Δον Κιχώτης Από την Ε΄2.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επικοινωνίας χωρίς όρια ! Η εποχή της... a …ντριννν a.
Advertisements

«Πότε μπορώ να μιλάω στην τάξη»
Ο Φαρμακοποιός Πάτα για συνέχεια…...
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Συγχώρα με, Αγάπη μου, που Ζούσα Πριν σε Γνωρίσω
“…ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΗ”
Βρείτε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το μήνυμα.
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
Ο ΓΑΤΟΣ ΣΙΑΜ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
Σχολικός εκφοβισμός Black and White.
Ο λύκος που ήταν χορτοφάγος
Το φθινόπωρο μέσα από τα μάτια των παιδιών
Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
Εναλλακτικές πηγές ενέργειας
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Έχεις δύο επιλογές! από το
28/1/2012 Συνεντεύξεις για τις Επικοινωνίες σε Διάφορες Εποχές…
Αν μ’αγαπάς κι ειν’ όνειρο
Οι ρόλος σχετίζονται με το είδος της συμπεριφοράς που υπαγορεύονται από κάποιες θέσεις και έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Έχουν ρίζες: Από τα μηνύματα.
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
1 AYTOΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ….
Όλα τώρα γύρω μου γελούνε κι απ’ αγάπη τώρα με μεθούνε σαν φιλώ γλυκά τα δυο σου χείλη που `ναι σαν τριαντάφυλλα τ’ Απρίλη.
Ας μιλήσουμε για τη φιλία!!!
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
O Σωκράτης και το τεστ του φιλτραρίσματος
ΜΙΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
Κοιτάξτε το κοντό παιδί, φοράει ένα χαζό καπέλο! ΧΑ ΤΙ ΑΣΤΕΊΟ! ΧΑ.
«Η γιαγιά και το Τζίνι».
Χαρά Λουκαΐδη Στέλλα Ιωάννου. Υπάρχουν παντού μπανάνες! Kowalski, αναφορά!
Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΓΓΕΛΑ ΚΟΥΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 12 ΕΤΩΝ.... ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΧΙΧΙΧΙ... ΤΑ ΛΕΜΕ!!!
Επισκέψεις τα Χριστούγεννα προσαρμογή από: Χριστίνα Γκριτζιώτη
Το εικονογραφημένο βιβλίο στην προσχολική εκπαίδευση ΣΥΝ-αισθηματα 6 Μαρτίου 2014 Μαρία-Πηγή Ευταξιοπούλου Μάθε πώς τον φόβο να μειώσεις... κι εσύ κεφάλι.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ.
Δημιουργικές εργασίες στη λογοτεχνία Δασκάλα: Έλενα Στράτη
Η ΜΟΜΟ!!.
Σαν παραμύθι Νίκη Π. Ποιος είναι ο τίτλος του παραμυθιού; Νίκη Π.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Εργασία στο μάθημα : Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο Καραμπότη Μαίρη.
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
Πέγκυ Τσοχαντάρη Σεπτέμβρης 2015 Ε2. Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ Lewis Carroll.
 Ήταν κάποτε, μία παρέα παιδιών που συναντήθηκε σε μια όμορφη παραλία. Ενώ τα παιδιά συζητούσαν, άκουσαν βήματα. Κρύφτηκαν πίσω από τα αρμυρίκια, γιατί.
Σεπτέμβρης 2015 ΣΤ’2.. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ζωρζ Σαρή.
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα μεγάλη που έπιανε όλη τη γη, όμορφη και πλούσια. Την έλεγαν Terra Computerata…
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Παραγωγή Γραπτού Λόγου
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Γεια σου χαίρομαι που σε γνωρίζω το όνομα μου είναι υπολογιστούλης και έχω να πω ότι είσαι πάρα πολύ όμορφη. Γεια σου είμαι η υπολογιστούλα και είμαι.
Μεγαλώνω ένα κλάσμα, το μικραίνω ή φτιάχνω ισοδύναμό του.
Πώς λέμε ΟΧΙ; Βιβλίο σελ.58-61
Όνομα: Χρίστος Νικολάου Τάξη: Ε’
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΝΕΑΣ Δ2.
Φτιάχνω διψήφιους αριθμούς με πρόσθεση ίδιων ή διαφορετικών αριθμών.
ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ.
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Ε2.
Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015.
ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ Μαρία-Νικολέτα θανάσης Δ’1.
Πόσο συχνά τον/την βλέπω Όνομα και ηλικία Πού μένει;
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
Μαθαίνω ορθογραφία με τη Β΄1
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δον Κιχώτης Από την Ε΄2

