Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συγγραφή Ερευνητικής Εργασίας Γεώργιος Σιδερίδης Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συγγραφή Ερευνητικής Εργασίας Γεώργιος Σιδερίδης Πανεπιστήμιο Κρήτης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συγγραφή Ερευνητικής Εργασίας Γεώργιος Σιδερίδης Πανεπιστήμιο Κρήτης

2 ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Πόσος χρόνος απαιτείται για το ψάξιμο της βιβλιογραφίας; βάσεις δεδομένων παραγγελίες Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη δημιουργία του περιγράμματος; Πόσος χρόνος χρειάζεται για την παράθεση της βιβλιογραφίας; Πόσος χρόνος χρειάζεται για την σύνθεση της βιβλιογραφίας (χρονολογικά-θεματικά;) Πόσος χρόνος χρειάζεται για την κριτική ανάλυση της βιβλιογραφίας; Πόσος χρόνος χρειάζεται για την εξαγωγή συμπερασμάτων; Πόσος χρόνος χρειάζεται για την δημιουργία προτάσεων για το μέλλον; Ποιες είναι οι πρακτικές εφαρμογές της ανάλυσης που κάνατε;

3 ΚΟΙΝΟ Για ποιόν γράφετε; Ποιο είναι το κοινό;

4 Μοντέλο Γραφής ΙδέαΈρευναΓράψιμο

5 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ  Γιατί η μελέτη αυτού του φαινομένου είναι σημαντική;  Πληροφορίες σχετικές (background)  Σκοπός

6 Παράγραφοι: αυτόνομες εννοιολογικά ενότητες που θέλουν να μεταφέρουν ένα μήνυμα. Έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να σταθούν μόνες τους. Το μέγεθός τους μπορεί να είναι στο ελάχιστο 3 προτάσεις και στο μέγιστο, μισή δακτυλογραφημένη σελίδα. Απλά σε σχέση με πολύπλοκα. Προτιμήστε τον πρώτο τρόπο “ Τα αποτελέσματα έδειξαν την ύπαρξη ενός σημαντικού μηχανισμού ψυχοδυναμικών θεμελίων τα οποία επέδρασαν θετικά….” “Η ψυχοδυναμική προσέγγιση είχε θετικές επιδράσεις….” “The results showed that dog weight increased” versus “The dogs weighed more”. Αποφύγετε την παθητικη φωνή Αποφύγετε τα ακρωνύμια ΠΤΔΕ Αποφύγετε την περίπλοκη ορολογία χωρίς εξήγηση Αποφύγετε τα σύμβολα που είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό Αποφύγετε το πρώτο πρόσωπο (ενικό ή πληθυντικό)

7 ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Σχήματα (αρίθμηση, επικεφαλίδες) Πίνακες (αρίθμηση, επικεφαλίδες) Παραπομπές (βιβλιογραφία σε σχέση με κείμενο) Διαβάστε και ξαναδιαβάστε την εργασία Ορθογραφία Γραμματική Τρόπος γραψίματος (APA)

8 Προβλήματα Ηθικής …και άλλοι συγγραφείς εκτός από αυτούς που έκαναν την δουλειά Άλλη μια εργασία που δεν χρειάζεται Πλαγιαρισμός «Φτιάξιμο» δεδομένων Conflict of Interest Νέο λογισμικό για αναζήτηση εξαπάτησης.


Κατέβασμα ppt "Συγγραφή Ερευνητικής Εργασίας Γεώργιος Σιδερίδης Πανεπιστήμιο Κρήτης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google