίνα. Περιγράφει τη μέθοδο προετοιμασίας και τη σειρά εργασίας για ετοιμασία και παρουσίαση του Ιταλικού μπουφέ.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Η ιστορία της Ιταλίας χαρακτηρίζεται από τη μακροχρόνια ανεξαρτησία της και την μεγάλη ανάπτυξη του εμπορίου. Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία με τις τεράστιες κατακτήσεις της, η μεγάλη μεσαιωνική ακμή των Ιταλικών πόλεων, η αναγέννηση και η μοντέρνα ιστορία της τοποθετεί την Ιταλία στο κέντρο του εμπορίου και διακίνησης αγαθών και πολιτισμού μεταξύ των λαών της Μεσογείου και ηπειρωτικής Ευρώπης.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Είναι φυσικό αυτή όλη η επικοινωνία μεταξύ των λαών να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την κουζίνα της Ιταλίας. Οι εξερευνήσεις των θαλασσοπόρων και μεγάλων εξερευνητών στον νέο κόσμο και στην Άπω Ανατολή έφεραν νέες τροφές και υλικά στην κουζίνα της Ιταλίας όπως την πατάτα, την ντομάτα, το ρύζι και τα ζυμαρικά.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Οι πολλές Ιταλικές αποικίες και εμπορικοί δεσμοί στην μέση ανατολή, η κατάκτηση του Βυζαντίου από τους Τούρκους και η συνεπακόλουθο μετακίνηση Ελληνικού πληθυσμού στην Ιταλία έφεραν πολλές ανατολίτικες επιδράσεις.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Τέλος είναι φυσικό η θέση της Ιταλίας με σύνορα στην ηπειρωτική Ευρώπη να φέρνει πολλές επιδράσεις από τις κουζίνες της κεντρικής Ευρώπης ειδικά της Γαλλίας. Η κουζίνα της Ιταλίας δηλαδή φαίνεται να διαμορφώθηκε από ένα μείγμα επιδράσεων από τη μέση Ανατολή και Βυζάντιο, Άπω ανατολή και την ηπειρωτική Ευρώπη.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Χαρακτηριστικό είναι ότι παρόλες τις επιδράσεις οι Ιταλοί διαμόρφωσαν μία κουζίνα μοναδική στο κόσμο όσον αφορά ποικιλία φαγητών γεύσεων και μεθόδων παρασκευής.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Στην Ιταλική κουζίνα χρησιμοποιείτε μεγάλη ποικιλία υλικών. Ορισμένα όμως είναι χαρακτηριστικά στο ότι χρησιμοποιούνται συχνά και παρουσιάζονται με τον ένα η τον άλλο τρόπο στην πλειονότητα των Ιταλικών φαγητών.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Το Ιταλικό ελαιόλαδο είναι γνωστό σε ολόκληρο το κόσμο για την ποιότητα και άρωμα του. Έχει πρωταρχικό ρόλο στην κουζίνα της Ιταλίας με χρήση σε όλα τα είδη φαγητών όπως σαλάτες, ζυμαρικά, ορεκτικά και άλλα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Η ντομάτα είναι ο βασιλιάς των λαχανικών στην Ιταλία. Το μεσογειακό της κλίμα είναι ιδανικό για τη καλλιέργεια της ντομάτας. Η μεγάλη παραγωγή ψηλής ποιότητας ντομάτας την έχει το κυριότερο λαχανικό στην Ιταλική κουζίνα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Το σκόρδο είναι το αγαπημένο αρωματικό των Ιταλών. Παρουσιάζετε σε όλες του τις μορφές στο Ιταλικό πιάτο, ωμό, ψιλοκομμένο, σε σάλτσες, ψημένο στο φούρνο, ξηρός κλπ.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Ο βασιλικός είναι αναπόσπαστο μέρος της Ιταλικής κουζίνας. Το ιδιαίτερο του άρωμα και γεύση δίνει μια ιδιαίτερη νότα στα φαγητά που συνοδεύει. Χρησιμοποιείτε κυρίως φρέσκος με χαρακτηριστική την χρήση του στη σάλτσα Πέστο η οποία συνοδεύει συνήθως ζυμαρικά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Ιδιαίτερη θέση στην Ιταλική κουζίνα έχουν τα θαλασσινά. Η Ιταλία λόγω της ιδιαίτερης της θέσης στη Μεσόγειο και την μεγάλη της ακτογραμμή έχει πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία ψαρικών, οστρακοειδών και μαλακίων τόσο από τα κρύα νερά της βόρειας Μεσογείου όσο και από τα ζεστά νερά της νότιας.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ιδιαίτερη θέση στην Ιταλική κουζίνα έχουν τα θαλασσινά. Η Ιταλία λόγω της ιδιαίτερης της θέσης στη Μεσόγειο και την μεγάλη της ακτογραμμή έχει πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία ψαρικών, οστρακοειδών και μαλακίων τόσο από τα κρύα νερά της βόρειας Μεσογείου όσο και από τα ζεστά νερά της νότιας.

ΚΡΕΑΤΙΚΑ Στην Ιταλική κουζίνα χρησιμοποιούνται όλα τα είδη κρεάτων διαθέσιμα στην Ευρώπη. Βοδινό, χοιρινό, αρνί, κοτόπουλα, κυνήγια και άλλα είναι όλα συνήθη στην Ιταλική κουζίνα.

ΑΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ Η φήμη της Ιταλίας είναι για τα αλλαντικά και τυριά της είναι μεγάλη. Το χοιρομέρι της Πάρμας και η πανσιέτα είναι χαρακτηριστικά. Από τα τυριά ξεχωρίζουν το παρμεζάνα, μοτσαρέλα και το προβολόνε.

Αξιολόγηση   Περιγράψετε τα κύρια χαρακτηριστικά της Ιταλικής κουζίνας. (Κύριες Επιδράσεις, Κύρια υλικά, Αντιπροσωπευτικές παρασκευές) Κατονομάστε παρασκευές που περιλαμβάνει η Ιταλική κουζίνα. Περιγράψετε τη μέθοδο προετοιμασίας και τη σειρά εργασίας για ετοιμασία και παρουσίαση του Ιταλικού μπουφέ.