Ηθική στην Έρευνα Η Ηθική αναφέρεται στα standards (νόρμες) που πρέπει να καθοδηγούν την γενικότερη συμπεριφορά του ερευνητή σε σχέση με τους συμμετέχοντες.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού
Advertisements

Όλοι γνωρίζουμε ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο δουλειάς, διασκέδασης και επικοινωνίας. Υπάρχει όμως και η επικινδυνότητά του και δεν.
Αμπαλάκης Στέλιος Διδακτικοί σκοποί  Στο σύνταγμα κάθε χώρας καθορίζονται οι γενικοί σκοποί της εκπαίδευσης  Με βάση τον γενικό σκοπό.
Whistle-Blowing =Καταγγελία δυσλειτουργιών
ΑΞΟΝΑΣ ΔΡΑΣΗΣ : ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΘΕΜΑ : ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Απαντήσεις Προόδου I. Θέμα 1ο •Έστω Α = { , b}. Κατασκευάστε τα παρακάτω σύνολα: •(α) Α -  •(β) {  } – Α •(γ) Α  P(A) •(δ) Α  P(A)
Χάρτης Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Νοσοκομείο
Ομάδες Γονιών από τις Σ.Υ. ΠΡΟΤΑΣΗ. Ομάδες που λειτουργούν • Γονείς παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες (μαθησιακά προβλήματα, αναπηρίες, αναπτυξιακές διαταραχές,
CHILDRENS’ RIGHTS Τα δικαιωματα των παιδιων… I’ve got the right to… Έχω δικαίωμα να...
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Συνάντηση 12η: Εγκυρότητα και αξιοπιστία στην εκπαιδευτική έρευνα
Η στάση των νέων σχετικά με το κάπνισμα
Συγγραφή Ερευνητικής Εργασίας Γεώργιος Σιδερίδης Πανεπιστήμιο Κρήτης.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Καταγραφή θνησιμότητας το έτος 2008 δεν καταγράφηκαν νεκρά ζώα στην περιοχή μελέτης ένα από τα νεογέννητα,παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια 2 επισκέψεων στην.
Παράγωγοι, συμβολισμοί Αν Y=f(X) μια παραγωγίσιμη συνάρτηση του Χ οι συμβολισμοί είναι αποδεκτοί συμβολισμοί της παραγώγου της Υ.
Συνάντηση 6η: Συνέντευξη Ιάσονας Λαμπριανού.
 Τα παιδιά της Α΄ Τάξης εξαιρούνται από το πρόγραμμα.  Παρατηρήσαμε ότι τα παιδιά που εισέρχονται για πρώτη χρονιά στο σχολείο χρειάζονται χρόνο για.
ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΥΓΕΙΑΣ
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
Ρύθμιση της συσκευής βίντεο Για να κάνετε κοινή χρήση του βίντεό σας χρειάζεστε μια κάμερα. Ωστόσο, δεν χρειάζεστε κάμερα για να δείτε τα βίντεο άλλων.
Γρήγορη αναφορά για © 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Lync Web App Συμμετοχή σε σύσκεψη Lync με ήχο από τον υπολογιστή.
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΚΙΖΙΜΗ ΣΟΦΙΑ ΛΟΥΚΑ
Εξάντας Ελλήνων Υγεία Να γίνουμε φίλοι του εαυτού μας. Αντώνιος Περιπατητής.
Γρήγορη αναφορά για βίντεο Έναρξη κλήσης βίντεο 1.Αφήστε το δείκτη επάνω στη φωτογραφία μιας επαφής και κάντε κλικ στο κουμπί της κάμερας. 2.Στην οθόνη.
Εγώ αποφασίζω…Ναι,αλλά πώς;
Ηθική στην Έρευνα Η Ηθική αναφέρεται στα standards (νόρμες) που πρέπει να καθοδηγούν την γενικότερη συμπεριφορά του ερευνητή σε σχέση με τους συμμετέχοντες.
Ποσοτική Ανάλυση Κειμένου 9η Εβδομάδα. Δειγματοληπτική Έρευνα Μαθαίνουμε από τον πληθυσμό. Πως θέτουμε ερωτήματα; Δημοσκοπήσεις Σχεδιασμός ερωτηματολογίων.
MAΘΗΜΑ 7 ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Συγχρονικές μελέτες ή Χρονικής στιγμής
Στερεότυπα φύλου στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων του Γιώργου Π
► ► Ηθικά και Δεοντολογικά ζητήματα στην έρευνα υγείας ► ► Θέσπιση ηθικών κανόνων στην έρευνα ► ► Τα χαρακτηριστικά της ηθικής της έρευνας ► ► Η ανάγκη.
PSY 301 Μάθημα 2ον KOINΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΕΘΟΔΟΙ & ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΣΥΜΜΌΡΦΩΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΉΨΕΙΣ - ΣΤΕΡΕΌΤΥΠΑ Δήμητρα Παπαστεργίου Λάρισα 2016.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΕΤΑ & ΗΘΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ TEI Κρήτης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
Security and Confidentiality Ασφάλεια και Εμπιστευτικότητα.
Μέθοδοι Έρευνας Στις Επιχειρήσεις και την Οικονομία
Νομοθεσία /Δεοντολογία Νοσηλευτικού Επαγγέλματος Ενότητα 6: Λήψη αποφάσεων Ευγενία Βλάχου, Ελένη Ευαγγέλου Τμήμα Νοσηλευτικής Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα.
ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Βασικοί στόχοι: 1. να αναπτύσσει ερμηνείες της πραγματικότητας.
Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής
ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Έλεγχος Υπόθεσης για το μέσο ενός πληθυσμού
Ανασκόπηση βιβλιογραφίας
ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΝ LL.M
Προστασία Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Η αστική ευθύνη κατά την ενάσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλματος
Διαπολιτισμική Νοσηλευτική Το Μοντέλο της Πολιτισμικής Ικανότητας
Λοιμώδη Νοσήματα – Υγιεινή Αγροτικών Ζώων
Κριτήρια ποιότητας στην κοινωνική έρευνα
ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
Χρειαζόμαστε ένα παράγοντα που ελέγχουμε, και έναν που μετράμε.
Εισαγωγή στην Ψυχολογία
Θέματα Ηθικής & Δεοντολογίας
αν περάσει από μένα. παρά μόνο, στον Πατέρα δεν πηγαίνει Κανείς
Το Δίκαιο.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Ελευθερία Καραγιώργου
Αξιολόγηση της διδασκαλίας – Αναστοχασμός του εκπαιδευτικού
Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ Θ.Μ. Διδακτική όρος που καθιερώνεται από τον Κομένιο στα 1657 (Μεγάλη Διδακτική). Είναι ο επιστημονικός τομέας της Παιδαγωγικής που έχει.
Βασικές αρχές Ποιοτικής έρευνας Πέτρος Γαλάνης, MPH, PhD
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Ι Λήδα Αναγνωστάκη ΤΕΑΠΗ/ΕΚΠΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ηθική στην Έρευνα Η Ηθική αναφέρεται στα standards (νόρμες) που πρέπει να καθοδηγούν την γενικότερη συμπεριφορά του ερευνητή σε σχέση με τους συμμετέχοντες και τη σχέση μεταξύ τους όπως και τις γενικότερες ηθικές αρχές της έρευνας Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι δεν βλάπτεται κανένας από την ερευνητική δραστηριότητα

