Από το γραμμόφωνο στο …mp3

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΓΡΑΦΗ.
Advertisements

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ CD/DVD
Αρχές Επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,Η ελληνιδα που συγκίνησε το κόσμο
Αποστολίδου Χριστίνα.  Το έτος 1877 κατέθεσε αίτηση για απόκτηση τίτλου ευρεσιτεχνίας ο ήδη ευρύτερα γνωστός εφευρέτης Thomas Alva Edison (Έντισον, 1847-
ΣΤΟΧΟΙ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ.
Ονοματεπώνυμο Φοιτητριών:
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
10 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
Τόσο ίδιοι – Τόσο διαφορετικοί δημιουργία ταινίας μικρού μήκους Συμμετοχή 7 ου Γυμνασίου Πάτρας
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες 392 – 394 (μέχρι Διατάξεις με σύζευξη φορτίου (CCDs) )
Τύπος Του Ήρωνα Αργυρίδης Γιάννης Β’2.
ΠΕΤΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΤΜΗΜΑ Α3 ΚΑΘ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΤΟΥΣΗΣ
ΤηλΕΟραση Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ Το τηλέφωνο στην ζωή μας… Το τηλέφωνο είναι μία συσκευή συνδιάλεξης η οποία μεταφέρει τον ήχο μέσω ηλεκτρικών σημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
Η φωνή μας Το βασικό όργανο ομιλίας του ανθρώπου είναι ο λάρυγγας. Στον λάρυγγα βρίσκονται οι φωνητικές χορδές. Όταν αναπνέουμε και δεν μιλάμε οι φωνητικές.
Τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας
Κεντρική ιδέα Μετά από κοινή απόφαση της ΕΛΙΜΕ και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης, δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το clustering των.
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 1
Πως άλλαξε η ιστορία της μουσικής γενικότερα με την εφεύρεση μιας συσκευής που παγιδεύει τον ήχο; Οι αρχικές μέθοδοι της ελεύθερης ηχογράφησης ήχου περιλαμβάνουν.
Εργασία στο μάθημα της Μουσικής Κυριακή Τζαφέρη Γιάννης Τσαγκλής
προχώρησαν στην σκοτεινή αμμουδιά
ΜΑΡΙΑ ΜΕΜΕΖΑ ΧΑΡΑ ΜΑΥΡΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΥΡΙΚΟΥ Γ2
Σχέδιο μαθήματος “Γιάννη μου το μαντήλι σου» (Παραδοσιακό Ηπείρου) Τσερπέ Γεωργία Μαρία Δρ. ιστ. Μουσικολόγος Σχ. Σύμβουλος μουσικών ΠΕ16 Κεντρικής.
Για δες που τα όργανα μιλούν
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Γιώργος Νταλάρας Τμήμα: ΣΤ΄1 Βασίλης Βρ. Βασίλης Β.
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων
Νίκος Ψαρουδάκης Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Γύρω στα 1873 ο Μάξγουελ πρότεινε την θεωρία του ηλεκτρομαγνητισμού, σύμφωνα με την οποία ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα μπορεί να μεταδοθεί χωρίς.
Ο ήχος στη ψηφιακή εποχή.
Αναγέννηση Τον 15ο και 16ο αιώνα στον ευρωπαϊκό χώρο εκδηλώνεται ένα καλλιτεχνικό και πνευματικό συγχρόνως κίνημα : η Αναγέννηση. Κατά την προετοιμασία.
ΕΝΤΕΧΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ  Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με την χρήση κυρίως του λόγου, αλλά.
ΗΧΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Μαραγκός Γαρύφαλλος Σχολικό Έτος Η εξέλιξη των μέσων αναπαραγωγής της Μουσικής.
Μουσικά Όργανα.
1η Επιστημονική - Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπ/κων Μουσικής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης 2015 θέμα: ''Διαχείριση εκπαιδευτικού υλικού- παρτιτούρας και εξαγωγή.
Ι΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 6 η -7 η Συνάντηση Οκτώβριος 2013.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΒΑΣΩ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ Ο Μπελ έκανε μαθήματα στο βασιλικό γυμνάσιο του Εδιμβούργου και μετά σπούδασε στο κολέγιο του Εδιμβούργου. Ο Μπελ.
Γνωριμία με το βιβλίο της… Γ’ ΤΑΞΗΣ. Αυτή τη σχολική χρονιά θα γνωρίσετε σύγχρονα ρεύματα μουσικής δημιουργίας από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο μουσικό.
DVD Player Δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που οι κασέτες VHS κυριαρχούσαν στην αγορά οικιακών συσκευών αναπαραγωγής βίντεο, αλλά τώρα, έχουν.
Κεφάλαιο 3 Κύκλος λειτουργίας των Μ.Ε.Κ. Γενικά – Συμπίεση & Εκτόνωση
Φυσική για Μηχανικούς Ηχητικά Κύματα Εικόνα: Τα αυτιά του ανθρώπου έχουν εξελιχθεί να ακούν και να ερμηνεύουν ηχητικά κύματα ως φωνή ή ως ήχους. Κάποια.
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ 40’Σ Το βινύλιο. Οι πρώτοι δίσκοι γραμμοφώνου κατασκευάστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα, από ανθεκτικό σκληρό λάστιχο με διάμετρο περίπου.
Χ Ο Ρ Ω Δ Ι Α. Πριν το τραγούδι Μην στέκεσαι κορδωμένος- άφησε τους ώμους ελεύθερους Σκέψου τι πρέπει να προσέξεις στο τραγούδι σου Σκέψου τις πρώτες.
1 ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ερευνητική Εργασία ΑΤ2 Καθηγητής: Τσαφάς Α. Σχ. Ετος Θέμα: Μετατροπή του ήχου σε ηλεκτρικά σήματα και αντίστροφα.
Πατήστε για προσθήκη κειμένου Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο.
Ποδήλατο Νικόλας Μ. 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ Σχολικό Έτος Τάξη ΣΤ ’2.
Τηλέφωνο. Τέλος ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΚΗΣ Βιογραφεία Το πρώτο τηλέφωνο εφευρέθηκε από τον Alexander Graham Bell το 1876 (Reuters) Το τηλέφωνο είναι μία.
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ
Πολυφωνική φωνητική μουσική στον Μεσαίωνα
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΠΛΑΚΩΝ - ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΕλληνογαλλικΗ ΣχολΗ ΠειραιΑ ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα Χ. Αερόφωνα ΙΙΙ..
ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
ΕΠΑ.Λ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΤΑΣΗ ηλεκτρικού ρεύματος
Μαρίελλα Αναστασιάδου
Γενικά χαρακτηριστικά
ΣΙΔΕΡΑ Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα.
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Χρήστος Λεοντής
TI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ; Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα. Για αυτή την διαδικασία του σιδερώματος.
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Από το γραμμόφωνο στο …mp3 Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

