Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαραγκός Γαρύφαλλος Σχολικό Έτος 2014-2015 Η εξέλιξη των μέσων αναπαραγωγής της Μουσικής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαραγκός Γαρύφαλλος Σχολικό Έτος 2014-2015 Η εξέλιξη των μέσων αναπαραγωγής της Μουσικής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Μαραγκός Γαρύφαλλος Σχολικό Έτος 2014-2015 Η εξέλιξη των μέσων αναπαραγωγής της Μουσικής

3 Καταρχάς, τι είναι μουσική ; Μουσική ονομάζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση ενός έργου. Μουσική λέγεται επίσης και το σύνολο ήχων από το οποίο αποτελείται ένα μουσικό κομμάτι.

4 Αναπαραγωγή Μουσικής Το πρώτο μέσο αναπαραγωγής μουσικής ήταν ο φωνογράφος. Σε αυτόν, η βελόνα που κατέγραφε τον ήχο ήταν συνδεδεμένη με ένα είδος αγωγού με τρόπο ώστε να λαμβάνει της δονήσεις που προκαλούσε ο ήχος μέσα σ ' αυτόν. Η βελόνα παλλόταν κάθετα προς την επιφάνεια του κυλίνδρου και διαμόρφωνε το αλουμινόχαρτο.

5 Μέσα 20 ου Αιώνα Ο κύλινδρος περιστρεφόταν με το χέρι, με την βοήθεια μιας μανιβέλας, που ήταν προσαρμοσμένη στον άξονά του.

6 Τέλη 20 ου Αιώνα Μετεξελίξεις του φωνογράφου ήταν ο ηλεκτρικός φωνογράφος ( πικάπ ) και το αρχαιόφωνο. Το τελευταίο χρησιμοποιείται στις μέρες μας για την ανάγνωση κυλίνδρων φωνογράφου.

7 Αρχές 21 ου Αιώνα Για την αναπαραγωγή μουσικής στις μέρες μας χρησιμοποιείται συνήθως η ψηφιακή μορφή MP3 που εφευρέθηκε το 1991 από μια ομάδα γερμανών που έκαναν έρευνα για την κατασκευή ψηφιακού ραδιοφώνου.

8 Τρόποι αποθήκευσης Η μουσική σήμερα αποθηκεύεται σε μορφή MP3 σε CD, σκληρούς δίσκους κ. α. Αναπαράγεται μέσω Η / Υ, MP3 & CD Player. Άλλος τρόπος ακρόασης είναι το ραδιόφωνο, το οποίο δέχεται ραδιοκύματα και τα αποκωδικοποιεί σε ηχητική μορφή.

9 Ευχαριστώ για την προσοχή σας !


Κατέβασμα ppt "Μαραγκός Γαρύφαλλος Σχολικό Έτος 2014-2015 Η εξέλιξη των μέσων αναπαραγωγής της Μουσικής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google