Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Από τις μαθήτριες: ΝΝΝΝικολοπούλου Αλεξάνδρα ΜΜΜΜόρσινκ-Παλούμπα Βερενίκη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Από τις μαθήτριες: ΝΝΝΝικολοπούλου Αλεξάνδρα ΜΜΜΜόρσινκ-Παλούμπα Βερενίκη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Από τις μαθήτριες: ΝΝΝΝικολοπούλου Αλεξάνδρα ΜΜΜΜόρσινκ-Παλούμπα Βερενίκη

2 Τι είναι οι πτητικές ενώσεις;  Οι πτητικές οργανικές ενώσεις είναι κάποιες επικίνδυνες χημικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης ή χρήσης.

3 Πού περιέχονται; Οι πτητικές χημικές οργανικές ενώσεις περιέχονται σε ορισμένα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση και την καθαριότητα του σπιτιού, καθώς και για την προσωπική μας υγιεινή και τον καλλωπισμό (π.χ. το ασετόν).

4 Άλλα προϊόντα που τις περιέχουν…

5 Η μεγάλη σημασία των μικρών εικόνων Προϊόντα που μπορεί να μας βλάψουν προκαλώντας τοπικό ερεθισμό ή φλεγμονή στο δέρμα, τα μάτια, τη μύτη ή τους πνεύμονες των χρηστών, όπως απορρυπαντικά, λευκαντικά κ.ά.

6 Προϊόντα που μπορεί να μας βλάψουν προκαλώντας έγκαυμα στο δέρμα και μόνιμη βλάβη στα μάτια, είναι διαβρωτικά (διαλυτικά, στιλβωτικά, βερνίκια κά) …

7 … Προϊόντα που μπορεί να μας βλάψουν γιατί είναι τοξικά, ( Τ + πολύ τοξικό) προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό, ή να έχουν μόνιμες επιπτώσεις στην υγεία μας, ακόμη και τον θάνατο, όπως φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα, μυοκτόνα, κ.ά.

8 … Προϊόντα που μπορεί να μας βλάψουν γιατί είναι εύφλεκτα, (F + πολύ εύφλεκτο) να χρησιμοποιούνται σε χώρο που αερίζεται καλά, όπως οινόπνευμα, πετρέλαια, κ.ά.

9 … Προϊόντα που μπορεί να μας βλάψουν γιατί είναι οξειδωτικά πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από άλλα προϊόντα γιατί μπορεί να προκαλέσουν σκουριά ή ανάφλεξη.

10 … Προϊόντα που μπορεί να μας βλάψουν γιατί μπορεί να ανατιναχθούν εάν εκτεθούν σε φωτιά θα πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από οποιαδήποτε πηγή θερμότητας, όπως φιάλες υγραερίου, αναπτήρες κ.ά.

11 … Επικίνδυνο για το περιβάλλον

12 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Από τις μαθήτριες: ΝΝΝΝικολοπούλου Αλεξάνδρα ΜΜΜΜόρσινκ-Παλούμπα Βερενίκη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google