Ηθική Μεταχείριση Εξηγήστε στους συμμετέχοντες γιατί είναι σημαντική η έρευνα ώστε να αξίζει τον κόπο τους Εξηγήστε στους συμμετέχοντες τα δικαιώματά τους και το πως θα διασφαλιστεί η υγεία τους Γραπτή αποδοχή συμμετοχής (informed consent form)

Εξαπάτηση Συμμετέχοντες γνωρίζουν μόνο μέρος της αλήθειας Για αποφυγή προκαταλήψεων (bias), π.χ., σε survey ή σε πειραματικές συνθήκες Εξαπάτηση αναφορικά με τη χρήση των δεδομένων (παρακάτω)

Προστασία Συμμετεχόντων Γραπτή αποδοχή (Informed consent). Γνωρίζουν οι συμμετέχοντες τι ακριβώς αποδέχονται; risks/benefits Αρχή ατομικότητας, εμπιστευτικότητα των αποτελεσμάτων (Right to Privacy/Confidentiality-relative not absolute). Μέρος των αποτελεσμάτων θα αποκαλυφθούν σε σπόνσορες, γονείς, κλπ. Ασφάλεια (Safety) Ηθική συμπεριφορά ερευνητικού προσωπικού Εξαπάτηση Ανωνυμία Παιδιά-ειδικές ανάγκες-ζώα Αποκάλυψη όλης της αλήθειας (Debriefing) Τιμιότητα Ακεραιότητα στις σχέσεις με τους συμμετέχοντες Συμμετέχοντες μπορούν να διακόψουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν Διπλή σχέση

Εξαπάτηση-συνέχεια Πλαγιαρισμός (Plagiarism) ‘Φτιάξιμο’ δεδομένων (Falsifying data)