Για αιώνες ο άνθρωπος ονειρευόταν να "συλλάβει" τους ήχους της φύσης και τη μουσική που δημιουργούσε. Πολλοί προσπάθησαν αλλά απέτυχαν μέχρι που ο Thomas Alva Edison ανακάλυψε μία μέθοδο ηχογράφησης και αναπαραγωγής του ήχου. Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

1877 Ο Φωνογράφος του Edison "Phonograph" (όπως ονομάστηκε), μετέτρεπε την ακουστική ενέργεια σε μηχανική, καταγράφοντας τις δονήσεις του αέρα υπό μορφή χαραγματιών διαφορετικού βάθους, πάνω σε μία κυλινδρική επιφάνεια, επικαλυμμένη με κασσίτερο. Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

Έτσι όταν ο Edison είπε το γνωστό ("Mary had a little lamb") «Η Μαρία είχε ένα μικρό αρνάκι» για την μικρή του κόρη έμεινε έκπληκτος που σε κλάσμα του δευτερολέπτου άκουσε τη φωνή του να ακούγεται από την άλλη πλευρά. Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

Το 1886 πρότεινε ο Emile Berliner (1851-1929) να αντικατασταθεί ο κύλινδρος με «αυλάκι ήχου» του Έντισον, με μία επίπεδη πλάκα όπου, μετά από διάφορες βελτιώσεις, μία ελικοειδής διαδρομή σχημάτιζε ένα συνολικό αυλάκι σε όλη την επιφάνεια της πλάκας και η βελόνα έκανε ταλαντώσεις, εγκάρσια στην κίνηση. Ο Μπερλίνερ δήλωσε τη συσκευή του για ευρεσιτεχνία και την ονόμασε γραμμόφωνο. Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

1896 Η πρώτη ηχογράφηση ελληνικού τραγουδιού πραγματοποιείται από το Μιχαήλ Αραχτίντζη. Η ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας ξεκίνησε εκεί στη Νέα Υόρκη που τυπώθηκαν οι πρώτοι 8 δίσκοι 78 στροφών και βάρους ……..200 γραμμαρίων στις 4 Μαΐου του 1896 με την εταιρεία Berliner που «έγραψε» τη φωνή του τενόρου Αραχτίντζη, του οποίου η καλλιτεχνική τύχη έκτοτε αγνοείται. Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

1901 Ιδρύεται η εταιρεία Victor Talking Machine Company, με τη συνεργασία του Berliner με τον Eldridge Johnson. Είχε σήμα της το διάσημο σκυλάκι "little nipper".

1919 Η ηλεκτρική ηχογράφηση βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο Η Garrard Engineering, θυγατρική της British Crown Jewellers κατασκεύασε μηχανισμούς ακριβείας για γραμμόφωνα Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

1924 Δημιουργείται η πρώτη δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα. Πρόκειται για την Odeon. Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

Βγαίνει ο γνωστός δίσκος 78 στροφών (4,5 λεπτών σε κάθε όψη). 1925 Βγαίνει ο γνωστός δίσκος 78 στροφών (4,5 λεπτών σε κάθε όψη). Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

Η πρώτη ηχογράφηση στην Ελλάδα σε ξενοδοχείο 1929 Η πρώτη ηχογράφηση στην Ελλάδα σε ξενοδοχείο Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

Δημιουργία ταινίας με τίτλο “Από το γραμμόφωνο στο …mp3” 1930 Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

Κατασκευή Ρεμπέτικου πάλκου 1930 Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

Κατασκευή Ρεμπέτικου πάλκου 1930 Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

Συναυλία με Γιάννη Σπανό, Πένυ Ξενάκη και ‘Αγγελο Παπανδριανό 1930 Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

Αφιέρωμα στο Ελληνικό Rock Συναυλία με Υπόγεια Ρεύματα 1930 Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

Αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι Συναυλία με Τρίφωνο Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 ώρα 7 μ.μ. 1930 Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους

Σας ευχαριστούμε 1930 Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ Άργους