Εξώφυλλα

Νάτια Δημητρίου

Νεκταρία Δρουσιώτη

Σαλώμη Τερσενίδου

Πορτρέτα ηρώων Κούτα Άννα Ιωάννου Χριστίνα Παύλου Ζήνων Τσαχαλίδης Νικόλας

Δον Κιχώτης Χαρακτήρας: Ο xαρακτήρας του Δον Κιχώτη μοιάζει να είναι: πεισματάρης και ευαίσθητος κάποιες φορές. Μπορούμε να πούμε ότι είναι ακούραστος και τολμηρός με όλες αυτές τις τρομερές του περιπέτειες. Συνήθειες: Οι συνήθειες του είναι πως διαβάζει βιβλία. Ακόμη, του αρέσει να φαντάζεται και να κάνει εκστρατείες δηλαδή να παλεύει με άλλους εχθρούς. Εμφάνιση: Η εμφάνιση του Δον Κιχώτη είναι γέρικη και έχει μεγάλα λευκά γένια. Επίσης είναι λεπτός και λίγο ψηλός.

Δον Κιχώτης

Σάντσο Πάντσα Χαρακτήρας: Ο χαρακτήρας του Σάντσο Πάντσα είναι αγαθός. Ακόμα είναι φτωχός αλλά τίμιος οικογενειάρχης που χαμογελά συνέχεια. Επίσης, είναι λίγο αφελής και λίγο χαζός. Εμφάνιση: Ο Σάντσο είναι λίγο παχουλός με κοντά μαλλιά. Επίσης είναι λίγο κοντός και φοράει πάντα ένα ψάθινο καπέλο. Συνήθειες: Ο Σάντσο δεν έχει και ιδιαίτερες συνήθειες, συνήθιζε να μένει με την οικογένιά του στο φτωχικό του σπίτι ώσπου και εμφανίστηκε ο Δον Κιχώτης!

Σάντσο Πάντσα

Δουλτσινέα Εμφάνιση: Την φανταζόμαστε όπως την φανταζόταν ο Δον Κιχώτης δηλαδή όμορφη με γαλανά μάτια. Ακόμα με πολύ μακριά μαλλιά. Χαρακτήρας: Η Δουλτιτσένια έχει πολύ καλό χαρακτήρα! Είναι ευγενική! Ακόμα είναι πολύ έξυπνη.

Δουλτσινέα

Περιλήψεις

Περίληψη:Δον Κιχώτης του Μικέλ Ντε Θερβάντες Περίληψη 1 Περίληψη:Δον Κιχώτης του Μικέλ Ντε Θερβάντες   Ο Δον Κιχώτης,είναι ενας ξέγνoιαστος, ονειροπόλος και ίσως και λίγο χαζούλης άνθρωπος ο οποίος νομίζει πως είναι ιππότης και πολεμά οτιδήποτε του φαίνεται σαν τέρας ή κακός μάγος. Επίσης, ο Δον Κιχώτης, έχει και έναν ‘’ιπποκόμο’’ το Σάντσο Πάντσα. Κι ο Σάντσο μπορεί να είναι λίγο χαζούλης αλλά και πολύ πονηρούλης. Μαζί, αυτοί οι 2 ‘’ήρωες’’ έζησαν πάρα πολλές περιπέτειες. Άλλες ωραίες, άλλες με αγωνία και κάποιες άλλες με πολύ κίνδυνο. Μία απ΄ όλες αυτές τις περιπέτειες είναι κι αυτή που θα σας δείξουμε στο θεατράκι που θα σας παίξουμε. Αρέστης Κωνσταντίνου, Ελισάβετ Σάββα, Νικολέτα Ίακομπ, Κώστας Κοτανίδης, Νεκταρία Δρουσιώτη

Περίληψη 2 Ο Aλόνσο Κιχάδα ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσαν τα ιπποτικά παραμύθια. Μια μέρα αποφάσισε να γίνει και αυτός ιππότης και το όνομα πού έβαλε στον εαυτό του ήταν φανταστικό: Δόν Κιχώτης Ντελαμάνσα. Μέτα από λίγες μέρες είδε μια κοπέλα και την ερωτεύτηκε: ήταν Δουλτσινέα. Έζησε διάφορες περιπέτειες. Ήταν όμως όλες φανταστικές και στο τέλος ο Δόν Κιχώτης σταμάτησε να είναι ιππότης γιάτι μονομάχησε με έναν ιππότη που αν νικούσε θα έπρεπε να επιστρέψει στην Δουλτσινέα του και έτσι έγινε. Ανδριάνα Τρύφωνος, Δέσπω Χριστοδούλου, Σαλώμη Τερσενίδου, Αναστασία Κολπατζίδου, Χρήστος Δεμουρτσίδης

Συνεντεύξεις Νάτια Δημητρίου Βερόνικα Νικόλοβα Παύλος Βασιλειάδης Αλέξης Παναγασίδης

Συνέντευξη από Δον Κιχώτη Γεια σας! -Γεια. -Θα θέλαμε να σας κάνουμε μερικές ερωτήσεις, αν συμφωνείτε και εσείς! -Φυσικά και συμφωνώ! -Λοιπόν αρχίζουμε. Σας άρεσαν οι περιπέτειες που ζήσατε; -Ναι, πάρα πολύ. -Ποια ήταν η αγαπημένη σας περιπέτεια; -Δεν ξέρω όλες μου άρεσαν. -Ο Ροσινάντης ήταν καλός μαζί σας; -Ναι! Ήταν πάρα πολύ καλός! -Πόσα βιβλία διαβάσατε σε όλη σας τη ζωή; -Δεν έχω ιδέα! Αλλά ξέρω ότι είναι πάρα πολλά! -Εντάξει… Ο Σάντσο Πάντσα ήταν καλός μαζί σας; -Ναι πολύ! -Τελειώσαμε κύριε Δον Κιχώτη. Σας ευχαριστούμε… Γεια σας! -Εγώ ευχαριστώ… Γεια σας!

Συνέντευξη από Ροσινάντη Γεια σας! -Γεια σας. -Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε μερικές ερωτήσεις… Λοιπόν σας άρεσαν οι περιπέτειες με τον Δον Κιχώτη; -Μα και φυσικά μου άρεσαν! -Γιατί σας άρεσαν; -Επειδή είχαν πλάκα! -Γιατί είχαν πλάκα; -Επειδή ο Δον Κιχώτης είχε φαντασία. -Εντάξει. Συνεχίζουμε… ήταν καλός ο Δον Κιχώτης μαζί σας; -Ναι! -Ήταν τρομακτικές οι περιπέτειες που περάσατε; -Όχι καθόλου! -Ποια περιπέτεια από όλες σας άρεσε πιο πολύ; -Εκείνη με τους ανεμόμυλους που ο Δον Κιχώτης νόμιζε πώς ήταν γίγαντες! -Εντάξει… Ευχαριστούμε! Γεια σας.

Δραματοποιήσεις

«Ο ιππότης της ελεεινής μορφής»

«Η συνάντηση με τη Δουλτσινέα»