ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σχεδιασμός προγραμμάτων πρόληψης στο σχολικό περιβάλλον
Advertisements

Οι χημικές ουσίες στους χώρους εργασίας
CLP:Kριτήρια ταξινόμησης Kίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία
Μάθημα: Οικολογική Συσκευασία Εισηγήτρια: Καλλικαντζάρου Έλενα
Απαγορεύεται το κάπνισμα
ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΚπΠΤ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΜΑΥΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΡΑΤΑ)
Εργασία κατά του καπνίσματος
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ •Είναι εξαιρετικά ασφαλή •Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή •Δεν.
Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύσΗ γίνεται συνήθως σετσιγάρο, πίπα, πούρο ή.
Πως μεταδίδεται η ασθένεια
ΟΖΟΝ.
ΧΛΩΡΙΟ (cl) NIKOΣ ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ Γ’2.
Επικίνδυνες ουσίες και Εκτίμηση κινδύνου
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΥΛ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ
Το Μακιγιάζ και οι κίνδυνοι που κρύβει
ΕΝΩΣΕΙΣ Ο όρος οξείδιο αζώτου Με τον όρο οξείδια του αζώτου εννοούνται ενώσεις του αζώτου με το οξυγόνο. Μονοξείδιο οξείδιο (NO) Διοξείδιο αζώτου (ΝΟ2)
Ημερίδα για το περιβάλλον, Αθήνα Νομοθεσία χημικών προϊόντων – Προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος Ιωάννα Αγγελοπούλου Γενικό Χημείο.
Χημεία και καθημερινή ζωή Ομάδα Εργασίας
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 2 10/02/2015
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗ - ΔΙΣΦΑΙΝΟΛΗ
ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ ΒΑΙΟΣ Τεχνολόγος Οχημάτων. Άκαυστοι υδρογονάνθρακες (HC) Έχουν τη δική τους ιδιαίτερη οσμή. Με την παρουσία οξειδίων του αζώτου και ηλιακού.
Δηλητηριασεισ Χρυσάνθη Ρηγοπούλου Α2’.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ι - Το περιβάλλον εργασίας
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
Τα τσιγάρα βλάπτουν την Υγεία μας
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Από τις μαθήτριες: ΝΝΝΝικολοπούλου Αλεξάνδρα ΜΜΜΜόρσινκ-Παλούμπα Βερενίκη.
Καρβούνη Παναγιώτα- Δανάη Κουτρουμάνη Ελευθερία
Η μεταβολή του εισπνεόμενου αέρα μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού Μπορεί να μεταβληθεί με: Ατμοσφαιρικούς ρύπους Προκαλούν.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
ΘΕΟΦΙΛΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΟΝΤΖΟΥ ΜΑΡΙΑ
2013 ΚΟΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ Ε ΞΑΜΗΝΟ 2015 ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ ΔΙΑΛΕΞΗ¨5
1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΙΑΣ Σχολ. Έτος Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας !!! Ενδείκνυται η ανοιχτή.
4.4 Τρόπος ζωής και ασθένειες
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Εργασία στην τεχνολογία επικοινωνιών Των μαθητών Σαπουνάς Άγης Φασουλάς Νικόλας.
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
KOM107(5-6 week) Γκρίζα και λευκά μαλλιά
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 205 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη θάνατοι στην ΕΕ των 27 αποδίδονται σε εργατικά ατυχήματα και σε επαγγελματικές.
ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 5 ο ΓΕΛ Χαλανδρίου Εργασία Βιολογίας του μαθητή Κ. Ηλία.
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ Είναι οι δερματοπάθειες που προκύπτουν στο εργασιακό περιβάλλον και η αιτία που τις προκαλεί είναι κάτι που έχει άμεση σχέση.
ΜΑΡΙΑ ΝΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.  Υγεία: η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.
ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Οδηγία ΕΕ 2006/66/ΕΚ για ηλεκτρικούς συσσωρευτές.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΖΥΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
Αξιολόγηση του κινδύνου των χημικών προϊόντων Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας Ετικέτες προϊόντων.
Πληροφόρηση κινδύνου των χημικών προϊόντων
ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ.
Κανόνες πυρκαγιάς και ασφάλειας.
Η έννοια της τοξικότητας Σ. Αθανασέλης Καθηγητής Τοξικολογίας
-Προσεκτική προετοιμασία και κατανόηση του πειράματος πριν την εκτέλεσή του.
ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
ΟΠΙΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Οι οπιούχες ουσίες περιέχουν το όπιο, την ρητίνη που
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Πέρα από το πλύσιμο του σώματος, πρέπει να φροντίζουμε επίσης και να κρατούμε σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση και κάποια επιμέρους.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
Ατυχήματα στο σπίτι και σε δημόσιους χώρους
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Κατοικία – ρύπανση & αντιρρύπανση
Από τον Παναγιώτη Ψυχογιό
1) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ 2) ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ 3) ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΕΠΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΠΕ 1804 ΠΕΛΑΓΙΑ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΠΕ 1810 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2009-2010

ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΑΓΚΕΛΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΑΡΘΑ ΠΟΛΚΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΜΠΑΛΑ ΕΙΡΗΝΗ

Το κομμωτήριο είναι ένας χώρος που πηγαίνουν πολλοί άνθρωποι για να περιποιηθούν τα μαλλιά τους. Για να επιτευχθεί αυτή η περιποίηση χρησιμοποιούνται πολλά καλλυντικά προϊόντα μαλλιών, τα οποία δεν είναι πάντα αθώα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ: ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ( π.χ. αλλεργική δερματίτιδα, άσθμα) ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ( π.χ. τραυματισμός, εγκαύματα)

ΒΛΑΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤA ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΜΜΩΝΙΑ ΠΑΡΑΦΑΙΝΥΛΕΝΟΔΙΑΜΙΝΗ (PPD) PARABENS ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΑ ΑΕΡΙΑ

ΑΜΜΩΝΙΑ Αέριο, άχρωμο με χαρακτηριστική, αποπνικτική και καυστική οσμή με χημικό τύπο ΝΗ3 Συμπεριφέρεται σαν ασθενής βάση και ήπιο αναγωγικό μέσο Όταν εισπνέεται, μπορεί να γίνει δηλητηριώδης (σε μεγάλες συγκεντρώσεις) Περιέχεται σε μόνιμες βαφές μαλλιών και σε προϊόντα περμανάντ

ΠΑΡΑΦΑΙΝΥΛΕΝΟΔΙΑΜΙΝΗ (PPD) Άχρωμο, στερεό. Είναι συστατικό των μόνιμων βαφών. Σε επαφή με το δέρμα προκαλεί σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις - στο τριχωτό της κεφαλής - στα βλέφαρα -σε όλο το πρόσωπο

PARABENS Τα parabens και τα παράγωγά τους χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά στα καλλυντικά και στα τρόφιμα Ασφαλές όριο στα τρόφιμα είναι:0,1%w/w methyl- και propyl- paraben, με ημερήσια δόση 4-6mg/kg για άτομα πάνω από 2 ετών

Στα καλλυντικά μέγιστη συνδυασμένη συγκέντρωση (MP,EP, PP,BP) είναι 0,8%w/w (E.Ο. 76/768/EEC) Τα parabens πλέον δεν θεωρούνται ασφαλή στη χρήση τους. Μελέτες αναφέρουν την ύπαρξη τους σε όγκους (νεοπλάσματα) του ανθρώπινου στήθους

ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΑ ΑΕΡΙΑ Οι χλωροφθοράνθρακες CFCs (ενώσεις του άνθρακα με χλώριο & φθόριο) χρησιμοποιήθηκαν ως προωθητικά αέρια σε σπρέι. Η χρήση τους απαγορεύτηκε το 1987 Σήμερα χρησιμοποιούνται κυρίως το βουτάνιο & το προπάνιο. Η εισπνοή τους μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, νάρκωση και καρδιακά προβλήματα

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Η χρήση των καλλυντικών προϊόντων μαλλιών μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους, αφού περιέχουν τις παραπάνω ουσίες και χρησιμοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα Ο δοκιμαστικός έλεγχος (test) πριν τη χρήση τους είναι απαραίτητος και δεν πρέπει να παρακάμπτεται

Μελέτες και έρευνες στην Αμερική έδειξαν ότι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν βαφή μαλλιών μια φορά το μήνα και για 15 τουλάχιστον χρόνια είχαν τριπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο ουροδόχου κύστης σε σχέση με τους μη χρήστες.

Έρευνα για τις συνθήκες εργασίας στην Νορβηγία και τη Σουηδία έδειξαν ότι οι κομμωτές-τριες είναι εκτεθειμένοι –ες σε επιβλαβείς ουσίες που περιέχονται στις βαφές μαλλιών, στα προϊόντα αποχρωματισμού και περμανάντ μαλλιών και σε λακ. Οι μετρήσεις αφορούσαν εισπνεόμενες ουσίες όπως η αμμωνία και οργανικοί διαλύτες, οι οποίοι βρέθηκαν σε υψηλή συγκέντρωση

Εισπνέοντας αυτές τις ουσίες εμφανίζονται: αναπνευστικά προβλήματα ( π.χ. άσθμα) αλλεργικές αντιδράσεις (αλλ.δερματίτιδα εξ επαφής και αλλ.ρινίτιδα) Η πολύωρη ορθοστασία προκαλεί πόνους στα πόδια και φλεβίτιδα Η καταπόνηση των άνω άκρων από τη χρήση της βούρτσας προκαλεί τενοντίτιδα καθώς και σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα

ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Πάντα πρέπει να διαβάζονται οι οδηγίες χρήσης των καλλυντικών προϊόντων και να παίρνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις Τα εικονίδια που υπάρχουν πάνω στη συσκευασία των καλλυντικών προϊόντων βοηθούν στη σωστή και ακίνδυνη χρήση τους

ΣΗΜΑΤΑ & ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΗΜΑΤΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Η ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΔΟΣ / ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΣΗΜΑΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΓΑΝΤΙΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΕΡΙΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΑΠO ΤΙΣ ΒΛΑΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΕΡΙΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

ΣΗΜΑΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΓΥΜΝΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΣΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ Η ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ ΕΥΦΛΕΚΤΕΣ ΥΛΕΣ / ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΞΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ (Xn) ΒΛΑΒΕΡΟ – (Χi) ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΟ ΟΙ ΟΥΣΙΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΕΙΣΠΝΟΗ, ΚΑΤΑΠΟΣΗ Η ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ (F) ΠΟΛΥ ΕΥΦΛΕΚΤΟ - (F+) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΦΛΕΚΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΛΕΓΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (π.χ. φλόγα)

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ !