ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Advertisements

Γεωργία Σκίντζη Γιώργος Ιωάννου Γρηγόρης Πραστάκος
Παρουσίαση στην ΕΧΑΕ 18 Νοεμβρίου 2013
ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Νίκος Τσάμης Γ. Διευθυντής Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, ΜΒΑ Επενδύσεις σε Νέες Τεχνολογίες.
Σχόλια για την Αγορά Πετρελαιοειδών Παντελή Κάπρου Πρόεδρου της ΡΑΕ Καθηγητή ΕΜΠ.
Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής
Η προστιθέμενη αξία των Ιδρυμάτων μέσω της παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Κυριακή Μπαλτά.
1 Ανάπτυξη μέσω πρόσβασης σε Διεθνοποιημένα Δίκτυα Εφοδιαστικής Αλυσίδας EXPORT SUMMIT Roadmap to Growth Θεσσαλονίκη 3-4 Μαΐου 2012.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα
Κεφάλαιο 7: Ηλεκτρονικό Εμπόριο (Η.Ε) 7.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του Η.Ε 7.2 Τα επίπεδα διάκρισης του Η.Ε 7.3 Οι επιπτώσεις του Η.Ε στον χώρο των.
1 “ Η Καινοτομία στα συστήματα παραγωγής.” Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Καθηγητής Γιώργος Τσιότρας.
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT) Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
3 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Αθήνα, Ιουνίου 2007.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ
Η καινοτομία στις επιχειρήσεις: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η καινοτομία στις λειτουργίες Γεωργιάδης Πάτροκλος, Επίκουρος.
Μεταφορές και Logistics
ΑΓΟΡΕΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Β.ΠΑΤΣΟΥΡΑΤΗΣ. ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ● Αύξηση των Επενδύσεων ● Τόνωση της Απασχόλησης ● Συγκράτηση Τιμών ● Βελτίωση.
Κεφάλαιο 7 Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. 1. Ένας νέος κόσμος γεννιέται 2. Η μεγάλη ανατροπή της εποχής μας 3. Οι προτεραιότητες της Ε.Ε 4. Τι είναι τελικά.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS)
Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Management -Logistics)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Επιλογές Marketing & Logistics
Εισαγωγή στην έννοια των Logistics
Επιλογές Marketing & Logistics
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
Τηλεματικές Εφαρμογές
Μεταφορές και Logistics
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
Κανάλια διανομής και παγκόσμιες αγορές
Logistics partnership and national strategy: A 360° approach Ο πρωταγωνιστικός ρόλος των logistics στη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών στην οικονομία και.
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ στο Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίαση της Πράξης Ενημέρωση των δυνητικών ωφελούμενων και της τοπικής κοινωνίας.
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT) Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Ε.Ψ.Ε.Π.Α. (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ) ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ; ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ.
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.
Υπουργείο Εξωτερικών / Ο.Π.Α. 7 Απριλίου 2009 “Κρίσιμοι Παράγοντες Επιτυχίας των Ε.Δ.Ε. και ο Ρόλος των Ελλήνων Στελεχών” Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης Οικονομικό.
Πωλήσεις Αγορά Καθυστερημένα εισερχόμενα Απαξιωμένο απόθεμα Χρόνος
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ και οι επιδράσεις του…. Ορισμός: Ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η πραγματοποίηση εμπορικών συναλλαγών (αγορών προϊόντων, υπηρεσιών ή.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
1 Η έννοια της διανομής υλικών. 2 Επιχειρησιακή Εφοδιαστική (Business Logistics) Απόθεμα (Inventory) Μέσα μεταφοράς (transportation) Διεξαγωγή παραγγελιών.
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Ζαχαριάδου Κλειώ Εμμανουέλα (7717)
Your Logistics Partner. Έδρα: Ασπρόπυργος Αττικής Αποθηκευτικοί Χώροι: Ασπρόπυργος Αττικής, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
ΑΡΧΕΣ MARKETING ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ & ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΚΤ
Λογιστική παρακολούθηση και αποτίμηση αποθεμάτων
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΑ.
Μάθημα: Κοινωνιολογία του Τουρισμού
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος % κωδικών επί συνόλου κωδικών % αξίας επί συνολικών αγορών Α Β Γ Δεν είναι όλα τα προϊόντα το ίδιο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ LOGISTICS : ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιχειρήσεων / οργανισμών ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6.
Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΜΜΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΚΑΓΚΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΡΑΜΠΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (LOGISTICS) Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑIΚΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ & ΤΟ ΛΙΜAΝΙ.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ. Δρ. Γ. Μαλινδρέτος Η μοναδοποίηση του φορτίου ορίζεται ως ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύονται και μεταφέρονται.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος  LOGISTICS KAI ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (‘GREEN’ LOGISTICS)  ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ (REVERSE LOGISTICS)  Η ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ (CITY.
Argentina Australia Austria Bulgaria Chile England France Germany Hungary Italy Lebanon New Zealand Portugal South Africa Spain Uk USA Wales ΤΕSCO : στην.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
Κανάλια διανομής και παγκόσμιες αγορές
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Ημερίδα ΕΕΣΥΜ – ΕΒΕΑ - ΟΦΑΕ Προς Μια Εθνική Στρατηγική Μεταφορών
ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
Αλυσίδα Εφοδιασμού και Μεταφορικά
Τα Logistics στο χώρο της μαζικής εστίασης
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Τομέας Μεταφορών & Τεχνική Βοήθεια
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT) Προηγμένες Υπηρεσίες Τηλεκπαίδευσης στο ΤΕΙ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT) Εισαγωγής - Συνέχεια Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής

Εισαγωγή στην έννοια των logistics Η εξέλιξη και η σημασία του διεθνούς μεταφορικού συστήματος. Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου. Άρση των απαγορεύσεων στη διακίνηση εμπορευμάτων. Μείωση των δασμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Άρση των απαγορεύσεων στη διακίνηση κεφαλαίων. Ομογενοποίηση των προδιαγραφών για προϊόντα και υπηρεσίες. Ομογενοποίηση των κανονισμών για το περιβάλλον. Παγκόσμια διακίνηση των πληροφοριών μέσω του διαδικτύου (internet). Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Η επέκταση των μεταφορικών υποδομών Παγκόσμια ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Λιμενικά έργα σε όλο τον κόσμο. Επέκταση των οδικών μεταφορικών υποδομών με δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Επέκταση των σιδηροδρομικών δικτύων και αύξηση της ταχύτητας και της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών. Δημιουργία αερολιμένων σε όλο τον κόσμο και αύξηση της ασφάλειας των αεροπορικών μεταφορών, με ταυτόχρονη δραστική μείωση των ναύλων. Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Κανονιστικό Πλαίσιο Ηνωμένα Έθνη Παγκόσμιος Οργανισμός για τις Θαλάσσιες Μεταφορές. Κανονισμοί για: Την ασφάλεια των ναυτιλιακών μεταφορών. Την πρόληψη και αντιμετώπιση της μόλυνσης των θαλασσών. Διευκόλυνση των θαλάσσιων μεταφορών. Την άρση των εμποδίων στις θαλάσσιες μεταφορές. Τη διάσωση ναυαγών. Τον ομοιογενή τρόπο μέτρησης των φορτίων και της χωρητικότητας των πλοίων (τονάζ). Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Συμμετέχουν 98 Κράτη. Παγκόσμια Τράπεζα Κανονισμοί για τις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και προσώπων σε αστικό και μη περιβάλλον. Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Βελτίωση της τεχνολογίας των μεταφορικών μέσων. Εξειδίκευση των μεταφορικών μέσων, ανάλογα με το μεταφορικό τους έργο. Εξέλιξη των μεταφορών από το «χύδην» φορτίο στο ειδικά συσκευασμένο φορτίο. Δραστική μείωση της ενεργειακής απορρόφησης των μεταφορών, μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας των κινητήρων. Δραστική μείωση της ρύπανσης από τα μεταφορικά μέσα, με τη χρήση βελτιωμένων κινητήρων, καυσίμων και εξατμίσεων. Ενσωμάτωση συστημάτων φορτο-εκφόρτωσης στα μεταφορικά μέσα. Ενσωμάτωση συστημάτων συντήρησης του φορτίου. Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Η εξέλιξη και η σημασία του διεθνούς μεταφορικού συστήματος Συνεργασίες μεταφορικών επιχειρήσεων, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Δημιουργία και ανάπτυξη ανεξάρτητων επιχειρήσεων εφοδιασμού, προμηθειών, αποθήκευσης και μεταφορών. Ανάπτυξη των πληροφορικών συστημάτων. Σταδιακή μετάβαση από τα «χύδην» στα φορτία ειδικής συσκευασίας μεταφορών. Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Συνεργασίες μεταφορικών επιχειρήσεων, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο Συνεργασίες μεταφορικών επιχειρήσεων, προκειμένου να διασφαλίζεται η γρήγορη μεταφορά, από το σημείο προέλευσης στο σημείο προορισμού (πόρτα – πόρτα). Διοργάνωση μεταφορών ποικίλου φορτίου, για λογαριασμό πολλών μεταφορικών επιχειρήσεων – πελατών, με τα ίδια μεταφορικά μέσα (πχ στο ίδιο φορτηγό, ώστε να ταξιδεύει γεμάτο). Δικτύωση Διεθνών μεταφορικών επιχειρήσεων (TIR) μεταξύ τους και με τοπικούς μεταφορείς. Ανάληψη μεταφορών από πρακτορεία που συνεργάζονται και εκπροσωπούν διάφορες μεταφορικές επιχειρήσεις. Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Ανεξάρτητες επιχειρήσεις εφοδιασμού, προμηθειών, αποθήκευσης και μεταφορών Επιχειρήσεις 3PL (3rd Party Logistics). Διαθέτουν αποθήκες και κέντρα μεταφόρτωσης. Διαθέτουν μικρά μεταφορικά μέσα για τις διανομές μικρών ποσοτήτων. Αναλαμβάνουν τις τελωνειακές και φορολογικές γραφειοκρατίες. Επιπλέον μπορεί να: Αποθηκεύουν τα προϊόντα και εφοδιάζουν σταδιακά τους πελάτες. Αγοράζουν και μεταφέρουν το ίδιο προϊόν γα πολλούς πελάτες, ώστε: Να ωφελούνται από την τιμή της μαζικής αγοράς. Να ελαχιστοποιούνται τα αποθέματα για τον κάθε πελάτη. Να είναι δυνατή η προμήθεια υλικών σε ποσότητες μικρότερες από τις ελάχιστες που δέχονται οι προμηθευτές. Αναζητούν τους πλέον συμφέροντες προμηθευτές. Αποθηκεύουν σε τελωνειακές αποθήκες (χωρίς την καταβολή δασμών, για προϊόντα που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) και στη συνέχεια, είτε σταδιακό εκτελωνισμό, είτε προώθηση σε άλλες χώρες. Διαμετακόμιση, δηλαδή παραλαβή και αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων και διανομή τους σε πολλούς πελάτες, κυρίως σε άλλες χώρες (το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εταιρία PROCOM, στον Προμαχώνα Σερρών) Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Διαμετακομιστικό Κέντρο στον Προμαχώνα Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Ανάπτυξη των πληροφορικών συστημάτων Δραματική αύξηση στις ταχύτητες επεξεργασίας δεδομένων (από 4,77 MHZ, το 1982, στα 3,6 GHZ). Τεράστια αύξηση της χωρητικότητας (από τα 10 ΜΒ το 1983, στα 1024 GB). Επανάσταση στην καταχώρηση δεδομένων (Bar code, RFID). Ολοκλήρωση λογισμικού (τεχνητή ευφυΐα, έμπειρα συστήματα). Εξειδίκευση λογισμικού (ERP, Lean Management, Process Engineering). Δορυφορική χαρτογράφηση και παρακολούθηση των μέσων μεταφοράς. Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής

Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Σταδιακή μετάβαση από τα «χύδην» στα φορτία ειδικής συσκευασίας μεταφορών Παλέτες Euro-pallets Containers 20ft 40ft Συσκευασία τροφίμων Τύπος Διαστάσεις σε εκατοστά 1/8 Euro 40 by 30  1/4 Euro 60 by 40 1/2 Euro (ISO 0) 80 by 60 Euro (ISO 1) 80 by 120 ISO 2 100 by 120 Νικόαλος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής