Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΧΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΧΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΧΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ

2 Τέλη 19ου αιώνα Ο άνθρωπος κατορθώνει να εγγράψει σε ειδικές συσκευές τον ήχο και κατόπιν να τον αναπαράγει .

3 Thomas Edison 1978

4 Thomas Edison, 1978 (Έντισον, Τόμας Άλβα)
Ο Τόμας Άλβα Έντισον, γεννήθηκε στο Μιλάνο του Οχάιο των ΗΠΑ στις 11 Φεβρουαρίου Αν και ο δάσκαλος τον έδιωξε απ’ το σχολείο ως «καθυστερημένο», η μητέρα του, που ήταν πρώην δασκάλα, του ενέπνευσε την επιθυμία της μάθησης. Είναι ο εφευρέτης 1093 ευρεσιτεχνιών, στις οποίες περιλαμβάνονται ο ηλεκτρικός λαμπτήρας πυράκτωσης, ο φωνογράφος, το σύγχρονο τηλέφωνο και η κινηματογραφική μηχανή προβολής. Είναι επίσης ο ιδρυτής του πρώτου εργαστηρίου βιομηχανικής έρευνας.

5 Φωνογράφος

6 Συσκευή αναπαραγωγής ήχων και ομιλίας με μηχανικό καθαρά τρόπο.
Φωνογράφος Συσκευή αναπαραγωγής ήχων και ομιλίας με μηχανικό καθαρά τρόπο. Το σύστημα εγγραφής το αποτελούσε ένας κύλινδρος σκεπασμένος με στρώμα από κερί και ρετσίνι, ένα χωνί στη βάση του οποίου ήταν κολλημένη μία μεμβράνη. Επάνω της ήταν στερεωμένη μία ακίδα. Όταν κάποιος μιλούσε στο άνοιγμα του χωνιού, το ηχητικό κύμα ανάγκαζε τη μεμβράνη να ταλαντώνεται.

7 Emil Berliner-1887

8 Emil Berliner,1887 (Έμιλ Μπέρλινερ)
Αμερικανός εφευρέτης γερμανικής καταγωγής, που συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της τηλεφωνικής τεχνολογίας και κατασκεύασε τον φωνογραφικό δίσκο (Ανόβερο Ουάσιγκτον 1929). Με την κατασκευή του επίπεδου δίσκου η εγγραφή και η ανάγνωσή του επιτυγχάνονταν με οριζόντια κίνηση της βελόνας, αντί για την κατακόρυφη του φωνογράφου του Έντισον, που προκαλούσε σοβαρή παραμόρφωση λόγω της βαρύτητας. Ο Μπέρλινερ ασχολήθηκε και με την αεροναυτική

9 Γραμμόφωνο

10 Γραμμόφωνο Στο γραμμόφωνο ο δίσκος τοποθετείται οριζόντια και περιστρέφεται με τη βοήθεια ελατηρίου που τεντώνεται με μία εξωτερική μανιβέλα. Το γραμμόφωνο αντικαταστάθηκε απ’ το πικ-απ.

11 Πικ-απ

12 Πικ-απ Ο δίσκος στο πικ-απ περιστρέφεται με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού κινητήρα. Αντί για μεταλλική βελόνα στο πικ-απ χρησιμοποιείται ένας μικρός κρύσταλλος από ζαφείρι ή διαμάντι. Ο δίσκος είναι φτιαγμένος από ένα μαύρο σκληρό υλικό, το βινύλιο. Στους δίσκους βινυλίου μπορούμε να εγγράψουμε ήχο μόνο μία φορά.

13 Μαγνητόφωνο

14 Μαγνητόφωνο Το μαγνητόφωνο είναι όργανο ηλεκτρομαγνητικής διαμόρφωσης ή ανίχνευσης μεταβλητών ιχνών, που αντιστοιχούν σε ηχητικά κύματα, πάνω σε κινητή μαγνητίσιμη επιφάνεια. Τα μαγνητόφωνα μπορούν να εγγράψουν πολλές φορές διαφορετικούς ήχους. Η κεφαλή εγγραφής στο μαγνητόφωνο εγγράφει ένα μαγνητικό ίχνος σε μια ειδική ταινία, που είναι τυλιγμένη μέσα στις κασέτες. Το ίχνος αυτό «διαβάζει» κατά την αναπαραγωγή η κεφαλή αναπαραγωγής.

15

16 Τα πιο σύγχρονα μέσα εγγραφής του ήχου είναι το Compact Disc, το CD
Τα πιο σύγχρονα μέσα εγγραφής του ήχου είναι το Compact Disc, το CD. O ήχος αποτυπώνεται στο CD με διαδοχικές λείες επιφάνειες και βαθουλώματα. Την ανάγνωση αντί για βελόνα, όπως στο γραμμόφωνο, ή κρύσταλλο από ζαφείρι, όπως στο πικ-απ, κάνει εδώ μία ακτίνα laser. Ο ήχος στο CD έχει εγγραφεί με έναν κώδικα διαδοχικών βαθουλωμάτων και λείων περιοχών.

17 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ CD
Λείες περιοχές Βαθουλώματα


Κατέβασμα ppt "ΗΧΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google